Westerlund om inlåningen

15 februari 2018 22:20

Bois lånar in sin före detta målvakt Jonas Westerlund (numer i Forshaga) för att bredda målvaktssidan inför slutet av säsongen. Hemsidan ringde upp Jonas för en kommentar: 

Idag gav Ronny Johansson beskedet att de skrivit dig till Bois, hur är det tänkt egentligen?

Jag är på standby i Forshaga och tränar med dom och håller igång här men tillhör Mariestad och om något händer med Sandberg eller Rosell ska jag förstärka laget är det tänkt.

När hörde dom av sig?

Det var i förra veckan, när det såg ut som att vi skulle klara oss kvar så tog Ronny kontakt.

Vad tänkte du när han hörde av sig?

Att det var jätteroligt att Mariestad hörde av sig, det var lite speciellt när det var just Mariestad som jag spelat i tidigare. Jag har saknat att spela playoff och viktiga matcher i Forshaga, så det ska bli roligt.

Vad betyder det att du spelat i Mariestad tidigare?

Det gör bara det extra roligt, jag trivdes ju bra i stan och laget så det var jätteroligt.

Du har ju spelat fem säsonger i Forshaga nu, hur har tiden varit där?

Det har varit lite upp och ner. Det är en väldigt kontrast mot Mariestad, man har inte alla samma resurser, och vi var ju nykomlingar när jag kom också. Det tog ett tag att etablera sig men nu har vi tagit steg år för år, både jag och laget.

Hur har du utvecklats under de här åren?

Dels är jag en bättre målvakt på alla sätt, men jag har också mognat och skaffat familj, så jag har vuxit upp kan man säga.

I Forshaga turas du och David Söderberg om att stå, hur tycker du det funkar?

Det har funkat bra, jag och David har vuxit upp tillsammans så vi har ett bra samarbete och båda presterar och då ska också båda få spela.

Har du fortfarande ambitioner med hockeyn?

Ja självklart så vill man spela så högt man kan, det var också därför jag tackade ja. Hade jag inte haft ambitionerna så hade det inte blivit ett ja.

Forshaga har bara en match kvar innan deras säsong är slut, hur ska du hålla dig i form efter det?

Vi har inte gått in på hur mycket träning vi har efter säsongen, men vi kommer att fortsätta med is och så kan jag köra jag en del fys på egen hand. Och går Bois långt så kan jag väl komma ner någon gång i veckan för att hålla igång också.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram