Vill göra en hel bra säsong

10 april 2019 20:56

Erik Olsson: Det blev ett år till i Boiströjan för din del!

Ja det blev så.

Hur har tankarna gått?

Det var lite blandade tankar, men jag kände att när både Eddie och Jesper är kvar så ville jag också vara kvar och fortsätta på det vi avslutade förra säsongen.

Hade du lite span annars på allsvenska klubbar?

Ja man har ju alltid lite ögon öppna, men då det inte dök upp något intressant så kändes det bra att fortsätta i Bois.  

Kikar vi på din säsong så hade du en lite ljum höst men en väldigt het vår…

Ja jag började lite sådär, hade lite strul med skada och så där, men ju längre det gick så gick det bättre och bättre och till slut så hittade vi en kedja som jag funkade bra i och där alla trivdes.

Ja du spelade i en kedja med Eddie Davidsson och Jesper Lindén, hur såg era roller ut?

Eddie är grymt spelskicklig och bra center både offensivt och defensivt, med bra handleder och pass. Han kunde sedan spela ut till på oss på kanterna. Jesper skjuter hårt, tacklas hårt, är rightare och kan skjuta på allt. Jag fångar upp lite puckar och försöker ha bra fart på skridskorna.

Känslan är ju att ni är tre starka offensiva hot vilket gör att det är svårt för motståndarna att plocka bort en av er för då öppnar det sig för dom andra.

Det känner vi själva också att vi vet att vi alla kan skjuta och passa, sedan är Eddie en bättre passare än jag som kanske skjuter lite mer, men vi hittar varandra bra.

Ni har fått in en ny tränare, Andreas Appelgren. Hur känns det?

Bara positivt! Jag känner honom inte personligen, men han har varit i många stora klubbar och har gjort det bra där, sedan har man hört att han är omtyckt av dom som spelat under honom och han är dessutom ett stort namn i Mariestad så det ska bli roligt att träna under honom.

Bidrar den värvningen med någon positiv känsla?

Ja efter dom referenser man har så gör han ju det och dessutom pratar folk om det runtom i hockeysverige, men också på jobbet och så där så det känns positivt.  

Du hade en bra säsong säsongen som gick, finns det mer att ta ut?

Ja början på säsongen var inte lika bra som slutet, så det är att göra en helt bra sösong, hela vägen. Jag vill göra en minst lika bra höst som jag gjorde vår i år.

Utvecklingen du hade, hängde den ihop med omgivningen eller är det mer självförtroende?

Ibland hittar man bara flytet, men det är klart det bidrar med en bra omgivning. Vi avslutade bra och har skön känsla, det är skönt att veta vad man kan.

Vad kommer du fokusera på i träningen i sommar?

Inget speciellt så, utan det är att bibehålla det jag har. Att tugga på och hålla ut hela sommaren så man är redo för alla matcher.

Vad tror du om säsongen som kommer?

Det är tidigt och truppen är inte klar, men som det känns som att vi kommer få det mer dit vi vill i år jämfört med ifjol. Det ser bra ut med tanke på spelarna som är klara och med ny bra tränare.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram