Viktige Eddie Davidsson

30 november 2018 19:20

Att Eddie Davidsson är viktig för laget är något man alltid förstått egentligen, men HUR viktig är han? Jag sammanställde statistiken från de tio matcher han spelat och kontstaterade då att laget hade ett poängsnitt på 2,6 poäng per match, medan man under de åtta matcher han inte medverkat har betydligt sämre statistik, endast 1,9 poäng per match. Jag ringde upp Eddie för att höra vad han tror det beror på. 

Jag har sammanställt statistik som säger att med dig på isen så snittar laget 2,6 poäng och utan dig är ligger snittet betydligt lägre, på 1,9. Har du någon spontan kommentar vad det kan bero på?

Vad det beror på vet jag inte, men det beror inte på mig. Det vore ju trevligt om det var så men att det bara beror bara på mig tror jag inte på. Det finns många som bidrar till att laget presterar.

Men ändå så säger statistiken annat. Känner du dig själv så betydelsefull för laget som du bevisligen är?

Jag vet inte riktigt, jag vill säga att laget är betydelsefullt för mig och kan jag ge tillbaka så är det bara kul.

När jag skrev om dessa siffror på oxarna.se så var det en som la till ytterligare en aspekt, att du dessutom är en ledartyp vid sidan av isen. Senast så var det du som hämtade in eftersläntrare i andra periodpausen mot Kumla. Hur ser du på din ledarroll i laget?

Jag känner mig trygg med rollen jag har i laget och försöker prata med de yngre hur de mår och om de behöver hjälp och så. Men vi är många ledare i omklädningsrummet men på olika sätt kanske.

Vad var det ni snackade om när du hämtade in killarna?

Jag var förbannad på mig själv och hur vi uppträdde efter att vi släppte in målet, men det redde vi ut.

Ja det såg bättre ut i tredje sedan.

Ja då vart det lite bättre, men spelmässigt så har vi saker att jobba på. Jag vill helt enkelt att vi ska spela bättre och det börjar med mig själv. Jag vill vinna mer närkamper, komma till fler avslut och att vi ska vara mer i anfallszon och mindre i försvarszon.

Hur tycker du annars trenden spelmässigt ser ut?

Vi har spelat som bäst mot dom som är framför oss, när vi haft toppar så är vi väldigt bra men vi har också djupa dalar och det vill vi jobba bort.

Vad brister ni i?

Ödmjukhet. Att spela enkelt, vi gör det för svårt.

Vad gör ni då när ni är bra?

Till och från när vi ligger nära varandra och spelar fysiskt, då åstadkommer vi mycket bra saker.

Hänger prestationerna lite samman med mängden skador ni haft?

Det är klart att det är en anledning till att det är svårt att hitta en jämnhet i spelet. Det är ingen ursäkt men en anledning.

Imorgon väntar en riktig utmaning i form utav Borlänge som tagit poäng i varje match så här långt. Vad blir viktigt att tänka på?

Bra avvägningar, puckar in, puckar ut, och att stänka dit pucken när lägena dyker upp. Jag tror det blir målsnålt imorgon.

Ja apropå målsnålt, ni har ju bara släppt in ett mål totalt de senaste tre matcherna, vad är förklaringen?

Sandberg självklart. Han var vår bästa spelare förra året och är vår överlägset bästa i år. Jag tycker vi kan hjälpa honom ännu mer, han får för mycket att göra i onödan och en bra defensiv ger en bra offensiv. Sköter vi defensiven kommer offensiven automatiskt. Dom fem som är på isen måste hjälpa Sandberg bra, då får vi bra chanser offensivt också.

Om du jämför med förra säsongen, hur tycker du att ni ligger till nu?

Det är inget jag tänkt över så, men vi ligger där vi låg då poängmässigt. Jag tycker det är svårt att säga om vi är bättre eller sämre, men vi hade i alla fall en bättre träning idag än vi hade i måndags och tisdags så det är en bättre känsla vi åker upp med till Borlänge och nu ska vi göra något riktigt bra imorgon.

Ni har som sagt var en tuff match imorgon, och sedan har ni dessutom kvar serietvåan Tranås och femman Arboga dessutom. Är det bra eller dåligt med en så pass tuff avslutning eller spelar det ingen roll då ni ändå redan är klara?

Det är bättre att ha en tuff avslutning där vi möter de bra lagen som vi kanske får möta sedan, det håller oss skärpta så vi får bra en avslutning inför allettan.

av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram