Viktig och riktig lagseger

15 januari 2017 20:20

Efter en jämn första period där Krif hade första halvan och Bois den andra så var det sedan inget snack om vart segern skulle gå. Bois spelade mer som ett lag och man hade en Arvid Ljung i kassen som verkligen visade sig på styva linan vilket gjorde att segersiffrorna till slut kunde skrivas till klara 5-2 (1-1,2-0,2-1).

Men det var Kallinge som började klart vassast. Bois hade förväntat sig ett rätt avvaktande lag men det visade sig vara ett hårt checkande och hårt jobbande Blekingelag som tog Bois på sängen de första minuterna. Laget fick bra tryck på Bois och därför var det heller inte konstigt att det var Kallinge som gjorde det första målet. Boisbacken Anton Kellman sköt från blå och en skymd Arvid Ljung räddade men returen snappade Alexander Lunsjö upp och slog in från nära håll. Då hade det gått 3,17 och Kallinge fortsatte efter målet att vara det hetare laget. Men ju längre tiden gick arbetade sig Bois in i matchen och efter att laget fått ett powerplay efter knappt nio minuter så tog man hand om taktpinnen. Då blev det inget mål men man fortsatte efter powerplayet att få fler och längre anfall mot Kallingemålet. Kallinge fick efter knappt 13 minuter också ett powerplay, men utöver en livsfarlig styrning som Arvid Ljung gjorde en blixtrande plockparad på så skapade inte Kallinge något. Istället var det Bois som kvitterade bara sekunder efter man blivit fullt lag. Det var förstafemman med Douglas Lögdahl, Filip Thörnqvist och Oskar Norlöv som kommer i en spelvändning där Douglas hittar Oskar som rakt framifrån kan dra upp en riktig handledsärta i klubbhandskrysset. Bois fortsatte efter målet att hålla i taktpinnen men något mer mål blir det inte.

Den andra perioden inleddes med att Bois åkte på en utvisning. Men Bois boxplay denna afton var ruggigt bra och istället för att lägga sig på försvar så checkar man sönder motståndet. Det gjorde att Johan Dahlbom kunde vinna pucken bakom kassen och därifrån hittar han Filip Thörnqvist framför densamma och han drar i sidled och lyckas på något vis från i stort sett ingen vinkel trä in pucken med en decimeters marginal. Då hade det gått 3,13 av perioden och det gav naturligtvis Boislaget energi samtidigt som Kallinge tappade lite. Det märktes också på spelet, Bois sköljde över Kallinge gång på gång och det gav också utdelning efter 6,51 av perioden. Extra glädjande med det målet var att det var Mikael Alba som var målskytt efter att ha klivit in från blå i bra fart och fått till en riktig slagskottsprojektil i plockhandskrysset. Mikael som ju kommit tillbaka efter att ha varit skadad ett helt år började de första matcherna med att spela väldigt safe och säkra hemåt först och främst, men nu har han fått närmare 10 matcher i benen och har allt eftersom tagit mer och mer för sig också offensivt och detta målet var ett utmärkt kvitto på det. Strax efter 3-1-målet tar också KRIF timeout då man inte alls var med i matchen. Timeouten ger också önskvärd effekt för Kallinge då man jämnar ut spelet under de följande minuterna. När de sedan dessutom får spela 5 mot 4 efter ett horribelt dömt matchtsraff på Bois Tobias Björklund så var det säkert flera Boisare som blev lite oroliga. Men då följer ett grymt boxplay av Boislaget! Man håller faktiskt spelet rätt väl uppe genom hårt arbete och offervilja. Vid två tillfällen osar det dock Kallingemål ordentligt. Båda gångerna visar dock Arvid Ljung vad en målvakt som är i zonen kan prestera. Två gånger om räddar han i stort sett öppna mål med blixtsnabba benparader, den ena av gångerna hade han dessutom lite tur då förstaskottet går i stolpen, det är returen mot de öppna målet som han får briljera på.

Bois går alltså in i den tredje perioden med en 3-1-ledning och om man inte hade domare Röhr på sin sida vid situationen med matchstraffet så har man domaren på sin sida i inledningen av den tredje. Hampus Olsson i KRIF tappar sin klubba och en Boisare kliver på den och snubblar och KRIFaren åker ut två minuter för tripping. Det utnyttjar Bois på bästa sätt. Douglas Lögdahl skottpassar till Alexander Liljedahl som får öppet mål att styra in pucken. Då hade det gått knappt fyra minuter av perioden och Bois ledning inte bara ser, den är ointaglig. Visserligen får Kallingen till en reducering efter dryga åtta minuter i perioden genom ett skott från blå av Tobias Strandberg (Martin Ekström, Hampus Olsson ass), men Bois ger svar på tal mindre än fyra minuter senare sedan Bois andra powerplayuppställning också fått utdelning.  Det är Johan Frick som krutar på från blå och trafiken framför Robin Jensen är tät och bortamålvakten är chanslös att se pucken innan den hittar in. Efter 5-2-målet spelar Bois sedan av matchen, man ser till att hålla pucken framför sig olch Krig förmår inte att skapa mer än en chans till. Det är två Krifare som får fritt läge mitt i slottet, men Arvid Ljung är snabb i sidled när passet och direktskottet kommer och räddar.

Bois vinner en riktig lagseger idag. Arvid förtjänar naturligtvis att hyllas, men utan hårt arbete av backarna som såg till att hålla rent framför och rensa returer, utan ett otroligt uppoffrande boxplayspel och utan ett sylvasst anfallsspel som skapade chanser i parti och minut så hade man inte vunnit. Detta ser riktigt lovande ut för LAGET Mariestad Bois!

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram