Viktig enkronasmatch

21 januari 2017 14:30

Bois går inte bara bra på isen, föreningen går också bra vid sidan av ekonomiskt. En viktig inkomstkälla för föreningen är morgondagens enkronasmatch. Enkronasgeneral i Bois är Christer Dalvik, hemsidan ringde upp honom för att ta ett snack inför morgondagen.

Hur kom ni på enkronan från början?

Jag vet inte, jag var inte med på den tiden. Men jag tror inte att det är vi som har uppfunnit det utan tagit idén från någon annan förening. Men det är ju bra, behöver inte uppfinna allt själv.

Hur gör ni när ni väljer match?

Först och främst får det inte vara för tidigt och inte för sent, man måste ha tid på sig att få med så många som möjligt, Vi försöker få med så många sponsorer som möjligt redan på våren när vi kontaktar dom angående vanliga sponsringen, men alla hoppar inte på så då gör man en ny runda inför. Jag tror det var 50 som hoppade på från början och det blev 118 till sist.

Av tradition brukar det väl ligga i januari.

Ja, och vissa föreningar kör mer än en gång, Skövde gör det och då har de en gång i grundserien på hösten och en gång i serien efter, men vi har alltid väntat till efter jul.

Varför kör inte ni två gånger?

Man kan inte begära för mycket av sponsorerna, det kan vara tufft ändå. Men jag fick tips från Oskarshamn där de kör dels vanliga enkronasmatchen men också  ”Full hall”. Då bestämmer man innan vad som är full hall, i Bois fall blir det kanske 2300, så betalar sponsorerna det oavsett om det blir fullt eller inte. Det kanske vi kör nästa säsong.

Jag har hört flera som undrat varför man inte lägger enkronan på ett derby så att man får mycket folk?

Till dom blir det mycket publik ändå, så det är det som är anledningen.

Du sa att ni hade 118 sponsorer i år, hur har det sett ut tidigare år?

Det var 120 ifjol. Av dom gångerna jag har varit med så har vi varit uppe på 140 som mest, och var nere i dryga 100 för några år sedan så däremellan någonstans ligger det.

Har man en lista från de som var med föregående säsong man följer eller?

Ja vi utgår från listan förra året. Sedan finns det dom som säger att de avstår en säsong  men vill vara med nästa och då antecknar man det. Det är viktigt att ta hand om en sponsor och lyssnar på det de säger, det är inte bra att ignorera en sådan sak.

Hur många jobbar med att rekrytera sponsorer?

Det är jag och Christian Qvist, förra året var några av spelarna inne i centrum och hörde med företagen där, men i år är det bara jag och Qvist.

Hur måna timmar lägger du ner?

Jag lägger säkert ner 30 timmar i alla fall.

Är det svårt eller lätt att få sponsorer att ställa upp?

Det är en viss kategori som går med varje år, några försvinner då de lägger ner företaget eller så, men då går det också få tag i några nya.

Hur viktigt är detta för klubben?

Det är en väldigt viktig inkomstkälla för jag vet att föreningen budgeterar med runt 200 000 kr och det är utöver den vanliga sponsringen där har vi nått upp till 1,3 miljoner.

Gör ni något extra för att locka extra publik till enkronasmatchen?

Dels har vi en helsida i tidningen, det har vi inte annars. Det är både för att få mer folk men också för att ge sponsorerna som ställer upp lite mervärde. Sedan har vi hemsidan där det poppar upp att det är enkronasmatch när man går in.

Hur mycket publik tror du på imorgon?

Det har varit 1450 två år i rad, men med den bra matchen de gjorde senast mot Borklänge så hoppas jag på över 1500.

Spelar det roll hur det går i serien?

Det kommer alltid med fler folk när det är medgång, så är det i alla orter.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram