VIK hade marginalerna med sig

21 februari 2018 22:50

En jämn och spännande tillställning avgjordes till slut med ett märkligt självmål och tyvärr var det Bois som gjorde det. Därför var det Västerås som drog det längsta strået och segersiffrorna skrevs till slut till 1-3.

Den första perioden inledde Västerås något bättre, men laget hade svårt att få till några riktigt heta chanser utan det blev några skott långt utifrån. Men med 8 minuter spelade blev det hetare, så hett att det till och med blev mål. Fredrik Hetta kom i en två mot tvåa på vänsterkanten, kliven in mot mitten och avlossar en handledare som går in i gubbhörnet. Bois bärjade efter målet komma in mer och mer i matchen och till slut kom en logisk kvittering. Oskar Norlöv bryter pucken i anfallszonen, passar Douglas Lögdahl som med en genialisk liten passning hittar en framstormande Albin Hernod som fri med Markus Dahlbom drar upp den högt på klubbhandssidan.

Om den första perioden präglades av rätt låst spel så blev det lite öppnare i den andra perioden. Och det var Bois som hade mest spelvändningar. Två tre mot ettor och ett par tre mot tvåor resulterade dock inte i mer än ett par skott som Dahlbom kunde avstyra. Bois hade också sitt första powerplay där man hade ett par bra skott med styrningar men den ena gick utanför och den andra räddade Dahlbom. När Västerås sedan  fick chans till numerärt underläge så var man i sin tur ytterst nära att ta ledningen, men närmare än ett stolpskott kom man inte.

I den sista perioden så var det mest Bois för hela slanten. Laget får flera chanser till powerplay och är nära båda två och tre gånger att göra 2-1, men Dahlbom radar upp bländande parader, bland annat rånar han Christian Hägg på ett öppet mål från nära håll. Västerås får senare också chansen till powerplay men får inte lika bra tryck som i sitt första. Men efter Bois blivit fulltaliga så är det ändå Västerås som gör mål. Eller rättare sagt det är Bois som gör mål, men i egen kasse! Johan Frick hamnar under press i egen zon och ska dra in den hårt bakom egen kasse men pucken går istället raka vägen i mål förbi en förvånad Tobias Sandberg. Det känns som att Bois som haft bra tryck mot Västerås tidigare under perioden tappar luften lite av det målet, och man kommer inte riktigt nära en kvittering. Istället tilldöms Västerås 1-3 sedan en Västeråsspelare trippats när han åkte mot det öppna målet sedan Bois tagit ut Sandberg. Matchen slutar 1-3 och Västerås kniper därmed playoff 2-platsen.

En bra match från Bois sida där de små marginalerna till slut var på Västerås sida. Bois har fortfarande chans att knipa en playoff 2-plats, men då krävs det att laget besegrar Piteå nu på lördag Kan laget spela lika bra då så är det absolut ingen omöjlighet!

av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram