Vi vill ta första bortasegern

12 februari 2017 12:20

Skövdes tränare Tomas Kempe har varit med och luft sitt lag efter en träg inledning. En sak fortsätter dock att gå trögt, bortaspelet. Men i dagens derby mot Bois siktar nu Kempe på lagets första trepoängare på bortaplan.

Tomas Kempe, dags för ett derby som gäller mer än det gjort på många år. Vad är dina tankar inför?!

Ett derby är extra inspirerande och kul att spela givetvis.

Märks det på spelarna något?

Vi har inte haft någon samling idag än, men det märktes redan på träningarna fredag och lördag att det var något extra på gång. Men det gäller att ladda som vanligt, man få inte ändra på för mycket. Alla vet matchens betydelse och poängen är viktiga.

Ni inledde annars allettan svagt men i och efter derbysegern senast så har det gått betydligt bättre. Hur stor del har derbysegern i det?

Ja vi inledde serien svagt, sedan var det skönt att vinna men varje seger ger självförtroende men jag vet inte om just den segern betydde mer än någon annan, men det var en del av det kanske.

Vad är det utöver självförtroendet som gjort att ni tagit de här stegen framåt?

Man jobbar med spelet och detaljer i spelet och det har sakta men säkert gått framåt. VI spelar med 6-7 juniorer och med så unga spelare så får man jobba hårt för att saker ska sitta. Som lag är man oerfaret och då krävs det mer, men vi har bra tåga i gruppen och alla vill utvecklas och det har vi sakta men säkert gjort också.

Rent konkret, vad gör ni bättre nu jämfört med tidigare?

Vi är jämnare i matcherna, sedan försöker vi träna på emellan matcherna och utveckla individerna och laget. Men just i matchsituationerna är det att vi blivit jämnare.

Ni har ett lysande facit på hemmaplan men har haft det betydligt svårare på bortaplan. Vad beror det på?

Jag vet inte vad det beror på. I början hade vi svårt i början av matcherna, det har blivit bättre, men det kan vara lite olika saker. Men det har blivit bättre och bättre och förr eller senare kommer en seger borta också. Eller vi har ju en seger efter förlängning men…

Ni har lånat in tre spelare (Jesper Emanuelsson, Tom Lundgren och Filip Forsmark) till dagens match, hur har tankarna gått där?

Vi har haft mycket folk borta under en längre tid, fyra man, så vi kände att vi behövde fylla på. Så det är kul att killarna med Skövdeanknytning ville komma och hjälpa oss några matcher.

Är lånen bara för matchen eller är målet att behålla dom fler matcher?

Jesper Emanuelsson var med senast också, men vi får ta det dag för dag och match för match, det beror på deras spelschema. Men de ska i alla fall åka hem efter dagens match. Men nu kan vi spela på lite mer folk och det känns bra.

Vad kan dom tillföra?

Det är duktiga och talangfulla spelare, drivna. De är i samma ålder som flera av spelarna vi har i laget så de känner flera spelare sedan tidigare. De är bra på att utmana och hålla i pucken, bra spelare helt enkelt.

Kommer de direkt till matchen eller har de hunnit träna något med er?

Ja Emanuelsson var med redan förra matchen, Filip och Tom kom i fredags och har tränat fredag och lördag.

Innebär detta att det kommer att bli lite omflyttningar i laget?

Inte så jättemycket, de tar platserna där det saknas folk så det är inga konstigheter.

Vi seger idag tar ni ett stort kliv mot playoffspel, vad skulle det betyda?

Vi siktar på topp 8, det vore jättekul att nå dit. Vi vill spela så länge som möjligt givetvis varje säsong.

Vad ska ni se upp med i Bois spel?

De har byggt sitt lag under några år nu och är samspelta och har många skickliga spelare, det gäller att vara beredd på allt.

Ni har mött Bois tre matcher i serien så här långt, vad ser du annars som Bois styrkor?

Det är inget jag funderat så mycket på. Det är mer att vi närmat oss, det är mer det man kämpat för att komma närmare topplagen, det och att bli bättre på bortaplan, att segern kommer snart.

Vad är nycklarna till seger för er del?

Svårt att säga när det är derby, men det gäller att hålla huvudet kallt så man kan följa det man bestämt innan matchen. Vi känns fräscha och på gång, vi vill ha bortasegern nu, det kan avgöra för oss.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram