Vi måste få bort dipparna

07 januari 2018 11:10

Bois vann gårdagens match mot Örnsköldsvik efter att ha gjort en stark vändning i den sista perioden. När hemsidan ringer upp Karl Helmersson så är det en nöjd tränare i andra luren, men han är inte nöjd med dippen i andra perioden.

Ge en kort kommentar om gårdagens seger mot Örnsköldsvik!

Det är skönt att vinna men vi måste få bort våra djupa dippar annars kommer det att straffa sig.

Vad gör ni när ni dippar?

Det är att vi inte gör saker rejält i försvarsarbetet. Vi måste spela klart och göra det noggrant. Gör vi inte det under perioder så kan vi bli straffade genom baklängesmål. Vi kan ju spela rejält, vi gör ju det under större delen av matcherna, men så kommer det stunder i matcherna när vi inte gör det.

Är det någon du vill lyfta fram?

Nej som det blev så visar vi en härlig moral och kommer tillbaka och lyfter upp spelet igen efter dippen, det visar på hög klass. Det är en jäkla moral i gruppen och ett tight gäng.

Roman Semjonovs fick kliva av i den första perioden, hur är statusen med honom?

Han kan tyvärr inte medverka idag, han fick en smäll på höften. Så vi kallar in Oliver Ahlgren som 13:e forward och Rask spelar med Lukas och Liljedahl. Jag tror Roman är tillbaka nästa match.

Blir det något annat byte i formationerna?

Ja vi ändrar på två av backparen, och vi kommer låta Mikael Alba spela med Adam Schultz medan Ludvig Collberg spelar med Johan Frick.

Idag står Piteå för motståndet, vad kan du säga om dom?

Vi tittar lite på powerplay och spelet 5 mot 5 så vi har bra koll. Jag tror det handlar om noggrannheten och värderingar när man ska gå och inte nu när det är match så snabbt, noggrannheten med pucken.

Dom förlorade mot Skövde igår, var du förvånad över det?

Det är klart att på förhand trodde man kanske att Piteå skulle vinna, men de hade en lång resa och Skövde behövde ta sina första poäng så de var säkert laddade. Det var starkt av dom att vinna och ett bevis på att serien kommer bli jämn.

Ni står på fyra segrar efter fyra matcher, vad säger du om den inledningen på allettan?

Det är inget att klaga på, vi står på full pott och visar att vi har hög kvalitet i laget. Vi vill vara med högt upp i tabellen och bråka.

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram