Vi har stor chans imorgon

07 mars 2018 22:30

Bois tränare är pigg och alert trots att hemsidan ringer upp honom sen kväll. Inte konstigt kanske, han har väl redan börjat tagga för morgondagens stekheta playoff 2-möte mot storlaget Västerås (matchstart 19.00 i Katrinhallen). 

Det blev seger i matchserien mot Skövde med 2-1 i matcher i en väldigt spännande och underhållande matchserie. Var det en rolig matchserie att spela?

Det var roligt när det blev som det blev och vi vann, sedan kan jag tycka att lördagsmatchen är vi inte nöjda med, så den var inte rolig. Men det var starkt att komma ihop på söndagen, att ligga under men komma tillbaka och vinna en jämn matchserie. Så det var skönt att slå ut Skövde.

Nu står ett storlag för motståndet i nästa playoffsteg, Västerås. Ni har fyra raka förluster mot dom, vad är dina intryck av dom tidigare mötena?

Vi har förlorat fyra matcher men samtidigt tycker jag att det varit jämna bataljer. Sedan har det varit detaljer som gjort att det vägt över till dom, som i senaste, men vi går in med en bra känsla och kommer från en tuff matchserie och det kommer vi ha nytta av imorgon.

Ja i senaste matchen var det ett självmål som fällde avgörandet!

Ja det var snöpligt och dom vinner med 3-1 men gör bara ett mål själva. Det var en jämn match men med ett olyckligt slut. Men jag tror det kommer bli lika jämnt och tufft imorgon som det varit under säsongen.

Hur stöttar man en kille som gjort självmål, han vill ju säkert bara försvinna under en sten efter en sådan grej…?

Jag pratade med honom efteråt och visade att man var där och stöttade. Det var jäkligt olyckligt.

Ja det lär ju inte hända igen även om han spelar till han blir 60 år!

Nej det är sant!

Ni har nu haft tre spellediga dagar, hur har ni utnyttjat dom?

I måndags var vi hellediga och i tisdags tränade vi med dom som kunde gå på is. Det är lite småskavanker och sjukdomare, så är det. Idag hade vi vanligt träning i 50 min med powerplayträning och så hade vi lite fys med Petter i gymmet.

Ja jag har hört ryktas om att det varit stort manfall på träningarna, hur är läget inför morgondagen?

Det har varit lite grejor, men det är som det är och inget att hänga upp sig på. Men dom som är borta imorgon är Rosell, Pethrus, Dahlbom och Oskar Olsson som inte kommer spela.

Hur är prognosen på dom om vi ser fram till matchen på lördag?

Petrhus hoppas vi på, vi hoppas på att symptomen släppt till dess.

Innebär det att Erik Olsson är spelklar igen?

Ja han är helt 100, även Adam Schultz är spelklar.

Ni har mött Västerås fyra gånger under seriespelet, tror du de kan bjuda på några överraskningar?

Nej jag är bekväm med att vi känner till dom, det gäller att vara noggranna med det egna spelet. Att orka ladda om efter Skövdebataljen, men det ska bli inspirerande med Västerås, en härlig utmaning!

Hur viktig är förstamatchen?

Klart den är viktig. Kan vi knipa den sätter vi oerhörd press på dom att de ska ta två raka och förlorar vi måste vi vinna två borta. Men det är först till två vinster som gäller. Skövde vann ju andra mot oss och sedan var det helt öppet till söndagen, det är först till två det handlar om.

Apropå Skövde och Västerås så är en likhet mellan dom motståndarna att ni stundtals haft svårt att ta er in framför kassen mot dom. Är det någon lärdom att dra där?

Vi gjorde 3 i premiären mot Västerås och sedan har vi bara gjort ett mål per match så det stämmer. Det visste vi om att de har några stora backar och en stor målvakt, men det handlar om inställning att vi inte accepterar att vara på utsidan, att ta kriget att komma in på kassen.

Något jag som lekman tyckte ni gjorde annorlunda mellan match två och tre mot Skövde var att ni i match tre inte försökte bli statiska inne på kassen utan rörde er mycket in och ut.

Ja det är ingen ide att stå där inne och stångas utan det gäller att locka ut dom, rulla ut på back och sedan ta in den igen, lägena kommer ofta när man vinner andrapuckar då de är ur position.

En annan aspekt av spelet är det fysiska spelet, ett spel som inte bara triggat er utan också Västerås som gjort sina bästa matcher mot er om man frågar dom. Hur går tankarna där?

VI vill vara ett lag som spela i hög fart och som ligger på gränsen. Vi har mycket skills i laget med både bra handleder men också i det fysiska spelet och det vill vi naturligtvis utnyttja. Då kan det bli känslor, sedan har det inte gått över styr, men vi gillar tuffa matcher och det har båda lagen tyckt vara roliga att spela.

Till sist: Vad ger du Bois för procentchans till seger imorgon?

Vi har en jättechans. Pressen ligger på Västerås, för oss gäller det att gå ut och njuta och släpp loss, då kommer vi ha en jättechans att ta första matchen på hemmaplan även om det är svårt att ange en procentchans.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram