Vändningen mot Nybro

09 februari 2017 19:37

Första perioden var en ganska jämn historia och slutade 0-0. Mariestad fick spela 3 gånger i boxplay. Bla i 3 mot 5 i nästan en halvminut. Där spelade Bois riktig bra och Nybro skapades inte så många heta chanser.

Andra perioden har Bois massor av målchanser. Bla missar Douglas Lögdal en straff och även ett friläge missas. Som från ingenstans gör sen Nybro både 1, 2 och 3-0. 1-0 kommer efter tekning i Mariestads zon. Nybro vinner den och back spelar över till andra back som lägger den mot mål. Där står Martin Olsson helt omarkerad och lägger in den i mål. 2-0 kommer när klockan står på 9.59. Kim Tallberg kommer in från kanten och lägger in en lös puck mot mål som lite snöpligt slinker in över Arvid Ljungs plockhandske. Där tar Mariestad en timeout men redan knappa halvminuten senare kommer 3-0. Där håller en Nybrospelare i pucken bra och från kanten lägger han in den mot mål där Martin Olsson står och styr in sitt andra mål för kvällen. Kändes inte helt logiskt med 3-0 som matchen sett ut. Ca 4 minuter senare reducerar Bois genom Linus Pellfolk i powerplay. Christian Hägg spelar till Filip Engqvist som står vid ena stolpen och försöker trycka in pucken och Pellfolk kommer på returen och gör mål. Mindre än 2 minuter senare kommer även 2-3. Denna gång är det Ahlbin Hernod som lägger en puck mot mål. Pucken touchar Lögdals ben och går fram till Christian Hägg som skjuter och pucken går in lågt.

I tredje perioden känns Bois som det starkare laget och när en Nybrospelare åker ut efter 6.28 tar det knappa minuten innan det är kvitterar. Lögdal skjuter från blålinjen och Lucas Larsson står framför mål och styr in den.13.03 in i perioden tar Mariestad ledningen med 3-4 genom kapten Filip Thörnqvist. En lång pass från egen zon når upp mot Lögdal som är snabbare på skridskorna än Nybrospelaren och tar pucken och åker runt Nybromålet och lämnar sedan  över pucken till Tobias Björklund som skär in mot mål och passar en helt fristående Thörnqvist som gör segermålet. Mycket bra skridskoåkning av framförallt Lögdal där och snabba passningar. I slutet av perioden plockar Nybro målvakten och spelar 6 mot 5 men Bois spelar uppoffrande och bla Johan Dahlbom kastar sig och täcker skott.

Sammanfattningsvis en väl genomförd bortamatch av Bois. Laget visar en hög moral och stor tro på sig själva när de lugnt och metodiskt jobbar sig in i matchen efter ett 3-0 underläge.

Hemsidan har ringt upp ett par spelare för att höra vad de har att säga om matchen.
 

Lucas Larsson vad har du att säga om matchen igår?

Det började lite sådär, sen tycker jag det är ganska jämt men dom gör tre mål i början på andra. Efter det så tycker jag att vi tar över mer och mer. Sen får vi 2 mål och efter det så känner vi oss riktigt starka och spelar riktigt bra.

Du fick göra mål äntligen efter alla chanser du haft på slutet.

Ja det har varit en hel del lägen på vägen.

Berätta om målet?

Jag står framför mål och försöker skymma och de spelar runt lite där uppe. Sen skjuter Dogge (Douglas Lögdal) och jag får touch på den och styr in den.

Du spelade ytterforward med bröderna Engqvist igår. Hur kändes det?

Det kändes bra faktiskt tycker jag. Det är 2 väldigt hårt jobbande och skridskoskickliga spelare. Vi fungerade bra ihop.

Jag fick en känsla av redan när ni gjorde ert första mål att det här kommer ni vända. Det kändes som att de började vika ner sig där.

Ja absolut. Vi var hetare just då.

Om vi blickar framåt så är det derby på söndag. Har ni börjar tänka på den matchen? Det var väl frivillig träning i dag så ni kanske inte har hunnit med det än?

Nej så mycket har det inte varit än. Det blir träning imorgon. Derby är alltid ett derby. Som tabellen ser ut så är det riktigt viktiga poäng som står på spel.

Vi får hoppas på mycket folk nu när både ni och Skövde har gått bra.

Ja det är upplagt för en riktig publikfest så det hoppas vi verkligen.
 

Johan Dahlbom vad säger du om matchen igår?

Jag tycker vi gör en ganska bra match. Sen får ju dom 3-0 men jag tycker ändå det är en rätt jämn match. Sen gör vi 2 snabba i andra och visar karaktär och vänder matchen.

Det måste ju tyda på en bra moral i laget.

Ja absolut och jag menar vi får ingen panik heller även fast vi ligger under med 3-0 borta mot Nybro. Vi tror på det, att vi kan vända det och sen tar vi det så det är en skön känsla.

Du spelar ju mycket boxplay och mycket uppoffrande och täckte en hel del skott igår.

Ja det blev några igår. Det är sånt man får ställa upp på.

Jag minns framförallt en i tredje när de hade plockat målvakten.

Ja precis men det gör jag så gärna. Det är ingen fara så sett.

Du spelade med lite ny omgivning, Pellfolk gick center och du och Fabricius yttrar.

Jag tycker det funkade bra. Pellfolk pratade jag lite med och han hade tydligen varit center i Arboga så det var inte helt främmande för honom. Vi funkade bra ihop.

I tredje gick ni ner på folk och då kom Liljedahl in där istället för Fabricius.

Vi gick ner på tre femmor och då kom Liljedahl in där. Det kändes också bra. Jag tror inte det spelar nån roll vilka man spelar med i det läget utan alla vill ju vinna matchen.

Derby på söndag nu då

Ja det ska bli kul, vi har fått in en bra känsla. Vi slår Troja med 3-0 hemma och nu vände vi 3-0 underläge mot Nybro. Det är bara att tugga på.
 

Av Susanna Johansson

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram