Välspelad seriefinal!

22 oktober 2017 21:50

Seriefinalen mot Lindlöven blev en riktigt sevärd historia med fartfyllt spel, läckra kombinationer och en hel del mål dessutom. Bois var i förarsätet såväl spel- som målmässigt större delen av matchen, men med bara 4 sekunder kvar kunde Lindlöven kvittera och senare också avgöra efter straffläggning till seger med 5-4 (2-2,0-2,2-2,0-0,1-0).

Bois kom till spel efter en sämre insats senast mot Surahammar och tog tag i taktpinnen i matchen tämligen omgående. Det var full fart på skridskorna och laget vann mycket man mot man-dueller och fick därmed tryck på Lindlöven. Därför var det inte oväntat när Bois tog en tidig ledning. Alexander Liljedahl sprintar ifrån sin bevakning till ett friläge, Daniel Marmenlind i Lindlövenkassen räddar dock men på returen kommer Roman Semjonovs störtande och trycker in pucken. Lindlöven fick under hela matchen egentligen leva mycket på sina snabba och vassa spelvändningar och det var på en sådan som kvitteringen kom. Max Lalander, hypervass hela matchen och matchens lysande stjärna, kom i en två mot etta och valde att avsluta själv i nättaket bakom Tobias Sandberg. Lite syndabock blev han dock senare, för medan han satt i utvisningsbåset så kunde Bois ännu en gång ta ledningen. Bois spelade riktigt bra powerplay skotten ven runt Marmenlind innan Eddie Davidsson kan slå in en retur. Innan perioden var till ändå så blev det dock kvitterat. Johan Frick blir avcheckad pucken och Jakob Olsson blir ren med Sandberg och gör inget misstag. Då återstod 5 minuter av den första perioden och de fem minuterna kom att blir Lindlövens bästa spelmässigt i matchen, för då hade Lindlöven ett par längre anfall, dock utan att hitta rätt. Även Bois hade ett par vassa anfall men inte heller de lyckas sätta pricken över i och perioden slutar 2-2.

Bois andra period var den klart bästa perioden under den här säsongen för Bois del. Man åkte ifrån Lindlöven ordentligt och redan efter 1,26 så hade man 2-3. Christian Hägg blir fri från blå och drar in en backhand förbi Marmenlind. Bois fortsätter ha bra fart under skridskorna och Lindlöven hade klara problem med att hänga med. Det innebär att man i snabb följd drar på sig två utvisningar och Bois får spela 5 mot 3. Det tar 10 sekunder sedan krutar Ludvig Collberg in 2-4 via stolpen. Resten av perioden är det otrolig fart i spelet, Bois för och skapar en hel del chanser medan Lindlöven mest tvingas försvara sig med någon spelvändning emellanåt. Något mer mål blir det dock inte.

Den sista perioden kontrollerar Bois spelet bra, man har inte riktigt samma speed framåt men samtidigt släpper man heller inte till några spelvändningar. Lindlöven matchar laget stenhårt utan att riktigt lyckas få till något tryck. Men så drar Bois på sig en slarvig utvisning och då tar det bara 13 sekunder innan reduceringen till 3-4 sitter. Och åter en gång är det Max Lalander som är målskytt sedan han fått på en mäktig mörsare från blå som borrar in sig i Sandbergs plockhandskryss. Stenhårt! Bois fortsätter dock vara det spelförande laget och har flera lägen där Marmelind får visa vilken bra målvakt han är. Mot slutet av perioden plockas han dock ut för att ge utrymme för ännu en utespelare. Bois har då läge ett par gånger om att lägga in pucken i den tomma kassen men Lindlövenspelare dyker upp och lyckas freda sin kasse. Med 10 sekunder kvar får Lindlöven pucken bakom egen kasse, man drar upp en lång pass till Max Lalander på bortre blå. Albin Hernod snubblar då och ger Max fri gata och från liten vinkel drar han upp den i taket med endast 4 sekunder kvar.

Bois får i inledningen av förlängningen chansen att spela 4 mot 3, sedan Johan Persson i Lindlöven åkt ut i samband med firandet av kvitteringen. Marmenlind gör då en monsterräddning när han till synes överspelad slänger ut benskyddet och räddar. Förlängningen blir mållös och när straffarna tar vid bränner Bois två, endast Eddie gör mål, medan Lindlöven sätter båda sina och vinner matchen. Vem som satte den avgörande straffen? Max Lalander givetvis!

Sammantaget en värdig seriefinal mellan två lag som spelade med högt tempo och hade ett riktigt bra spel. Bois var större delen av matchen det spelförande laget och det laget som skapade mest chanser, men Lindlöven var giftiga i sina spelvändningar och framför allt hade laget en superhet Max Lalander som gjorde fyra mål på fyra chanser och vann matchen åt sitt lag. Bois gjorde dock sin klart bästa match för säsongen och ska absolut inte skämmas för sin insats. 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram