Välspelad match gav VIK-seger

05 november 2017 12:30

Efter en mycket välspelad hockeymatch mellan två bra lag så var det Västerås som stod som segrare med 1-3 (0-1,0-1,1-1). Även om Bois större delen av matchen var det spelförande laget så var Västerås hela tiden blixtsnabba i spelvändningarna och det var just spelvändningarna som kom att fälla avgörandet.

Det var dock Västerås som inledde de första minuterna med ett spelövertag och också ett par lägen som tvingade Sandberg att agera. Men efter 4-5 minuter så jämnar spelet ut sig och också Bois hittar fram till lägen. Framför allt var det en pigg Roman Semjonovs som lyckades trampa förbi sin markering och öppna ytor för avslut antingen för egen del eller för kedjekamraten Erik Olsson. När sedan Bois får chansen till matchens första powerplay så är det ytterst nära ett par gånger om att Bois tar ledningen. Bois får lägen att från nära håll spela in den på Boisare framför kassen och vid ett tillfälle hittar ett avslut stolpen och vid ett annat rullar pucken längs med mållinjen bakom Dahlbom. Men något mål blir det inte och istället blir det en spelvändning för Västerås ett par minuter senare som blir matchens första. Morgan Hassel bryter ett långt uppspel i mittzonen och kliver fram över blå där han hittar Marcus Bergman som avslutar på Sandbergs klubbhandssida. Mot slutet av perioden får Västerås chans till sitt första powerplay men de kommer knappt ens in i Bois zon efter fin försvarsinsats från hemmalaget.

Den andra perioden får Västerås återigen chansen, och även om de i detta powerplay faktiskt skapar ett par chanser så blir det inte heller denna gång mål. Efter Bois blev fulltaligt så är det Bois period för hela slanten. Under långa stunder parkerar Bois i Västerås zon och man radar upp lägen. Då kliver Markus Dahlbom i Västeråskassen fram och med både tur och skicklighet så lyckas han stoppa puckarna. Västerås har ingenting förrän man i den fjortonde minuten får till en spelvändning. Och det var i efterdyningarna av den som Jimmie Jansson skjuter från blå, skottet täcks på vägen fram och studsar fram till Fredrik Johansson som får helt öppet mål att slå 0-2, en riktig kalldusch för hemmalaget. Ett hemmalag som strax efter det får powerplay, och passarna hittar också igenom boxen som de vill, men där behandlar sedan Boisarna pucken istället för att skjuta direkt och då hinner Dahlbom över och täcka det öppna nätet. I slutet är det istället Västerås som är nära 0-3 efter att Fredrik Johansson direkt från utvisningsbåset fått ett friläge, men Sandberg räddar.

Den tredje perioden präglas av ett Bois som desperat jagar ett mål medan Västerås tålmodigt ställer upp och försvara egen zon för att sedan kontraslå. Ett undantag kommer dock tidigt i perioden då Christian Hägg serveras ett långt fint pass från William Pethrus till ett rent friläge. Markus Dahlbom var dock i zonen denna match och lyckades avvärja Häggs skott. Bois får efter dryga sex minuter ett powerplay, men istället för reducering är det Västerås som kan kontra in 0-3. Petter Mattsson bryter en slarvig pass på egen blå och kommer i en två mot etta men avslutar själv kliniskt i Sandbergs plockhandskryss. Då såg det tungt ut för Bois del men redan 49 sekunder senare så lyckas man till slut spräcka Dahlboms målnolla. Skottet från William Pethrus styrs in av Lukas Larsson framför kassen, otagbart. Bois fortsätter trycka på och man skapar ett par lägen, men samtidigt öppnar man upp sig för fler spelvändningar och det är inte bara Dahlbom som får visa att han är en bra målvakt, också Sandberg får göra ett par bra parader. Mot slutet tar Bois ut målvakten, men man lyckas inte hitta rätt så något mer mål blir det inte. Västerås vinner sålunda den mycket underhållande matchen med 1-3. Det var verkligen en välspelad match med två bra lag som säkert kommer att kunna vara med och hota långt fram i vår, sån klass höll lagen.

Bäst klass i Bois idag tyckte jag William Pethrus höll. Kraftfullt försvarsspel kombinerades med fina pass och bra rörlighet. Offensivt skapade Roman Semjonovs mest och bäst, han var värd att näta idag.

av Krister Holm
foto Anna Engström

 

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram