Utklassning i derbyt!

16 september 2018 20:10

Trots att Bois bara gjorde 35 bra minuter så blev det ändå solklar 7-1-seger när seriepremiären gick av stapeln med ett hett Skaraborgsderby mot Skövde. 1714 åskådare fick se en rejäl urladdning i den tredje perioden när Bois gjorde fyra raka mål och sedan kunde defilera i väntan på slutsignalen.

Efter att Tobias Sandberg briljerat och räddat ett friläge redan efter 10 sekunder så var det Bois som startade den fösta perioden klart bäst. Man hade bra fart på skridskorna och satte hård press på Skövdeförsvaret. Backarna i Skövde hade svårt att spela sig ur pressen och det gjorde att Bois fick flera långa anfall. Det är efter sådan hård press som 1-0 också kommer. Oliver Ödman Hadzinikolic jobbade stenhårt, vinner pucken mitt i zonen och drar en snabb handledare upp i plockhandskrysset bakom Adam Schoultz, tid 6,31. Efter en dryg minut ytterligare får Bois chans till matchens första powerplay, och det ta bara 15 sekunder innan Douglas Lögdahl sätter 2-0. Bois förstafemma med Lukas framför kassen sätter bra tryck mot mål innan pucken hittar ur gröten till Dogge som inte gör något misstag. Bois fortsätter att skölja över Skövde, inte ens när Skövde får sitt första powerplay efter 11 minuter så lyckas Skövde få till något ordnat offensivt spel. Men efter det går Bois ner i intensitet och bjuder in Skövde i matchen. Skövde har ett par avslut innan 2-1 kommer genom Rasmus Gustafsson som snappar upp en lös puck framför Sandberg och lägger in en backhand mellan benen på Boismålvakten.

Boisledningen med 2-1 efter första kändes i underkant, men att hemmalaget hade 3-1 efter den andra ska man vara glada över. För den andra perioden är inte alls bra från Bois del, man går ner i tempo och då får Skövde det med ens lättare att hitta sina uppspel och att få ner pucken i anfallszon. Där fick man några bra anfall med avslut och hade inte Sandberg visat klass så hade Skövde mycket väl kunnat få till en kvittering. I och för sig skapade också Bois en del, det var en jämn period, men när Oskar Norlöv med bara 10 sekunder kvar av den andra perioden hittar in med ett skott mellan benen på Shoultz var inte rättvist. Knäckande för Skövdespelarna, speciellt som man menade att det var offside innan målet.

Men i den tredje perioden var det inget snack. Bois satte upp ett betydligt högre tempo och man sköljde över Skövde i våg på våg. Fyra mål blev det till hemmalaget och det var olika målskyttar varje gång:

4-1 Gjorde Johan Dahlbom i öppen kasse efter en mycket läcker uppåkning och pass av Linus Engqvist.

5-1 kom genom Ludvig Collberg efter en snygg uppåkning från egen zon där han rundade en back och från snäv vinkel hittade en lucka på Schoultz.

6-1 kom i powerplay genom Douglas Lögdahl efter en pass genom målgården av Douglas Lögdahl. Första powerplayformationen kommer att bli jobbiga att möta i vinter, det märktes.

7-1 till slut kom genom Johan Frick som fick fritt skottläge mitt i slottet. Skottet satt otagbart högt på plockhandssidan.

 Noterbart annars från den tredje perioden är att Albin Hernod åkte ut på matchstraff efter att ha hämnats på William Frödelius. Mycket onödigt tilltag som kunde ha straffat sig.

Douglas Lögdahl blev tvåmålsskytt i matchen och var mycket bra. Bäste Boisare utsågs dock Jens Högbom till och det var inte oförtjänt.

Foto: Anna Engström Mariestad Bois Hockey

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram