Troja till "final"

25 augusti 2018 19:50

Det blir Troja mot Herlev i en ren final imorgon söndag i ICA Oxen cup. Det står klart efter att Troja besegrat hemmalaget Bois med 1-4 samtidigt som Herlev besegrade Grums i dagens andra match med 4-3 efter sudden. 

Första perioden mellan Bois och Troja var en väldigt låst historia där båda lagen såg ut att sätta säkerheten i första rummet, och så blev det inte så många målchanser heller. Men trots det stod det 0-2 på tavlan sedan Troja effektivt utnyttjat en spelvändning och ett felpass. Målskyttar var Mattias Åkesson och Mikael Roslund. 

Den andra perioden hade två helt olika ansikten. Under den första halvan så kunde Troja dominera mot ett mer än lovligt passivt Bois. Man kunde också utöka sin ledning under en avvaktande Boisutvisning, återigen var det Mikael Roslund som höll sig framme framför kassen. Men så efter halva perioden så verkade förstakedjan (#24,#4 och #19) i Bois vilja ta tag i det, för helt plötsligt klev de in och åkte mer skridksor, delade ut ett par tacklingar, vann puck och vips så hade dagens bäste Boisare Douglas Lögdahl hittat den näst bäste Mikael Alba som kunde lägga in pucken i mer eller mindre öppen kasse till 1-3. Den nyvunna jävlaranamman verkade smitta av sig på laget för helt plötsligt så åkte Boisarna mer skridskor, smällde på mer och skapade mer. Det gav powerplay och flera bra lägen till att reducera men puckarna täcktes av av mycket uppoffrande Trojaspelare eller så gick dom utanför/över. Något mer mål blir det inte. 

I den tredje perioden så jagar Bois ytterligare mål, men det är egentligen bara förstakedjan som lyckas skapa riktigt heta målchanser. Troja har också några riktigt bra lägen att utöka sin ledning, men det dröjer tills Bois tar ut målvakten innan 1-4 kommer, också denna gång är det Mikael Roslund som gör mål, med andra ord blir det hattrick för hans del denna dag. 

Sammantaget är Troja det bättre laget för aftonen. Dom såg lite förvånande nog betydligt hetare ut, offrade sig mer, åkte hårdare i båda riktningarna och vann de flesta 50/50-duellerna. Det går inte bara att förklara bort med att Bois saknade fyra toppforwards på grund av skada/sjukdom, lite mer vill vi se med start redan imorgon då Grums står för motståndet. 


Foto Anna Engström Mariestad Bois Hockey

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram