Tredje raka mot Tranås

23 augusti 2017 23:00

Det blev en tredje raka seger för Bois i upptakten av träningsmatchandet då Bois idag slog det förväntade topplaget i södra ettan Tranås. Till skillnad från de tidigare matcherna så släppte man in mål, fyra stycken, men sedan man självs gjort fem framåt (det sista under straffläggningen) så behölls alltså segersviten.

Bois hade perioder i matchen då man spelade fullständigt glimrande ishockey. De första tio minuterna var en sådan sekvens, för efter dessa minuter hade laget skaffat sig en 3-0-ledning. 1-0 kom i powerplay sedan Oskar Olsson hittat en genomskärare genom Tranåsboxen till Christian Hägg på vänsterkanten och skottet kom snabbt och otagbart. Vid 2-0 var det Oskar Norlöv som från bakom mål hittade en från backplats framstormande Johan Frick som direktsköt. Och vid 3-0 så hittade Christian Hägg Roman Semjonov som var pardonlös i läget. Fast om man spelade glimrande vissa perioder så sjönk man också ner i andra. Efter den fina inledningen så gick man ner i tempo och skärpa, passningarna var inte lika precisa och skridskoåkningen inte lika bestämd. Att passningarna inte var lika precisa gav också Tranås en reducering. En felpass i egen zon gav en två mot etta för Tranås och Hampus Andrén kunde skyffla in returen från nära håll efter att premiärspelande Oliver Rosell räddat förstaskottet.

Den andra perioden inleder Bois bättre igen men så går intensiteten ner och då reagerar Bois tränare Karl Helmersson  med att ta en timeout efter halva den andra perioden. Då får Bois upp farten och fokus igen och resten av perioden är mer eller mindre en kanonad mot Tranås Viktor Jonsson som verkligen står på huvudet och radar upp den ena kalasräddningen efter den andra. Dessutom hade han vid två tillfällen hjälp av sina stolpar, och därmed slutar perioden helt ologiskt mållös.

Den sista perioden innehåller en helt annan typ av hockey. Bois drabbas under perioden av sex utvisningar och en straff  medan Tranås får två utvisningar vilket innebär att Bois till stor del får spela boxplay. Då lyckas också Tranås kvittera med två snabba mål, det första efter straff genom Ted Nilsson (lågt på plockhandssidan), det andra i powerplay Där Adam Johansson hittade rätt. Sedan kom den längsta sekvensen där Bois fick spela med lika många spelare, drygt fyra minuter, och då var Bois det bättre laget igen och gjorde 4-3. Oliver Ahlgren speedade ifrån sin bevakning i mittzonen till friläge och överlistade Viktor Jonsson med ett avslut under klubbhandsarmen. Men sedan drog Bois på sig utvisningar igen och då kom också 4-4 genom Viktor Jigmalm, ett skott från kanten som letade sig förbi Oliver Rosells plockhandske.

Något mer mål blir det inte under den tredje perioden, och inte heller i sudden. Istället kom allt att avgöras på straffar. Där visade sig Oliver Rosell verkligen på styva linan och räddade alla tre medan Lukas Larsson lyckades hitta hålet mellan Viktor Jonsson ben på sin och därmed avgick Bois med segern.

En match där Bois var det klart bättre laget så länge man höll fokus och spelade 5 mot 5, men där man tillät Tranås komma in i matchen igen genom att dels dra på sig utvisningar, dels inte vara tillräckligt noggranna i sitt passningsspel. Matchens bästa spelare var Viktor Jonsson i Tranåskassen, utom honom hade matchen slutat med stora siffror för Bois. I Bois var många bra men Roman Semjonov kanske allra bäst. Där har Bois gjort ett kap!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram