Tredje gången gillt för Isgren

04 juni 2018 21:10

Kommande säsong blir den tredje säsongen för Peter Isgren som assisterande för Bois a-lag. Blir det också tredje gången gillt för laget att nå kvalserien till allsvenskan? I så fall vill det till att den otroligt hockykunnige och skickliga istränaren Peter får till en fullträff med sitt viktiga jobb. 

Det blir ett tredje år som assisterande tränare för Bois, hur känns det?

Det känns bra!

Fast det blir en ny huvudtränare då Marcus Norell blir ny huvudtränare efter Karl Helmersson. Hur ska det bli?

Det ska bli intressant. Jag har träffat honom en gång och börjat diskutera förutsättningar och det kommer bli mer träffar om hur allt ska formas med spelidé osv. Det ska bli intressant.

En annan sak är att ni nu ska vara två assisterande tränare. Vad blir det för skillnad tror du?

Det är väl att arbetsuppgifterna delas på tre istället för två. Det är inte fel med två tränare, men det blir sex ögon och det ser fler än fyra. Sedan får vi diskutera vem som gör vad, men det kanske blir lättare att överblicka matchsituationer till exempel.

Har ni pratat något om ansvarsområden?

Nej vi har inte kommit så långt utan den är en process vi jobbar med, vem som ska göra vad på träningar och matcher, men Marcus är headcoach och har sista ordet.

Marcus är första tränaren för Bois som kommer utifrån. Vad tror du det gör för skillnad?

Marcus kommer säkert komma med nya idéer så det blir ju lite skillnad. Han har varit på andra ställen och samlat erfarenheter så han har säkert lite nya tankar.

Hur länge har det varit klart att du blir assisterande?

Jag skrev på i fredags morse, men vi har fört diskussioner ett bra tag och som Ronny sagt så har vi haft kontroll på läget så vi vet var vi haft varandra.  

Hade du några fundersamheter kring att inte fortsätta?

Alltid när sista matchen är spelad så sitter man och funderar, men det går snabbt över och man blir sugen igen. Det är samma för både tränare och spelare tror jag. Man kollar med familjen så kör man igen.

Så det var inte svårare i år?

Nej det var samma process.

Vad är dina intryck av de nya spelarna?

Det är spännande spelare. Vad jag kan läsa när du intervjuat dom så är de här för att utvecklas och ta nästa steg och det är såna man vill träna, så det känns som intressanta spelare som kommer.

Så du har inte pratat med dom själv än?

Nej det har jag inte.

När börjar man den processen?

Nu när man skrivit på och börjar jobba så kommer man givetvis hälsa på spelarna när de fystränar,så det kommer bli redan i veckan som kommer.

Det är inte bara spelare som kommit, det är också några som lämna. Vilken spelare tror du lämnar det största tomrummet efter sig?

Jag har inte varit med i processen, men det är alltid tråkigt med spelare som lämnar av olika anledningar. Men det är också naturligt att det blir så. Dom som var med gjorde det jättebra, jag får önska dom lycka till i framtiden, ingen nämnd ingen glömd.

Tycker du att nyförvärven fyllt upp tomrummen?

Det är den processen Ronny och Calle gjort, att det ska bli vassare. Men det är mycket upp till dom som kommer att de tar för sig och krigar om platserna också.

Ett par av killarna kommer från superelit. Är det ett stort steg från superelit till hockeyettan?

Det är alltid ett stort steg att ta från junior till senior, men om jag inte är helt fel ute så har båda provat på seniorhockey, men det är ett steg, det är det.

Vad har du för förhoppningar på att de ändå kan ta steget och bli viktiga spelare redan denna säsong?

Hur det kommer att utveckla sig är tidigt att säga. Man får träffa dom först och så kör de på och när de kommer ut på isen så kommer det säkert att lösa sig.

Vad kommer bli viktigt för laget för att ta ett steg till?

Det är att bygga på det som varit. Att försöka göra alla moment lite, lite bättre hela tiden. Det är så det funkar för alla lag, att man försöker skruva på detaljerna hela tiden och bli lite bättre.

Det blir träningsmatcher mot Dalen, Vimmerby, Karlskoga och Troja bland annat. Hur tycker du träningsmatcherna ser ut?

Ronny och Calle har hittat bra lag rakt igenom, men det ska till två lag till i cupen, men annars är det spännande lag och de ligger bra i tid.

Vad är det för datum som gäller för seriestart?

Första seriematchen blir den 16:e september, så får vi se vem premiärmotståndarna blir. De borde kunna släppa det snart.

 

 

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram