Tredje gången gillt för Bois

03 januari 2018 23:40

Bois-Lindlöven var en match med två helt olika ansikten. Ett ansikte i första perioden som bjöd på riktig publikhockey med snabbt böljande spel och massor med målchanser och mål, och ett annat i de sista två där det var betydligt mer tillknäppt och målsnålt. Bois behärskade dock båda spelsätten bäst och vann därför fullt rättvist aftonens tillställning med 5-2 (3-2,0-0,2-0).

Det var full fart redan från första nedsläpp från båda lagen. Mittzonen existerade bara för att hämta fart i och det var spel ömsom i Boiszonen, ömsom i Lindlövenzonen. Det var bara en tidsfråga innan det första målet skulle komma och det var Lindlöven som öppnade målskyttet. Ett flygande anfall där pucken vandrade som på ett snöre avslutades med ett direktskott från Lindlövens lagkapten Johan Persson till 0-1 efter 2.41. Bois lagkapten ville inte vara sämre och ett fint förarbete från Oskar Norlöv, som först vinner en kamp om pucken i mittzonen och sedan vandrar in i anfallszonen och drar på sig två bevakare innan han droppar den till kapten Thörnqvist som direktskjuter in kvitteringen två minuter efter Lindlövenmålet. Bois fortsätter efter det ha det mesta och det bästa och när man sedan också får chansen till ett powerplay så spelar man ett bländande powerplay innan till slut Filip Thörnqvist också gör sitt och lagets andra mål efter drygt halva den första perioden. Bois spelar riktigt bra hockey därför är det lite försmädligt att ett felpass ger Lindlöven chansen till att kvittera. Inlånade Surahammarspelaren Robin Bringsén bryter felpasset och hittar  Marcus Fornell som från nära håll kan överlista Tobias Sandberg. Bois replik kommer dock snabbt och det kommer i spel 5 mot 3. Ludvig Collberg får en härlig direktträff och då hinner inte Daniel Marmenlind  med. Bois fortsätter skapa målchanser också de sista 6-7 minuterna av perioden men utan att hitta rätt.

Till den andra perioden märktes det att tränarna hade haft en del att prata om med spelarna, de hade inte alls gillat det böljande spelet som publiken formligen älskat. Lagen tänkte mer defensivt och såg till att säkra hemåt först och främst och när sedan också kvaliteten i passningsspelet sjönk så  blev det betydligt mindre målchanser att njuta av i den andra perioder. Lindlöven hade en chans värd namnet (Johan Persson retur som Sandberg räddar fint) och Bois ett par (vassast halvt friläge för Dahlbom efter fint pass från sjundebacken Tedsjö som gjorde bra insatser), mer var det inte att skriva om i perioden.

I den sista perioden så var Lindlöven tvungna att trycka på, och man fick också hjälp av numerärt överläge i sex minuter, varav två av dom med två man mer. Men Bois spelade ett väldigt  uppoffrande boxplayspel där speciellt Lukas Larsson stod för en riktigt bra insats med flera täckta skott och genom att döda mycket tid. De få skott som ändå kom igenom briljerade Bois sista utpost Tobias Sandberg på, med bland annat en blixtrande plock, en riktig publikräddning. Bois backar spelade också resolut perioden igenom och Lindlöven hölls utanför och Sandberg fick agera utan motståndare i ansiktet. Istället var det Bois som skapade de hetaste lägena och det var också Bois som gjorde periodens båda mål. 4-2 står Oskar Olsson för, ett liknande mål som Filip Thörnqvists 1-1-mål, med den skillnaden att det denna gång var William Pethrus som stod för det fina förarbetet. 5-2 kommer sedan Lindlöven tagit ut målvakten och det är Filip Engqvist som kan göra det sedan han varit snabbast ner till pucken som slagits ut Boiszonen.

Det blev med andra ord tredje gången gillt för Bois del i matcherna mot Lindlöven. Lindlöven var bra men Bois kändes hela tiden lite vassare, lite tyngre och lite stabilare. Nu förstärkte Bois sin serieledning och laget lär ha bra självförtroende när man tar sig an två norrettanlag till helgen. På lördag väntar nollpoängaren Örnsköldsvik och på söndag är det storfavoriterna och fullpoängaren Piteå som kommer på besök. Det ska bli spännande att se klassen på det motståndet!

av Krister Holm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram