Tre planenliga poäng mot Sura

20 oktober 2018 18:40

2-3 (1-1,0-1,1-1) skrevs dagens segersiffror till slut för Bois del när man idag på bortaplan besegrade tabelljumbon Surahammar. Men det var långt ifrån någon sprudlande tillställning från Bois sida, det var dåligt tempo och få närkamper. Tungan på vågen till Bois fördel var Eddie Davidsson som gjorde samtliga tre Boismål.

Surahammar hade fördelen av två tidiga powerplay i matchens inledning och i kraft av dom så hade hemmalaget det mesta av spelet inledningsvis av den första perioden. Man skapade också ett par-tre riktigt bra lägen men Tobias Sandberg i Boiskassen stod emot. När sedan Bois fick sitt första powerplay så förvaltade Bois det bättre, för efter 9,30 spelats så kunde Eddie Davidsson skjuta in 0-1 via stolpen. I sekvensen innan hade laget också ett stolpskott, så målet hängde i luften. Efter målet så tar Bois tag i taktpinnen rätt ordentligt och man har några bra lägen att utöka ledningen. Jens Högbom åker sig till ett friläge och hittar sånär förbi Rasmus Fahlander, men så vänder spelet och Charlie Hellström kommer på vänsterkanten och lägger den på kassen där Sandberg släpper retur på bortre och där dyker Jens Eriksson upp och rakar in pucken till 1-1 med halvminuten kvar av perioden.

Den andra perioden är det sämre tempo i än den första men det är Bois som skapar klart mest. Man har bland annat två frilägen, Jesper Lindén får ett men blir hakad, konstigt nog blir det inte straff. Man har också ett skott i ribban genom Lukas Larsson. Men det är Eddie Davidsson som gör målet i perioden. Oskar Olsson hittar med ett fint pass Eddie Davidsson mitt i slottet, och Eddie skjuter ett inte alltför märkvärdigt skott men det letar sig in mellan benen på Fahlander. Oskar Norlöv och Douglas Lögdahl kliver av i den andra perioden, osäkert varför.

Bois får en riktig kalasstart på den tredje perioden. Bois har tekning till höger i anfallszonen som Oskar Olsson tar. Han tekar framåt och spelar sedan fram Eddie Davidsson som rakt framför mål inte gör något misstag utan sätter sitt och lagets tredje mål till 1-3. Efter det har Bois bra koll och skapr en del bra lägen, men så passar först Adam Schultz fel på egen blå, och pucken glider in mitt i Boiszonen. Sandberg kliver då ut och ska spela upp pucken men passar också han fel, rätt på klubban till Charlie Hellström som får öppen kasse till 2-3. Efter det händer det inte mycket. Bois försöker knappt ens gå till anfall och Sura förmår inte bryta igenom Boisförsvaret. Inte ens när Sura tar ut målvakten skapas något utan matchen slutar med Boisseger.

En inte speciellt bra insats från Bois sida, det var alldeles för långsamt och för lite fysiskt spel från Bois sida. Bäste Boisare på isen var Linus Engqvist som alltid levererar på en hög nivå.

Albin Sethsson gjorde sin första match i Boiströjan men utmärkte sig inte på något speciellt sätt, vare sig i positiv eller negativ bemärkelse. Men så var det också hans första match på över en månad och dessutom i nytt lag och i en ny serie. Det kommer säkert se bättre ut redan till nästa match på onsdag då topplaget Tranås kommer på besök.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram