Tim har tagit chansen

21 september 2018 20:10

Blott 18-årige Tim Olsson har varit ett stort utropstecken under säsongen så här långt. När laget var skadedrabbat fick han chansen och nu när allt fler spelare kommit tillbaka så har han behållit den. Han har gjort med med en härlig inställning där han jobbat stenhårt och verkligen gett allt i varje byte men också visat en hel del skills, speciellt offensivt där han skapar mycket. Faktum är att han fått rätt mycket istid. När hemsidan ringer upp så visar det sig också att han inte bara är en stor talang, han dessutom är en ovanligt mogen och klok ung man som inte låter framgångarna stiga honom åt huvudet. 

Vi känner alla till att du är en 18-årig forward som spelat mycket i a-laget och gjort det bra så hör långt, men kan du ge oss lite mer kött på benen: vem är Tim Olsson?

Jag går elprogrammet på Vadsbo i Mariestad, tredje året nu så jag har varit här i två år. Jag kommer från Lidköping där jag spelat både i a-laget och i juniorlagen.

Och hur tycker du det är att spela hockey i Mariestad Bois?

Jag trivs jättebra, allt funkar bra och det är bra lagsammanhållning, allt är jättebra.

Vad hade du för förväntningar inför säsongen?

Att göra det bra i J20 och sedan få se vad som hände. Visst hade jag hoppat på att få testa på att spela i a-laget, men allt därutöver är en bonus.

Så här långt under säsongen så har du verkligen fått chansen att visa upp dig och har spelat alla matcher utom någon när du var indisponibel…

Ja så är det verkligen, det har varit jätteroligt att få vara med och spela. Jag missade lite i cupen när jag var skadad. Det är bara att göra sitt bästa så får man se vad som händer sedan.

Jag tycker du har gjort det riktigt bra, eller vad tycker du själv?

Jag är nöjd med det jag fått spela, sedan är det klart att poäng får man tänka bort när man är så ny med division 1-hockey, man får spela så bra man kan ändå.

Ja du har ju skapat mycket även om det inte blivit mål än…

Ja jag har varit nära några gånger, men sedan när man kommer in i det mer och får lite flyt så kanske man börjar sätta några puckar.

Är du besviken över att det inte blivit något mål än eller inser du att det ändå är ett stort steg att ta och att man inte ska ha för höga förväntningar?

Jag är nöjd bara med att få spela, det är över mina förväntningar.

Vad har tränarna sagt?

De tycker jag skött mig bra, det är väl därför jag fått förtroende också.

Vad konkret säger de att du gör bra och vad vill de att du ska tänka på?

Det jag ska tänka på är att spela lite mer seniorhockey. Att vara lite noggrannare och inte tappa puck på fel ställen, sådant man inte tänker på så mycket i juniorhockeyn, där kör man bara utan att tänka så mycket. Det dom gillar är att jag ger allt när jag får chansen, att jag åker mycket skridskor och försöker skapa chanser.

Du är bara 18 år ung än och är redan etablerad måste man ändå säga på hockeyettannivå. Är det lite som du tänkt eller ligger du före dina planer?

Jag har inte tänkt så långt fram utan tagit det år för år och tänkt vad jag ska ha för mål med nästa säsong bara. Målen tycker jag inte ska ligga för långt fram. Men jag är nöjd och någonstans i bakhuvudet har ju ändå det varit ett mål att spela a-lagshockey. Sedan när det blir spelar ingen roll, det viktiga är ju att man klarar av det.

Har spelet varit som du förväntat dig?

Det skiljer sig lite från j20, det är mer organiserat och går snabbare men samtidigt har du fler alternativ då du spelar med skickligare spelare, det känns att man spelar a-lagshockey.

Har du blivit väl mottagen i a-laget då?

Det har jag verkligen blivit! Dom är jätteschyssta allihop, det känns bra.

När man kommer ny i en grupp kan det ta ett tag att komma in i gruppen, har du gjort det än?

Nej jag har kommit in i det bra, dom är verkligen schyssta och släppte in en direkt i laget.

Det har varit många juniorer som fått chansen i a-laget, det har ju konstant i stort sett varit 3-4 stycken som spelat i matcherna. Vad betyder att det att du inte är ensam junior utan att det är flera med?

Klart det är en trygghet när det är fler juniorer, för det är ganska mycket nytt både på och vid sidan av och då är det skönt med några trygga punkter.

Hur tycker du att de andra som fått chansen har skött sig?

De har skött sig jättebra. Det är roligt att det går bra för oss alla. Det är bara att köra på så får vi se hur det går, men det är verkligen skoj att det gått så bra.

Du har ju haft en fast plats i laget, känns det som det är din plats nu eller känner du att den är mer till låns?

Jag försöker att inte tänka att det är min plats för då kanske man slår av på takten för att man är nöjd och det vill jag inte göra. Jag vill förbättra min prestation hela tiden och då får man inte slappna av.

Vilken match är du mest nöjd med?

Det skulle nog vara Karlskoga borta faktiskt. Då fick jag mycket förtroende av Norell och spelade i förstafemman när Lögdahl var skadad. Det var lite nervöst innan bara, haha, det var mycket nytt och första matchen mot allsvenskt motstånd också.

Där märkte du väl ändå att det gick att komma till tals också med allsvenska backar för du skapade en del också i den matchen!

Ja det tycker jag, det kändes bra. Det var bara att köra på när man fick chansen.

Den matchen spelade du med Eddie Davidsson och Jesper Lindén. Hur kändes det att spela i en så bra omgivning?

Det var riktigt häftigt att får spela med sådana spelare. De har en förmåga att inte bara vara bra själva utan också att göra sina egna medspelare bättre, så det var riktigt roligt.

Tycker du att Norell ger er juniorer chansen?


Det gör han verkligen. Vi har varit åtta spelare från J20 som fått testa på, så det tycker jag verkligen.

Får ni istiden ni förtjänar då?

Det är klart man ska få den istid man förtjänar och det har han varit bra med. Sedan gäller det att se hur matchbilden ser ut och vad som krävs också, olika matchsituationer kräver olika spelare och det är han väldigt bra på.

Har J20 haft sin seriepremiär än?

Vi hade premiär i tisdags mot Borås borta och vann med 5-3. Det var skönt att få vinna första matchen. Borås är ett lag vi ska slå om vi spelar som vi ska tycker jag.

Och hur gick det för egen del?

Det kändes bra, jag gjorde 1+1 så jag gjorde säsongens första mål. Det var skönt att det fick komma.

Vad betyder det för ditt spel i J20 att du har fått spela a-lagshockey?

Det betyder mycket, det märker man. Man får mer tid på sig i J20, man har mycket mindre tid på sig i a-laget så det är bra träning på att fatta snabba beslut att spela där.

Och vice versa, vad tror du spelet i J20 kan betyda för ditt?

Det är också viktig, det är där min årskull är just nu, så det är kanske det viktigaste för mig. Det gäller att undvika kval i år, det är målet vi har att spela för.

Tror du ni kan slippa kvalspela i år, ni har ändå blivit av med några spelare?

Jag tycker vi har bra chans att komma högre upp. Vi har som mål att komma på övre halvan, vi har ett ganska skickligt lag i år tycker jag.

Vad är din roll i J20?

Det är att bidra med det offensiva, och att driva på spelarna i laget och peppa dom.

Att få spela både i a-laget innebär ju mycket matcher för din del vilket är bra på ett sätt, men det sliter ju också en del, hur ser du på det?

Visst det är kanske tuffare att spela i två lag, men vi är ganska vana vid att spela mycket och det är ju det som är roligast så det tackar man ju inte nej till.

Så du tror du orkar dubblera?

Till och från i alla fall, sedan kommer det att komma perioder där man inte spelar så mycket i a-laget eller J20 så då får man lägga mer energi på det laget man spelar i.

Som du var inne på så var det många från J20 som fått chansen i a-laget. Tror du det kommer lyfta J20 ?

Ja det ökar motivationen också för de andra i J20 att man kan få chansen i a-laget och de som får chansen får en självförtroendeboost så det är bara kul att många får chansen.

Förra säsongen hade Bois en väldigt bred trupp speciellt på forwardssidan där man hade 16 forwards. Kändes det tröstlöst att få spela a-lagshockey med en så bred trupp?

Förra året kände jag det var tidigt att spela a-lagshockey om jag ska vara ärlig. Då var J20 mitt mål och att göra det bra där. Sedan när man gjort det bra i J20 kan man höja målet och sikta på a-laget.

Då ska du avslutningsvis få ge dina målbilder med säsongen: För egen del, för J20:s och för a-laget!

Målet för mig är att prestera bättre och bättre under säsongen, att öka min prestation och bli en bättre spelare allt eftersom.,

J20-målet är att komma på den övre halvan, så topp 5.

A-laget har jag lite dålig koll på vad Norell tycker men minst att gå bra i playoffspelet.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram