Thunell om juniorlagen

08 februari 2019 20:40

Både J20 och J18 Elit har viktiga hemmamatcher i helgen som kommer. J20 har derby mot Skövde och J18 Elit möter Tingsryd Ett lag som ligger precis över kvalstrecket. Hemsidan har pratat med Kim Thunell som nu även har tagit över J20-laget sedan Fredrik Ljunggren fick flytta upp som ass.tränare i A-laget.

Tänkte att vi börjar lite där. Hur är fördelningen mellan dig, Carl Odelius och Robin Bäckström nu? Ni ansvarar för alla tre juniorlagen.

Vi hjälps åt alla tre. Sedan är det väl jag och Odelius som alltid åker med när J20 Och J18 Elit har matcher. Bäckis åker med när han kan plus att han har J18 division 2 laget. Sedan får han även ta J20 träningar de torsdagar J18 har match. Även på lördagar sköter han J18 träningarna när J20 har match.

Det gick ju lite snabbt där när det var tvunget att lösa sig. Det fungerar bra tycker du?

Ja det gör det. Det fanns inte så mycket annat att välja på. Det här är den absolut bästa lösningen för alla parter tror jag och de flesta J20 spelare har jag ju haft tidigare så de känner mig och jag känner dem. Sedan blir det ju självklart mycket men det är roligt. Det är ju undre en kortare period så det ska inte vara några problem.

Vi börjar prata lite J18 Elit. Ni har spelat 8 matcher i vårserien nu och har 2 segrar. Senast igår borta mot Vita Hästen, 3-5.

Det har varit väldigt upp och ner tycker jag. Vi visar någonstans att vi är lika bra som de andra lagen men vi klarar inte av att vara fokuserade och tillräckligt bra hela matcherna. Perioder i matcherna är inte tillräckligt bra. Det som har varit det största problemet är starterna. Vi har kanske legat under med 4-0 och sedan så har vi kommit igen skapligt. Det har varit ganska frustrerande. Det är en sak om motståndet är så mycket bättre och att man inte når upp men jag tycker inte vi har klivit upp så bra som vi kan. 

Ja i senaste hemmamatchen mot Borås till exempel så låg ni under med 0-6 inför tredje perioden och tog er upp till 4-6.

Ja vi är ju inte med. Vad det beror på det vet jag inte. Jag är alltid sådan att om mitt lag spelar dåligt så går jag alltid till mig själv först. Man rannsakar först sig själv, det är ju mitt jobb att se till att de är på tå. Man försöker men det är inte alltid det fungerar. Vi vann ju senast och hade en bättre inställning och var betydligt jämnare. Nu får vi en härlig fight på söndag mot Tingsryd. Vinner vi den så är vi med i racet igen. Då skulle det bli en spännande avslutning de sista tre matcherna.

Ja då blir det tre lag som slåss om att slippa negativt kval. 

Ja det gäller en jäkla massa. Det är som det är, vi har pratat hela säsongen om att vi lär oss mycket och det gör vi fortfarande. När vi väl är där och är på tå så är vi minst lika bra som övriga lag. Man skulle önska att vi vore där lite oftare.

Även om man hamnar bland de två sista som får kvala sig kvar så är ju segrar på vägen och att slippa sistaplatsen viktigt. 

Jag har varit i så många kval och självklart kommer vi tävla för att inte komma sist. 

Om ni vinner imorgon så skiljer det bara 2 poäng upp till rätt sidan kvalstrecket.

Ja och vi har en match mindre spelad också.

Då går vi över till J20. Vad säger du om dem?

VI har lett dem 3 matcher nu. Vi var i Mölndal (förlust 4-0), sedan hade vi Grästorp hemma (seger 5-3) och Vita Hästen borta (förlust 5-1). Så det blir fjärde matchen vi leder dem imorgon i derbyt. 

Vad säger du om dessa matcher?

Framförallt har det varit väldigt roligt att få komma in. Sedan är det en liten omställning. Vi var i Mölndal och spelade en jättesvår match där vi försöker och kämpar men vi kan inte göra mål. Vi skjuter säkert 45 skott och gör inga mål. Grästorp hemma där tycker jag att vi är riktigt bra. Hela laget är bra, vi driver hårt och vi jobbar hårt tillsammans. Vi bor i Grästorps zon men ändå lyckas de göra 3-3 i tredje perioden. Vi visar en bra moral och krigar ner dem. Kändes jäkligt bra tycker jag! Sedan åkte vi till Vita Hästen och där är vi otroligt bleka. Allihop såg ut som spöken. Jag vet inte vad det var. En riktigt dålig dag och det är inte acceptabelt att det ska vara så dåligt. Det är de fullt medvetna om. Det kände de själva också. De har fått reda på det, man får reda på när man är bra och när man är dålig. Nu har vi vänt blad.

Imorgon väntar derby hemma.

När man möter Skövde så är det alltid stentufft. Det gäller att vara grymt ödmjuka, ha ett grymt tålamod och att vi är fokuserade hela tiden. Skövde har inte så många poäng men de är skickliga när de väl ställer om, de har ett bra powerplay och de är bra offensivt. Underskattar vi dem så kommer vi åka på torsk direkt. Vi har försökt tuta i dem lite här att vi måste komma tillbaks och visa vad vi kan. 

J20 ligger lite mitt i tabellen nu men det vore ju skönt med ett par segrar nu så ni slipper blicka neråt.

Ja självklart men vi ska ta en match i taget och försöka vinna de som är kvar. 

av Susanna Johansson

J20 spelar hemma imorgon lördag mot Skövde kl. 12.10

Se tabell och spelschema: https://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/9181

J18 Elit spelar hemma mot Tingsryd på söndag kl. 14.00

Se tabell och spelschema: https://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/10089

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram