Thörnqvist inför Borlänge

11 november 2017 18:40

Borlänge är ett förväntat topplag som också ligger på en allettanplats. Men spelet har inte riktigt klickat och senast förlorade man mot bottenlaget Forshaga med hela 3-8! Imorgon är det Bois tur att försöka sätta käppar i Borlänges jakt på allettan.

Filip Thörnqvist: Sätt ord på säsongen så här långt!

Det har varit lite upp och ner, vi hade en bra period i inledningen och sedan en sämre och så är det för de flesta lag i alla idrotter, det går upp och ner.

Senast mot Köping var dock ingen höjdare!

Nej då tycker jag vi startar bra och gör en bra förstaperiod men sen tappar vi spelet och det har vi pratat om och försökt slipa på. Det finns inga lätta matcher, även om vi vill vinna och så gör man inte det om man inte spelar 100. Köping krigar för sitt liv och är man inte riktig där så förlorar man.

Som lekman tycker jag det ser ut som att ni har fått lite prestationsångest…

Ja så är det lite, det har inte studsat med och det har gått lite troll i det. Men vi har många som varit med ett tag nu och vi vet att det blir såna perioder under en säsong. Det är 40 matcher under en säsong och det kommer att komma dippar, det gäller att inte bryta ihop utan att se framåt. Och det sa vi också direkt efter matchen att vi skulle vilja spela om matchen men det funkar inte och då är det gött att vi får spela redan imorgon.

Jag tycker du för egen del gör en riktigt bra insats, kanske den bästa för säsongen.

Jag försöker alltid göra mitt bästa, men ibland går det bättre och ibland sämre. Men formen kommer mer och mer känns det som, jag har gjort flera bra matcher innan som mot Lindlöven och Västerås, men det gick helt ok. Samtidigt har jag mer att kräva av mig tycker jag.

Du hade ett läge dock som du missade, ett öppet mål där du valde att söka passning istället!

Det är klart jag grämer mig över den missen. Men jag tror jag skjutit hur mycket skott som helst utan att det studsat in, men det var ett felbeslut, det är sånt som händer, det är bara fokusera på nästa byte.

Men tror du att du tvekat att avsluta så mycket om du gjort en massa må innan?

Visst jag ser pucken sent men jag skulle ha satt den men det blir så ibland. Det går inte att gräva ner sig, det kommer att lossna.

Imorgon möter ni ett förväntat topplag i Borlänge som inte levt upp till förväntningarna så här långt.

Ja de har blandat och gett, men jag är inte så påläst. Men vi var det bättre laget när vi mötte dom borta, men det är upp till oss. Visst är det bra lag vi möter men kommer vi upp i den nivån som vi vill så måste man vara bra för att rå på oss.

Deras lagapten och kanske bäste spelare Kalle Östman har precis lämnat för allsvenskan, det skulle ju vara som att du lämnar Bois. Vad tror du det betyder för dom?

Jag vet inte vad han haft i sitt kontrakt, och visst förstår jag att man vill spela så högt som möjligt, men skriver jag ett kontrakt så vill jag fullfölja det, det är min inställning. Det är en duktig spelare men då finns det läge för någon annan att kliva fram så det kommer säkert bli tufft ändå.

Vad slipar ni på just nu?

Vi vill få upp lite fart och få till ett lite rakare spel, inte krångla till det så mycket. Vi är bra och det vill till att få till den känslan. Vända spelet snabbt och ett rakt spel.

Senast så saknade ni två viktiga spelare i Eddie Davidsson och Oskar Norlöv. Hur mycket märks deras frånvaro?

Det är två bra spelare som varit borta men vi har en bred trupp och flera som kan göra det bra, det är vår styrka. Men det är två riktigt bra spelare som naturligtvis betyder massor.

Är de tillbaka imorgon?

Eddie är tillbaka, det var bara något prov han var iväg och skrev, men Norlöv är inte tillbaka.

Ni ligger bra till för en alletta!

Ja det gör vi, vi har förlorat två matcher under ordinarie tid och ligger där vi ska ligga, topp 5 innan jul, och självklart vill vi nå en alletta.

När ni är klara kommer ni att träna ner er något då?

Vi har försökt träna hårt hela tiden, det är klart det kanske kan bli lite hårdare men vi försöker hålla en bra nivå hela tiden och har gjort så under några år nu, att hålla en bra och hög nivå på träningen rätt igenom.

Så du ser inte någon större fördel att bli klar tidigt så att ni kan träna ner er?

Vissa lag kanske har fördel av det men vi tränar hårt hela säsongen så jag tror inte det kan göra så stor skillnad, kanske kan man vässa det lite mer men inte så mycket. Sedan finns det säkert lag som kör lugnare under säsongen och de kan naturligtvis vässa det mer.

 

Laget imorgon innebär lite förändringar i backuppsättningen och också byte på centersidan:

Sandberg (Rosell)

Pethrus –Hernod

Alba – Högbom

Frick – Collberg

Gustafsson – Schultz

Hägg – Davidsson – Thörnqvist

Semjonovs – Larsson – E Olsson

Rask - O Olsson – Fabricius

F Engqvist – L Engqvist - Dahlbom

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram