Thörnqvist efter derbyt

17 september 2018 21:40

Boislagkapten Filip Thörnqvist har fått en ny roll i laget så här långt under säsongen. Den skadade 21:an hjälper numer till i båset. Hemsidan var nyfiken på hur det var att stå där och betvittna 7-1-viktorian i derbyt, den största på 17 år. 

Vad var dina intryck av gårdagens match?

Vi började matchen bra, de första 13-14 minuterna kör vi på bra och det känns som trean är på gång. Sedan tappar vi lite fart i spelet och Skövde kommer in i det mer. I andra perioden kommer vi inte upp i nivå riktigt samtidigt som Skövde gör en bättre period. Ändå vi vinner perioden med 1-0, det är starkt. I tredje sedan växlar vi upp och avgör.

Hur gick din känslomässiga berg och dalbana under matchen när spelet varierade så?

Man vet att alla försöker men ibland stämmer det inte och det gjorde det inte i andra. Men sedan snackade vi ihop oss i tredje och går ut och visar vilket bra lag vi är. Fast det är jobbigt att inte kunna påverka när man står vid sidan av.

Är det jobbigare att stå vid sidan av?

I båset är det lite annorlunda men på läktaren är det ännu värre, där blir man riktigt nervös. Men i båset hör man hur tugget går och man är mer inne i det så då känns det bättre. Jag gillar inte att sitta på läktaren utan vill vara med i hetluften.

Hur sugen var du under matchen på att hoppa in?

Riktigt sugen innan matchen, då spratt det i benen ordentligt. Jag brukar inte vara nervös men det var jag igår, men det släppte när man kom in i matchen, det är det som är skönt med att stå i båset.

Det var inte så att du tänkte nu hoppar jag in under matchen?

Visst dök tanken upp att nu vill jag vara på isen och göra så och så, men det är som det är. Just nu har jag inte spelat hockey på ett tag, men jag närmar mig mer och mer och det går bättre än förväntat, jag har kunnat träna för fullt idag med. Men det är klart jag är sugen, man märker hur roligt det är med hockey när man inte spelat på ett tag. Nu missade jag derbyt, det är första jag missat på 12 år, men det är som det är, man får bidra med det man kan och sprida positiv energi.

Vad är din roll i båset, jag såg att Norell pratade med dig flera gånger, du är inte bara en som manar på killarna?

Norell är öppen och pratar med mig också och frågar hur jag tycker och tänker, han vill få alla delaktiga, även jag som står i båset, men också med spelarna. Men när man inte spelar så kanske man ser det på ett annorlunda sätt, man är lite kyligare då pulsen inte är riktigt lika hög. Så han lyssnar på vad jag säger men sedan är det han som bestämmer vad han gör av det. Så min roll är att jag ska peppa killarna påpeka vad man ser kan bli bättre, sedan är det ju han som bestämmer men man får ändå komma med tankar.

Som supporter upplever man att Norell är betydligt mer aktiv i sin coachning, är det så?

Nu var det knappt man kommer ihåg Helmer hur han var, men Norell snackar mycket med spelare och hör hur de känner och tycker, sedan fattar han besluten, men han tar in det vi säger. Alla ledare har sin stil, Norell ska vara den han är och det är upp till oss att köpa det och jag tycker det har funkat bra.

Vad är det ni gör i första och tredje perioden som ni inte gör i andra?

Det konsekventa i spelet, vi gör det vi har bestämt, det föll vi ifrån i andra. Att kommer ner snabbt till puck och ha snabba förstapass och vända snabbt. I andra var vi långsammare ner och vi sökte svårare vägar, men vi studsade tillbaka i tredje och det var starkt. Det kändes som att Skövde hade ett läge bara, och det var att köra och gå. Det var upp till oss och bestämma hur det skulle sluta. När vi var snabbt nere och vände snabbt så fick vi mycket ytor att gå på och det visade vi också i tredje perioden.

Nu när du fått testa på det lite, när du lägger ner spelarkarriären om så där 10 år ser du en framtid som tränare då?

Det kommer bli svårt att lägga hockeyn åt sidan när man slutar, så någon form kommer jag hålla på med hockey och tränare skulle jag väldigt gärna bli. Men jag hoppas det dröjer många år till dess och jag ser gärna att vi är i minst i allsvenskan till dess.

Du har ju spelat där förut med Bois, du vill komma tillbaka?

Det vill jag absolut! Det är därför man varit kvar, jag har en tro på laget och föreningen, det blåser positiva vindar och vi ska ge det ett riktigt försök.

Nu en uppgift tränare hatar men så vi supportrar älskar: Du får utse tre stjärnor i laget!

Det är många som gör det bra, men jag måste ändå säga att Sandberg gör det jäkligt bra framför allt i andra där han gör många viktiga räddningar. Han har varit fantastiskt bra så här långt under säsongen. Samtidigt gör Isak att han måste tävla också, han gör det bra och nosar honom i nacken. Sedan vill jag plocka fram Linus Engqvist, han har ett jäkla driv på skridskorna och driver också på killarna i båset och gör ett jäkla jobb. Sedan får jag ta en back också… Det var jäkligt svårt detta att ta bara tre… Men jag säger att Johan Frick, han gör det jäkla bra också, spelar fysiskt och står upp bra, han känns tryggare i år. Men det är svårt att bara lyfta bara tre, det är många som gör det väldigt bra och bidrar till att vi vinner.

Det blev sex olika målskyttar, vad betyder det att göra mål i första matchen?

Det är jättebra, det är viktigt att få göra mål direkt och få det att lossna, så det är bra att sprida ut målskyttet.

Eddie gör tre assists, han kommer bli viktig för laget!

Ja han kommer bli jättevikig. Det är en otroligt skicklig spelare, det är det som är så bra att vi har många spelartyper som är bra på olika saker, vi kommer bli jobbiga i vinter när vi får allt att klaffa.

Hur många träningspass har du gjort nu?

Tre träningar och vi ökar på successivt för att det inte ska brista, det gäller att ha tålamod. Det känns jäkla bra när jag är på isen och har inga symptom men kan inte bara på med 6 pass i veckan direkt utan man får öka på det successivt. Vi har en väldigt bra plan på hur vi lägger upp det och jag litar på den.

Om du följer den, när får vi se dig i match?

Bra fråga. Jag ska träffa läkare på måndag då de ska göra lite tester så får vi se sedan, men det börjar närma sig. Jag siktade på att vara med efter jul men som det ser ut nu så blir det mycket tidigare, om jag inte får några bakslag då.

En annan som varit skadad länge nu är Erik Olsson, hur är statusen med honom?

Han körde på bra på träningen idag utan röd trlja, han hängde två direkt så han ser het ut!

Han har inte heller drabbats av några bakslag?

Han såg het och fräsch ut och är på gång han med.

På onsdag möter ni Grums, ett Grums som överraskande slog Forshaga på bortaplan i premiären i Värmlandsderbyt med 5-3. Det lär vara två heta lag som drabbar samman!

Det tror jag! Det kommer bli tuffa matcher vart man än åker, men vi är det bättre laget och vill vara det också. Men dom kommer göra allt för att slå oss och det kommer att bli ett krig, det gäller att vara väl förberedda på det för att vinna, även om vi tror på oss själva.

Till slut får du ge ett tips!

Jag tror det blir tight och vi vinner med 4-1 i öppen kasse.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram