Strafförlust mot Vimmerby

29 januari 2017 21:20

Det var en match med tre helt olika matchbilder som till slut gav Vimmerby två och Bois ett poäng i dagens omgång av den södra allettan. En första period där lagen tog ut varandra följdes av en andra med lite öppnare men ändå väldigt strukturerat spel där Bois hade övertaget för att i tredje bli mer eller mindre full fart framåt och lite tänk bakåt i den tredje vilket passade Vimmerby bäst. Att perioderna slutade 0-0,2-1 och 0-1 var alltså helt följdriktigt, och även om Bois skapade mest och bäst i det efterföljande suddenspelet betydde inget då laget inte fick in pucken och istället kunde Vimmerby dra det längsta strået med straffläggningens enda mål. Matchen slutar sålunda 2-3 efter straffar.

Första perioden finns inte mycket att rapportera om egentligen. Båda lagen tänkte först och främst på att inte släppa till något bakåt och då blev det inte så mycket skapat framåt heller. Inte ens i Vimmerbys två powerplay lyckades Vimmerby skapa något tack vare bra boxplayspel från Mariestadslaget. Bois hade i sitt enda powerplay bättre tryck och hade också ett par skott som kunde ha resulterat men Viktor Kokman i Vimmerbymålet stod pall.

Till den andra perioden hade nog båda tränarna gett sina spelare tillåtelse att tänka lite mer framåt också eller så var det Bois tidiga mål som tände offensivlustan hos lagen. Lögdahl sköt och Oskar Norlöv var snabbt framme på returen och slog in den. Då hade det endast gått 57 sekunder och målet verkade ge båda lagen energi. Vimmerby försökte sätta högre press på Bois i deras försvarszon och Bois försökte detsamma på Vimmerby. Det öppnade naturligtvis ytor bakom checkande forwards och det drog Bois nytta av när Lögdahl och Norlöv vände spelet till en två mot etta. Norlöv fick pucken serverad och tvekade inte utan drog distinkt upp pucken i Kokmans plockhandskryss  till 2-0. Då hade ungefär halva matchen spelats och efter målet hade Bois riktig lekstuga i Vimmerbyzonen ett par byten och bud på 3-0 flera gånger om. Men så från ingenstans kommer 2-1. Oscar Josefsson och Kalle Östman kommer i en två mot tvåa med hårt checkande Boisare i ryggen, men ingen står upp riktigt så han kan vandra in i sidled och kommer i halvt friläge innan båda Boisbackarna bestämmer sig för att kliva mot puckförande Josefsson som passar Östman som får öppet mål. Där var det för obestämt i Boisförsvaret! Målet gav Vimmerby energi och resten av perioden är jämn.

Vimmerby får en riktig kalasstart i den sista perioden sedan backman kommit på kanten och lagt pucken mot mål där Hampus Harlestam styrde stolpe in. Efter det blev det rena rama Hawaiihockeyn. Spelet böljade från den ena änden till den andra, målchanserna avlöste varandra.Det passade nog Vimmerby bäst kändes det som, för i de första två perioderna hade Vimmerby haft svårt för att skapa lägen men nu fick Arvid Ljung bekänna färg flera gånger om. Till och med i Bois powerplay fick han göra en kalasräddning på ett friläge. Visserligen skapade också Bois lägen, men det hade man gjort redan i den andra perioden utan att behöva bjuda Vimmerby på några. Norlöv hade ett skott i stolpen och Lukas Larsson hade åtminstone tre kalaslägen mitt i slottet. Viktor Kokman storspelade dock och det fortsatte han med i sudden där Bois var det klart spelförande och hetaste laget. Något mål blir det inte utan straffar tar vid. Där blir Dennis Fröland ende målskytt med ett skott mellan benen på Arvid Ljung och bonuspinnen går till Vimmerby.

Totalt sett en bra match men där Bois känns som det bättre laget så länge det var strukturerat spel. Nu så fick man inte riktigt till sitt försvarsspel i den tredje perioden och det måste förbättras redan till på onsdag. Då möter man nämligen topplaget Kristianstad på bortaplan. Då kan man inte bjuda på såna ytor!

av Krister Holm
foto: Anna Engström

Då detta var en Bois i Samhället match finns här en video där Mikael Alba berättar mer om detta
http://play.mariestadbois.se/video/mikael-alba-om-projektet-bois-i-samhallet

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram