Storseger i derbyt!

08 oktober 2017 21:20

Bois vann det heta derbyt mot Skövde IK inför nästan 2000 personer med hela 7-3 (2-1,5-2,0-0) sedan man avgjort matchen i spel i powerplay. Hela fem av dagens Boismål föll nämligen i den spelformen varav flera var riktigt snygga.

Men det var faktiskt Skövde som inledde derbyt bäst. De hade bra fart på skridskorna medan Bois stod lite på hälarna. Därför var det inte ologiskt att Skövde tog ledningen med 0-1 genom Carl-Johan Sjögren efter knappt åtta minuters spel i powerplay.

  • Jag var i och för sig lite skymd där, men skottet kom så långt utifrån så det ville jag ha, menade Tobias Sandberg efter matchen.

Men han fick å andra sidan ta revansch på sig själv då han efter det räddade ett friläge. Efter 15 minuter så drog dock Skövde på sig först en utvisning och sedan ytterligare en. Det innebar spel 5 mot 3 för Bois och då var man skoningslös. Eddie Davidsson intog backposition, klev fram några meter och krutade in pucken förbi en skymd Tim Hultstrand i Skövdekassen.  Målet ger Bois energi och mer fart på rören och då drar Skövde på sig ytterligare en utvisning. Då kommer också 2-1, Roman Semjonov styr in Christian Häggs skott från blå bakom en chanslös Skövdemålvakt.

  • Jag fick en liten touch på pucken, jag vet inte om den gått in annars men, nej det hade den nog inte, skrattar Roman efter matchen.

Bois hade med andra ord, lite ologiskt med tanke på inledningen av perioden, ändå ledningen med 2-1 efter densamma.

 

I den andra perioden är det dock ett mer skärpt Bois vi får se inledningsvis. Man har bra fart på rören direkt och Oskar Olsson utnyttjar sin fart i ett ett mot ett-läge, drar pucken i sidled och drar upp pucken i nättaket med en ruggig handledare. Och apropå ruggiga skott. Johan Fricks 4-1 går också att kategorisera in under den rubriken. Bois har ett långt tryck på Skövde innan pucken kommer upp på Johan på blå och hans slagskott går som en projektil rakt upp i klubbhandskrysset, stenhårt. Bois har efter det några långa anfall där man mer eller mindre parkerar i anfallszonen, därför är det väldigt ologiskt att det är Skövde som gör 4-2 på ett skott från blå som seglade in bakom en helskymd Sandberg. Och inte nog med det, strax efter det kommer också 4-3 sedan Hägg snackat till sig en utvisning. Skottet utifrån tog på en Boisback och in bakom en chanslös Sandberg. Men återigen så drog Skövde på sig utvisningar och återigen så visade Bois effektivitet i sitt powerplay. Vid 5-3 hittar Oskar Norlöv in med ett pass rakt på Lukas Larssons klubba framför kassen och styrningen är otagbar medan 6-3 sånär räddades av Tim, men skottet från kanten av Roman Semjonovs hittade precis över mållinjen efter att ha gått mellan benen på Skövdemålvakten. Skövde drar på sig ytterligare en utvisning i perioden och då kommer också 7-3, Erik Olsson kliver in mitt i slottet och hittar förbi Tim Hultstrand.

Till den tredje perioden hade Skövde behövt komma ut med full fart och få ett tidigt mål för att ge nerv åt tillstälkningen. Men det gick inte alls, istället parkerade Bois långa stunder i anfallszonen och hade stundtals lekstuga med Skövdespelarna. Effektiviteten från de tidigare perioderna fanns dock inte där riktigt, kanske delvis förklarat av den stora ledningen och att fokus inte riktigt var där längre. Närmare än ett ribbträff kom man dock inte, fast å andra sidan så stängde man Skövde effektivt, de förmådde inte få till någon riktigt het chans på hela perioden. Matchen vinns sålunda av Mariestad med klara 7-3 och det var många nöjda åskådare som sista minuten stod upp och applåderade hemmalaget. Det var de väl värda!

Många var bra idag, men några förtjänar att lyftas fram. Erik Olsson gör sin klart bästa match sedan återkomsten till Bois med bra fart och smart spel, han vann mycket puck. Även Roman Semjonov som blev utsedd till matchens lirare ska ha plusbetyg med sina två mål och starka spel i övrigt. Bröderna Engqvists boxplayspel är en fröjd att skåda, och det var också roligt att se Ludvig Collberg fina spel i offensiv zon. En sista spelare att hylla är Oskar Olsson, snyggt mål och två assist och bra fart i övrigt.

Av Krister Holm
Foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram