Stark prestation avgjorde

21 augusti 2018 22:10

Det bjöds på en mycket underhållande match när Bois tog sig an Vimmerby i aftonens drabbning, och det var Vimmerby som till slut avgick med 2-1 seger (0-0,1-1,0-0,1-0) efter mål i sudden .

Matchen inleddes i ett virvlande tempo där båda lagen direkt skapade flera bra chanser, Bois genom tryck och fint spel, Vimmerby genom spelvändningar. Men från matchminut 4 till 14 så drabbas Bois av fyra raka utvisningar vilket gör att Bois offensiv mattas. Laget spelar dock ett utmärkt powerplay och dödar det första utan att Vimmerby får ha pucken i offensiv zon, i det andra tillåts inte Vimmerby skapa någon målchans. I det tredje kommer de dock närmare och skapar ett par riktigt bra chanser men då visar andramålvakten Isak Andersson sig på styva linan. Isak gjorde en storstilad insats och visade att Bois har ett bra komplement till Tobias Sandberg. Det fjärde powerplayet blev dock kortvarigt då Vimmerby direkt drog på sig en egen utvisning. Efter det får Bois sin första chans till powerplay och då skapar kvällens förstafemma med backarna Mikael Alba och Alexander Anderberg bakom Jesper Lindén, Eddie Davidsson och Oliver Hadzinikolic vad som i andra kom att leda till 0-1, nämligen ett bra passningsspel och många direktskott.

Det kom alltså att dröja till andra perioden innan matchens första mål föll. I Bois andra powerplay i inledningen av den andra så är det Alexander Anderberg som hittar första krysset med ett mäktigt slagskott. Bois fortsätter efter målet ha initiativet men efter några minuter så äter sig Vimmerby in i matchen igen. Strax efter det så kommer också 1-1. Jakob Karlsson skjuter en fjösare som studsar på ett par skridskor innan den turligt letar sig förbi en chanslös Isak Andersson. Efter målet så tar Vimmerby över taktpinnen de sista minuterna i tredje. En taktpinne man fortsatte hålla i den tredje perioden och man skapa några riktigt bra chanser, men Isak Andersson fortsätter storspela. Bois tränare tar timeout efter 10 minuter och efter ett par till så kommer juniorkedjan (Emil Olsson, Gustav Persson och Karl Sillanpää) in och skapar ett par riktigt bra lägen i ett långt anfall. Kedjan hade fint tryck i anfallszon stundtals och visade fina takter. Detta gav energi till resten av laget och sista minuterna är det Bois som pressar på för ett avgörande. Anton Rask har ett par starka individuella prestationer och trycker sig in på kassen men lyckas trots frilägen inte överlista målvakten. Douglas Lögdahl och Eddie Davidsson får chansen att spela med Lukas Larsson och skapade en hel del chanser, främst Lukas var nära att peta in pucken ett par gånger om. Något mål blir det dock inte.

Det kommer istället 23 sekunder in i sudden, och det är Vimmerby som gör det. Hampus Harlestam tar fart genom mittzonen och försöker trampa runt Alexander Anderberg som dock tvingar ner honom bakom kassen, men han fortsätter åka och rundar kassen och sätter den matchavgörande pucken köksvägen.

Många var bra idag, det var ett klart lyft jämfört med föregående match. Anton Rask var återigen stark och i Alexander Anderberg har laget fått en storback. Även juniorerna visade framfötterna, de hade några starka byten. Tyvärr så skadade sig Tim Olsson så han fick kliva av isen med befarad hjärnskakning. Den stora positiva överraskningen var dock kanske Isak Andersson. Målvakten stod för en riktigt stark insats och briljerade stundtals. Lugn och trygg med bra blick i allt han företog sig.

Härnäst väntar nu cupspel till helgen. Danska Herlev (fredag), topplaget Troja (lördag) och Grums (söndag) står då för motståndet. Dagens insats lovar gott inför den matchen.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram