Stabil seger för Bois

15 november 2017 22:30

Det blev en klar och stabil seger för Bois när man tog sig an Enköping på bortaplan i dagens match. 1-4 (0-0,1-3,0-1) skrevs segersiffrorna till sedan Bois avgjort matchen under ett fem minuter långt matchstraff i den andra perioden.

Den första perioden kanske inte var så mycket att skriva hem om även om Bois var det klart spelförande laget. Men chanserna som skapades var lätträknade och det var egentligen bara under ett powerplay som Bois skapade några riktigt heta chanser. Den kanske bästa chansen av alla hade istället Enköping sedan Simon Cederborg Nilsson brutit in framför kassen men Tobias Sandberg kunde rädda det fria läget. Med 30 sekunder kvar av perioden får Bois chansen till ännu ett powerplay men man hinner inte skapa något riktigt vasst.

Den andra perioden är klart bättre från Bois sida. Man utnyttjar visserligen inte powerplayet man har med sig in i perioden trots att skotten ven runt Simon St Cyr i Enköpingskassen. Istället kommer målet strax efter, sedan Oskar Olsson varit hetast på en retur och petat in pucken förbi en chanslös St Cyr som annars krigade heroiskt under hela matchen. Bois fortsätter skapa en del bra chanser och när man sedan dessutom får chansen att spela fem mot fyra i fem minuter sedan Fredrik Lundin åkt på ett matchstraff så utökar man ledningen två gånger om. Det första målet kommer redan efter 6 sekunder då Eddie Davidsson hittar Filip Thörnqvist med ett pass rakt genom zonen och direktskottet är otagbart. En dryg minut senare är det Eddies tur att få en genomskärare av Hägg som han direktskjuter in. Skönt att den fula tacklingen av Lundin straffade sig, Anton Rask som tacklades av Lundin fult och som sedan fick utgå med armen hängande slappt längs med sidan lär inte spela på ett tag. Bois fortsatte att trycka ner Enköping djupt ner i egen zon också efter att de blivit fulltaliga, hemmalaget hittade knappt ur egen zon. Därför var det väldigt ologiskt att nästa mål som kom var Enköpings. Efter lite flipper i Boiszonen som ställer Sandberg kommer pucken fram till Rickard Eriksson som kan skjuta in 1-3 med 2½ minut kvar av andra perioden.

Den tredje perioden inleder Bois riktigt starkt och man har flera bra lägen att utöka ledningen. Men tack vare tre raka Boisutvisningar kan Enköping jämna ut spelet, men de skapade bara ett bra läge under dessa utvisningar, ett skott från en back från bra läge men Sandberg kom ut långt och stängde allt nät. Med spel 5 mot 5 fortsatte dock Bois vara det klart bättre laget och det blir också dom som får sista ordet. Oskar Olsson gjorde en stark individuell prestation där han för upp pucken trots stark uppvaktning, och från bakom mål hittar han William Pethrus som skjuter sitt första mål i Boiskassen när han mitt i slottet hittar klubbhandskrysset. Matchen slutar 1-4 till Bois, med mersmak kan tilläggas.

En bra insats från Bois sida gav en efterlängtad trepoängare efter tre raka förluster. Laget spelade speciellt starkt i powerplay och boxplay men man verkade också hungrigare framför kassarna och sköt mer. Förhoppningsvis kan detta ge islossning också framöver!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram