Spelarporträttet: Jens Högbom

15 mars 2018 21:20

Namn: Jens Högbom

Ålder: 23

Position: Back

Tröjnummer: 2

Säsonger/matcher i Bois: 3/117

Jens på eliteprospects: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=39016

Jens Högbom kom till Bois för tre säsonger sedan och har blivit en personlig favorit hos mig sedan dess. Oerhört klok defensiv back med bra skridskoåkning som läser spelet väldigt bra och är omöjlig att ta sig förbi i en mot en-lägen. Bjuder på sig själv med stort skägg och Boisfärgat hår och bjuder upp Douglas Lögdahl till dans efter segermatcher.

Vad har du för bakgrund?

Jag är från Umeå, en vacker stad i Norrland, eller Västerbotten ska man väl säga. Jag bodde med mamma och pappa och syrran i ett trevligt radhus i Umedalen. Sportade mycket, en bra uppväxt. Efter det blev det gymnasium i Luleå och sedan kom jag ner till Mariestad.

Hur kommer det sig att det blev ishockey?

Svår fråga, men jag har alltid gillat att sporta. Jag har ett konstigt minne från när jag var liten, min farsa köpte ett datorspel till mig, typ NHL-98 och då började jag spela det och troligtvis var det det som fick mig att börja intressera mig för hockey. Han kanske hade en baktanke bakom, det är inget jag frågat honom om men jag får väl göra det när jag kommer upp.  

Hur kom det sig att det blev Mariestad då?

Ska jag vara ärlig så var det bara en slump. Man var väl inte jättehet efter säsongen i Asplöven, jag hade knappt spelat i allsvenskan och knappt ens gjort avtryck i J20. Det var väl Kallinge som var intresserade, men dom var ointressanta och sedan fick jag lite panik att få en klubba att spela i och valde då Mariestad och det vart ju hur bra som helst

Så det har du inte ångrat?

Inte en sekund!

Vad ska till för att du ska flytta?

Det vore väl om man blev så inihelvete bra att man får spela SHL! Eller så kanske man hittar kärleken någon annanstans, eller om man får för sig att plugga och kommer in på någon väldigt bra linje någonstans, men jag trivs fantastiskt bra.

Nämn en person som betytt mycket för dig!

Det går inte säga något annat än föräldrarna, det är dom som skjutsat och lagt ner tid och pengar. Dom har betytt allt. Sedan har man haft bra tränare, bland annat hade vi jättebra ungdomstränare i Björklöven, men ingen direkt så.

Har du spelat på någon annan position?

Jag har gjort en match som målvakt, vi dominerade fullständigt och vann matchen med 25-1 och jag fick två skott på mig och släppte ett. Sedan testade jag att spela som forward i U16 jag var inget bra på det så jag har varit back mest hela tiden.

Vad jobbar du med?

Jag jobbar på DS Smith, vid Hantverkargatan.

Vad gör du när du inte spela hockey?

Det är lite olika olika perioder, men jag gillar att läsa böcker, att lyssna på musik och ibland kollar man på filmer eller serier, det går i perioder. Och på sommaren är det mycket golf, sedan har jag fotbollsintresse också, men det går i vågor.

Hur mycket följer du hockey på ledig tid?

Väldigt lite. Ibland kan det vara vissa lag man följer, främst om man har kompisar i andra lag. Men jag har ingen koll alls på SHL-tabeller eller så. Förr var det tvärtom då visste man varenda spelare i lagen, men nu är det spela som är fantastiskt kul

Vad har du för långsiktiga mål med din hockey?

Jag vet inte riktigt, men man vill ju nå sin fulla potential, så är det. Vad det nu är, haha! Sedan skulle jag vilja vinna något också, gå upp en serie med sina kompisar, det vore det mest underbara och allra bästa vore att göra det med Bois!

Hur är du som person?

Jag försöker vara glad och sprida glädje, försöker vara lite rolig och ibland lyckas man. En bra kompis, sedan säger folk att jag har ett norrländskt lugn, men det vet jag inte själv.

Har du någon sambo?

Nej jag bor själv i en etta på Bråten.

Vad är det bästa med Mariestad, har du något guldställe?

Det är väl hål 2 på Mariestads golfklubb, det gillar jag. Det är mitt favoritställe!

Det bästa med laget?

Det är att det är bra killar i laget helt enkelt, det är mina bästa kompisar man får spela tillsammans med, det är jäkligt bra.

Berätta något om dig själv som ingen vet?

Jag har inget som är dolt riktigt.

Vad är du mest stolt över?

Klurig, men jag har så fin familj och fina vänner, men det kanske inte är något man kan vara stolt över direkt.

Vad motiverar dig?

Glädje! Att man känner glädje till livet och det man gör, allt annat är oviktigt, pengar eller hur man bor spelar ingen roll, har man glädje så löser sig allt.

Några kortisar:

Bettar du? Om Ja: Bästa bettet? Sämsta bettet?

Nej, det kan jag inte säga.

Håller du på något lag?

Chelsea följer jag ganska mycket, det var i 4:an eller 5:an som jag fastnade för dom och det har hållit i sig sedan dess.

Vad är ditt favoritresmål?

Jag har inte varit på så många ställen, men hem till Umeå är en favorit.

Vem är snyggaste kvinnan i världen?

Det har jag inte tänkt på, har ingen sån där klassiker.

Om laget:

Vem är roligast i a-laget?

Hernod är rolig på sitt sätt, han har nära till skratt och är väldigt rolig.

Vem i laget skulle du ta med dig till en öde ö?

Det beror på om det är för att överleva, ska jag ha med en smart får det bli Lukas, men ska man ha roligt och ha det gött så tar jag med mig Hernod.

Vem tror du blir viktigaste spelaren i laget säsongen som kommer?

Det är en lagsport så jag tror alla blir jäkligt viktiga, det viktiga är att få ihop laget, det finns ingen som kan lösa det själv.

Berätta något roligt om någon i laget!

Du kan ju fråga Hernod varför han alltid klär i rött!

 

Några backkollegor om Jens:

Mikael Alba:

”Jens är en ganska obrydd person, alltid nära till skratt och till olika upptåg. Han gillar att använda både skägg och frisyr för att sprida glädje. En riktigt liten filur! Hans favoritplagg är ett par mjukisbyxor, skulle nog som en av de enda kunna gå på nobelmiddag i mjukisbyxor. Han bjuder på sig själv!”  

Albin Hernod:

”Jens Högbom är en duktig back framför allt i egen zon, ligger på rätt sida och använder sina kilon rätt. Säker med puck, tar upp den med bra fart, bra fart på rören. Utanför är han en bra kille, en kille man mår bra av att umgås med, alltid mycket skratt och man känner sig trygg i hans närvaro. Vi har kommit varandra nära under som här tre åren vi varit tillsamman. Han älskar vinylspelare och dricker vin och spelar skivor. Har alltid mycket åsikter om allt och har sällan fel, inte kaxigt så men han stor fart vid vad han säger. Norrlänning, lite tyst och blyg utåt men rolig och håller låda och bjuder på sig själv när man lär känna honom. ”

Johan Frick:

”En riktigt skön person överlag. Gillar att gå sin egen väg och bryr sig inte om vad andra tycker. En stark defensiv back som varit med ett par år i flera serier.”

 

Av Krister Holm

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram