Spelarporträtt; Oskar Norlöv

05 juli 2018 14:50

Namn: Oskar Norlöv

Ålder: 24

Nummer: 19

Säsonger/matcher i Bois: 2/80

Oskar på eliteprospects: https://www.eliteprospects.com/player/39008/oskar-norlov

Oskar Norlöv har gjort två riktigt bra säsonger i Boiströjan där han snittat över en poäng per match. Det är framför allt spelsinnet och det fina handledsskottet som är hans stora styrkor. Men har också bra plus/minus-statistik säsong efter säsong och det bevisar att han också är bra i det defensiva spelet. Har framför allt tagit steg i närkampsspelet under säsongerna i Bois. Förut var han lite passiv och försvann när matcherna blev tätare och motståndet tuffare, men säsongen som gick tog han för sig på ett helt annat sätt även om han tyvärr spelade halvskadad under slutet av säsongen och inte riktigt kunde göra sig gällande.

Berätta om din bakgrund?

Jag är 24 år gammal och uppvuxen i Ängelholm i Skåne och fick min hockeyfostran där. Sedan har jag testat på lite olika klubbar men nu har jag hittat mitt place. Jag går in på tredje säsongen nu i Bois och trivs väldigt bra och det är dessutom ett konkurrenskraftigt lag där man kan utvecklas och bli en bättre spelare.

Hur kommer det sig att det blev ishockey?

Det är brorsan som fick in mig. Jag har en fyra år äldre bror som spelade så jag var med mycket i ishallen och jag har också bott nära ishallen så det blev naturligt.

Nämn en person som betytt mycket för dig!

En är svårt, det är familjen. Mamma och pappa har skjutsat mig över hela Sverige och brorsan har lärt mig mycket.

Vad har du för sysselsättning utanför hockeyn?

Just nu är det sommarlov så jag är arbetslös, men jag har jobbat på Unicaskolan. Till hösten vet jag inte men jag har sökt lite utbildningar i Skövde så vi får se om jag kanske läser till hösten.

Har du någon familj?

Sambo som jag bor med, en Mariestadstjej.

Hur mycket följer du hockey på ledig tid?

Inte jättemycket. Jag kollar lite när kompisar spelar och när det är stora mästerskap, men det var betydligt mer förr i tiden.

Hur roligt är det att träna?

Det är kul tycker jag! I alla fall oftast, det finns kanske saker som är tråkiga men då är det oftast skönt efteråt.

Vad har du för intressen utanför ishockeyn?

Det blir mycket sport, jag följer tennis noggrant. Så det är kul när det är Wimbledon. Men jag gillar all form av sport. Jag har gått lite caddy och det är harmoniskt, men jag har inte börjat golfa själv än.

Om du inte satsat på ishockeyn, vilken sport hade du satsat på då?

Bra fråga, jag spelade ju fotboll ett tag det var inget jag gillade så mycket, hockey har hela tiden varit det självklara valet.

Hur är du som person?

Lugn och sansad, sedan försöker jag komma med lite roliga input men det är inte alltid folk förstår, dels på grund av att mina skämt kanske är tråkiga, dels på grund av dialekten.

Ja du pratar skånska, hur går det med dialektträningen, blir det någon västgötska?

Jag har inte svårt att förstå, men andra har svårt att förstå mig. Men jag håller mig allt till skånskan.

Om du inte fick spela ytter, vad skulle du helst spela då?

Bra fråga, men center hade jag inte passat som så det hade fått bli offensiv back. Jag är för dålig på att teka och har problem med positioneringen defensivt tycker jag.

Vad är det bästa med laget?

Det är sammanhållningen, inget snack, man respekteras för den man är, man kan vara sig själv utan att någon bryr sig.

Är Bois bästa klubben du spelat i?

Det tycker jag faktiskt! Kanske inte organisationsmässigt, där kanske Rögle är bättre, men lagmässigt är detta det klart bästa, här har jag trivts överlägset bäst.

Berätta något om dig själv som inte vi fans vet?

Det gick ganska bra i skolan faktiskt, jag hade lätt för mig, och det är inte alla hockeyspelare som har.

Har du något favoritordspråk?

Det har jag nog inget, jag är inte så bra på ordspråk.

Har du något smeknamn?

Här kallas jag ju Norlöv men i Ängelholm kallas jag ”Togge”. Jag tror det kommer från Ogge som blev Togge.

Kortisar:

Skulle du klara dig en månad utan din mobil?

Ja det tror jag faktiskt, jag har tänkt på det och tror det faktiskt det varit skönt att testa.

Vad är din käraste ägodel?

Det är nog min flickvän även om man kanske inte kan se det som en ägodel.

Vad är du beroende av?

Ägg är jag beroende av, jag äter sjukt mycket ägg.

Vem skulle du vilja gå på date med om du inte fick gå med din flickvän?

Oj svår fråga, men jag skulle nog vilja träffa Leif GW Persson, han verkar vare en härlig person som skulle vara intressant att snacka med.

Vad är ditt sämsta köp?

Det är nog allt som har med playstation att göra. Jag köper allting, playstation, kontroller och alla nya spel och tror att jag ska spela en massa men så spelar jag någon vecka och så blir det inte mer. Jag har lagt en massa onödiga pengar där.

 

Om laget:

Vem i laget skulle du inte köpa en begagnad bil av?

Hernod, vi åker rätt mycket ihop och han är inte jättelugn i trafiken så hans bilar slits en del.

Om du haft en syster, vem i laget skulle du gifta bort henne med?

Det hade nog blivit Anton Rask, han är en go typ.

Vem i laget skulle du ta med på en dubbeldejt och varför?

Det blir ganska naturligt med Hernod då jag känner honom bäst och våra flickvänner känner varandra bra. Sedan är han väldigt rolig också.

Sätt ihop en drömspelare av egenskaperna hos dina lagkompisar!

Då hade jag tagit Collbergs skott, Lukas Larssons inställning, Erik Olssons styrka och skridskoåkning, Dogges spelsinne och Eddies passningsspel. Där hade vi nog haft en rätt komplett spelare som skulle kunnat spela SHL minst!

Vad talar för att ni går till kvalserien i år?

Det känns som att det är vår tur, vi har fallit på målsnöret två år i rad. Nu ska vi slipa på de sista detaljerna så är det vår tur sedan.

En fråga från Erik Olsson som undrar hur många timmar har du bokat massagebänken i vinter? Han menar du ligger där hela tiden…

Är det så?! Det blir några timmar, det får jag erkänna, men jag har inte bokat något än så får nog göra det! Jag har lite problem med stel nacke och axlar, så jag vill gärna få det uppmjukat innan match. Kul att frågan kommer från Erik Olsson då han ligger där ännu mer.

Avslutningsvis får du skicka med en fråga till Ludvig Collberg.

Fråga hur många tusenlappar han lagt på resor mellan Mariestad och Göteborg och vad det beror på. Är det något speciellt?

 

Några röster om Oskar Norlöv:

Douglas Lögdahl:

”Lugn skåning. Inte lika snabb som Erik men ruggigt bra med puck. När han får hålla på bakom mål och vända så är han riktigt bra. Kommer att bidra med sina offensiva kvaliteter. Matchas mycket i powerplay och där kan han glänsa med sina kvaliteter.  Skön kille, märks inte mest i omklädningsrummet, men en bra kille och jag är glad att dom förlängde med honom. ”

 

Erik Olsson:

” Kanske den som blir utsatt för practical för han tål det inte så extra roligt att jäklas med honon. Säger inte mycket, rätt tystlåten, men märks näör han blir sur och då driver man lite till. Väldigt ksicklig spelare med bra målsinne, ser också passningar inte många ser. Gillar att göra poäng, har bra spelsinne.”

 

Johan Dahlbom:

”Norlöv är en snäll och lite lurig person, han har lite småskämt han glider in med. Ishockeymässigt är han ptroligt skicklig med bra blick. Kan lägga dom avgörande passningarna.”
 

Foto Anna Engström

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram