Spelarporträtt: Lögdahl

21 juni 2018 21:20

Namn: Douglas Lögdahl

Ålder: 25

Nummer: 4 eller 46

Säsonger/matcher i Bois: Drygt två/81

Douglas på eliteprospects: https://www.eliteprospects.com/player/16998/douglas-logdal

Douglas Lögdahl anslöt från allsvenskan i slutet av säsongen som gick och det tog bara några få matcher innan ”Dogge” visade vilken klasspelare han är. Med en av ettans bästa hockeyhjärnor så kan han dominera en is som få andra. Ser situationer innan de uppstår och kan med den vetskapen alltid stå rätt, passa rätt och också skjuta rätt. Passningsgeni och målskytt men också en skicklig defensiv spelare, det är inte för inte han fick uppgiften i allsvenskan att döda motståndarnas bästa kedjor. I Bois har han dock främst en offensiv roll och han gör det så bra att han senaste fulla säsongen i laget vann hela ettans poängliga OCH plus/minusliga. Gör också sin omgivning bättre, kommer bli grymt viktig i vinter för Bois.

Berätta om din bakgrund?

Jag föddes i Södertälje och bodde och spelade där, men flyttade när jag var 9 till Timrå och växte upp där. Men jag känner mig mer som Timråbo än Södertäljebo. Jag spelade mina fyra juniorår i Timrå innan jag flyttade till Halmstad och spelade där i 3 år och sedan blev det Mariestad i två år innan det blev en delad säsong mellan Hästen och Mariestad säsongen som gick.

Hur kommer det sig att det blev ishockey?

Farsan spelade och jag har två äldre bröder som spelade, så det var naturligt, man blir intresserad av det brorsorna gjorde.

Nämn en person som betytt mycket för dig!

Svårt att välja, men ska jag ta två är det mamma och pappa. De har skjutsat till matcher och cuper och betalat alla avgifter och utrustning, det är inte billigt med ishockey.  

Om du inte fick spela center, vad skulle du helst spela då?

Då hade jag spelat back. Då får du spela mycket, det är ju dom spelar mest. Det hörde man när man var liten att skulle man spela mycket så skulle man spela back. Jag provade på det som yngre och det gick hyfsat faktiskt.

Vad har du för sysselsättning utanför hockeyn?

Det har varit skola, men nu jobbar jag med Jens och Lukas på DS Smith under sommaren så får vi se vad det blir till hösten.

Hur mycket följer du hockey på ledig tid?

Väldigt lite. När jag var yngre var det mer, men nu när jag är äldre blir det mest fotboll och lyssna på musik. Men visst har man lite koll på vilka som vinner VM, Stanley cup och SM och så, men väldigt lite faktiskt.

Hur mycket tränar och spelar du hockey en vanlig vecka under säsong?

Det blir två matcher i veckan, onsdag och söndag. Sedan blir det träning måndag, tisdag, torsdag och fredag, så sex dagar i veckan. Det blir mycket hockey men det är kul, man vill spela mycket.

Vad har du för långsiktiga mål?

Just nu är det att gå upp med Mariestad i allsvenskan. Något mer långsiktigt vet jag inte att jag har, men att gå upp i allsvenskan och att må bra.

Vad har du för intressen utanför ishockeyn?

Golf, det är ju vanligt bland hockeyspelare. Jag har handikapp 18-19 någonstans. Det är Jens (Högbom) som håller uppe golfspelandet, förut var det Hägg också, men han är ju i Uppsala nu. Jens är mer inne på golfandet än jag och är bättre också. Annars är det mycket musik och att läsa böcker, det är en skön syssla.

Om du inte satsat på ishockeyn, vilken sport hade du satsat på då?

Jag gillade inte fotboll, men jag var tvungen att spela när jag var yngre för morsan och farsan ville ha mig i aktivitet. Det är en svår fråga, det var bara hockey som gällde för mig så jag kan inte svara riktigt, men jag hatar fotboll så det hade det inte blivit. Men kanske något med racket. Tennis är roligt att spela, det gjorde jag lite som yngre och man hade ju inte tackat nej till pengarna som finns i tennisen.

Hur är du som person?

Ganska lugn till en början, men när jag är varm i kläderna är jag lite retsam. Jag gillar att hålla på och retas och vara allmänt jävlig. Det är roligt att tjata på Micke (Alba) och Jens speciellt, så en blandning av lugn och retsam. Jag har många syskon så jag har fått träna upp det under åren, men det är bara med kärlek bakom.

Har du någon sambo?

Nej jag är singel och ready to mingel. Bor själv, det är rätt skönt.

Vad är det bästa med laget?

Sammanhållningen, gruppen. Man har aldrig tråkigt, det är det bästa, alla är tighta och det är en bra grupp.

Berätta något om dig själv som inte vi fans vet?

Det är klurigt… När jag var liten så var inte min största dröm att bli hockeyspelare utan att få köra ismaskin, det var roligare att se på ismaskinen än att kolla på hockeyn när jag var på matcher och kollade.

Vad motiverar dig?

Att vinna, och vara med och bidra i viktiga matcher och att vinna dom och bli hjälte, det är det som driver en.

Har du något smeknamn?

Nej, Dogge då, men inget annat. Jag kallas alltid Dogge i hockeymiljö, det är familjen som säger Douglas.

 

Kortisar:

Skulle du klara dig en månad utan din mobil?

Jag skulle vilja svara ja, men det är tyvärr nej. Det är så smidigt med musik och att hålla kontakt och så.

Håller du på något lag?

Inga hockeylag, men Dortmund i tyska Bundesliga. Jag har alltid dragits till gult så när de blommade upp fastnade jag för deras färger och supporterskara. Dom är maffiga med 20000 på ståplats, sådant är mäktigt.

Vad är du beroende av?

Musik! Det blir mycket punk, Ebba Grön blir det mycket just nu. Annars är det mycket alternativ rock.

Vem skulle du vilja gå på date med?

Jag hade nog kunnat ta en pratstund med Jocke Thåström, sångare i Ebba grön. Med lite mat och starkt hade det blivit en bra kväll med mycket snack.

Vad gör du en ledig kväll?

Om jag inte är hos Thörnvist och snackar skit så lyssnar jag på musik, läser bok eller kollar på någon bra dokumentär på Netflix.

 

Om laget:

Vem är roligast att driva med i laget?

Micke Alba. Man får en reaktion hos honom och det är det man är ute efter. Även Ludvig Collberg, han säger lite ogenomtänkta saker ibland och då är det omöjligt att låta bli att kommentera.

Vem i laget skulle du gifta bort din syster med?

Tobbe Sandberg, han är en genuint snäll och bra människa.

Vem i laget skulle du ta med på en dubbeldejt och varför?

Jens Högbom, det skulle i alla fall inte bli tråkigt! Jag och Jens brukar kunna hitta på grejor.

Sätt ihop en drömspelare av egenskaperna hos dina lagkompisar!

Jag skulle vilja ha Hernods storlek och Erik Olssons snabbhet. Thörnqvists inställning. Collbergs skott. Eddies handleder och spelsinne. Lukas tävlingsskalle.

Vad talar för att ni går till kvalserien i år?

Jag tror att alla som var med förra året höjer sig ett snäpp och de vi får in kommer toppa formen och bli bra från start. Vi har också fått erfarenhet och vet vad som krävs och hur vi ska göra det.

Johan Dahlbom skickade med frågan om du är bra på att flossa?!

Jag skulle säga att jag är topp 3 i norra Europa, det kan man också hitta på Prismaskolans instagramkonto, videon talar för sig själv.

Avslutningsvis får du skicka med en fråga till Erik Olsson

Hur har du fått din otroligt snygga kropp, vad är hemligheten? Vi andra i laget är väldigt avundsjuka!

 

Några röster om Douglas Lögdahl:

Erik Olsson:

” Han har mycket practical jokes och tjatar, verkar nästan vilja bli hatad för han tjatar så. Har mycket energi och skrattar mycket. En otroligt skicklig center, jag skulle vilja säga ettans bästa center. Liten och finurlig. Hittar många passningsvägar som andra inte ser och har dessutom ett bra målsinne.”

 

Oskar Norlöv:

” Som hockeyspelare är han lagets smartaste spelare, ligger både ett och två steg före i allt som händer på isen. Väldigt enkel att spela med. Jag har spelat mycket med honom och han har kanske inte världens hårdaste skott men är en bra prickskytt så han gör också mycket mål. Ganska lugn och sansad, jättetrevlig, men lite lurig, kan hitta på lite hyss när man är som minst beredd på det. Skämtsam. ”

 

Johan Dahlbom:

”Han är en väldigt rolig och bra person. Extremt skicklig center, väldigt klok på isen. Bra på att göra avvägningar i rätt lägen.”

 

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram