Spelarporträtt: Johan Frick

24 mars 2018 16:20

Namn: Johan Frick

Ålder: 22

Position: Back

Tröjnummer: 20

Säsonger/matcher i Bois: 6/226

Johan på eliteprospects: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=89797

Johan Frick slog igenom redan som 17-åring i a-laget med sitt enkla men rejäla spel. En allroundback med bra skridskoåkning och ett stort hjärta i allt han företar sig. En viktig kugge som alltid går att lita på. Hade bäst +/- av alla i laget säsongen som gick. Omtyckt av alla vid sidan av isen och dessutom assisterande kapten.

Hur kommer det sig att det blev ishockey?

Funderat lite på det själv, och egentligen är det min morfar som drog ut mig på isen och sedan har det gått vidare, så det är morfar jag ska tacka för att jag håller på med idrott.

Du var ju en del utav en väldigt framgångsrik Boiskull med -95:or som bland annat kvalificerade er för spel i superelit. Vad var det som gjorde att ni var så framgångsrika?

Laget blev väldigt bra i J20, men det var inte bara -95 or utan det var också bra 96:or och 97:or också vilket gjorde att vi fick ihop 4 bra femmor och kunde gå hela vägen. Alla köpte sina roller och kom in på ett vinnande spår och då är det bara att segla med.

Du är ju en Mariestadskille och har spelat i Bois hela ditt liv. Har du varit nära att lämna Mariestad någon gång för att spela i en annan klubb?

Nej det har det inte varit, jag har inte haft dom tankarna ens. Det var året innan j18 som jag fick mitt genombrott och sedan har inte tankarna funnits.

Vad ska till för att du ska flytta?

Oj, det var en bra fråga! Man strävar ju efter att komma så högt som möjligt naturligtvis, men målet är ju att ta upp Bois i divisionerna.

Nämn en person som betytt mycket för dig!

Min familj framför allt. Jag kan inte välja en utan det är min familj och dom ledare som hjälpt mig på vägen.

Har du spelat på någon annan position?

Det var i yngre ålder var man uppe och spelade center och någon enstaka match som ytter, annars har jag spelat där i bak som stabil back.

Vad jobbar du med?

Jag jobbar på Ica Oxen i Mariestad som frysansvarig, sedan hjälper jag till på lite andra ställen också men...

Vad gör du när du inte spelar hockey?

Umgås med kompisar och flickvän, man försöker koppla bort hockeyn. Under säsong är det att slappa och vila för att hämta kraft annars är det att umgås med vänner och familj.

Hur mycket följer du hockey på ledig tid?

Ganska mycket, frågar du flickvännen är det för mycket, haha! Antingen känner man någon i ena eller andra laget så då vill man följa det, och nu är det slutspel också och då vill man följa det så det blir mycket hockey på kvällarna.

Vad har du för långsiktiga mål med din hockey?

Lite som jag var inne på förut, att komma så långt som möjligt och utvecklas varje dag, att gå in helhjärtat för hockeyn. Man gör det ju för att det är roligt, är det inte det så presterar man inte heller.

Hur är du som person?

Jag är omtänksam och ganska lugn egentligen, det tycker jag.

Har du någon sambo?

Ja det har jag.

Vad är det bästa med Mariestad, har du något guldställe?

Det är att det är nära till sjön, komma ner till hamnen en vacker sommardag är rätt oslagbart, eller åka båt till Brommö, det är fint neråt Vänern.

Det bästa med laget?

Det är att vi är som en familj, det spelar ingen roll om man är 15 eller 36, alla lyssnar på alla och har samma talan, det är som en stor familj.

Berätta något om dig själv som vi fans inte vet?

Jag trodde ni visste allt, haha! Jag får nog säga pass på den.

Vad är du mest stolt över?

Jag är stolt över rätt mycket: Att få representera en så bra klubb Bois och att jag har en fin familj och flickvän, det kan ingen ta ifrån en.

Vad motiverar dig?

Komma upp och träffa alla i laget, motivationen är att vi ska ta Mariestad till allsvenskan, så att ta upp laget en serie minst.

Några kortisar:

Bettar du? Om Ja: Bästa bettet? Sämsta bettet?

Det händer att jag gör. Sämsta passar jag över till Thörnqvist som brukar dela med sig tips på Tottenham och så där, dom kan man aldrig lita på. Det bästa kanske var Västerås mot Piteå nu i kvalet till allsvenskan, det gav fina 3,70.  

Håller du på något lag?

Nej, måste jag välja något i SHL så brukar jag säga Färjestad, men jag gråter inte om de åker ur och jublar inte om dom vinner.

Om du fick vara vem du ville för en dag vem skulle du vara då?

Dan Bilzerian, han ser ut att leva ett gott liv och verkar hitta på roliga grejor.

Vem är snyggaste kvinnan i världen?

Det är min egen flickvän!

Om laget:

Vem är roligast i a-laget?

Albin Hernod, det är en pjäs utan sin like.

Vem i laget skulle du ta med dig till en öde ö?

Filip Engqvist, han säger att han är vild och gillar att vara ute i skogen och så, en friluftsmänniska, så han skulle nog vara bra att ha med sig.

Vem tror du blir viktigaste spelaren i laget säsongen som kommer?

Hela laget, det blir inte en spelare, utan det är hela gruppen som kommer göra det.

Berätta något roligt om någon i laget!

Ludvig Collberg är ganska blåst egentligen, det är inte vår smartaste pjäs. Han har lite klumpiga kommentarer när vi driver med honom och så vidare.

Det ska in en ny tränare till laget: Vilka egenskaper vill du se hos en ny tränare?

En person som lyssnar till gruppens bästa, målinriktad som kan göra att vi kan ta det där extra steget som vi vill ta.

Albin Hernod skickade med en fråga till dig: Skulle du raka huvudet för en tusenlapp?

Det är mycket tjat om mitt hår, även från motståndarna. Det behöver inte vara några pengar inblandade så jag säger nej på den frågan.

Har du själv någon fråga jag kan ställa till Mikael Alba som är näst på tur att porträtteras?

Då vill jag veta varför det alltid blir tjafs mellan honom och Filip Thörnqvist. Där brukar det munhuggas rätt rejält, sedan spär andra på men dom drar igång det.

Då tackar jag för pratstunden!

Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla Oxar och andra som stöttar en var man än åker, det stora stödet betyder väldigt mycket och det ska ni ha enormt cred för! Det är inte många lag som åker 100 mil och har 30 supportrar på plats, det är enormt och något  driver oss framåt!

Några backkollegor om Johan:

Mikael Alba:

”Frick är lugn och trygg. Gillar ordning och reda. Alltid nära till ett skratt. Bryr sig om alla runtomkring. Väldigt seriös!”

Albin Hernod:

”Det är en hård pjäs som aldrig bromsar innan en tackling. Bra förstapass och ett bra skott. En viktig back i laget. Han har rutin, spelat många år i ettan. Frick är en liten skojare, men lugn samtidigt. Man kan prata med honom, finns alltid något att snack med honom om. En skön kille att ha runtom sig. Ibland på djungelhockeyn så tror han att han är lite väl bra på att teka, men jag har mött Frick och jag är faktiskt bättre. ”

Jens Högbom:

”Ofta glad, trevlig, gedigen människa, han har koll på grejorna. En människa man alltid kan lite på. Skicklig, bra skridskoåkare, bra på att tackla, vi är ganska lika varandra tycker jag på isen.”

 

 

Av Krister Holm

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram