Spelarporträtt: Davidsson

30 april 2018 18:30

Namn: Eddie Davidsson

Ålder: 28

Position: Forward

Nummer: 80

Säsonger/matcher i Bois: 4/169

Eddie på eliteprospects: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=5664

Det är inte för inte som Eddie fick styra powerplay under tiden han spelade i allsvenskan i Västerås, han har ett ruggigt bra spelsinne. Ser isen som få andra och står rätt hela tiden. Hans instick till Lukas under säsongen var ett riktigt vasst vapen. Men också en ledare med stark vinnarskalle. Coachar övriga killar i laget mycket, speciellt ungtupparna. Har under sina 169 Boismatcher ett poängsnitt på över 1,21, det är ruggigt starkt!

Hur kommer det sig att det blev ishockey?

Farfar körde ner mig till gamla curlinghallen i Västerås och jag fick testa på. Sedan var det många i mitt område som spelade hockey så det var naturligt och det blev en bra gemenskap.

Du har ju spelat både center och ytter, vad kräver de två positionerna för olika egenskaper?

Som center är det att ligga rätt i banan och fördela pucken medan som ytterforward är det mer checka och utmana. Det finns inget facit, men som mig som inte är så snabb så passar det bättre att vara center där man mer kan ligga rätt i positionerna, jag skulle behöva vara snabbare som ytter.

Har du spelat på någon annan position (målvakt/back)?

Målvakt ska vi inte gå in på, jag är skotträdd, haha, nej men det skulle aldrig falla mig in. Sedan har jag spelat back några enstaka matcher i J20 och någon kanske i ettan, men jag har hållit mig mest däruppe.

Vad är dina styrkor som spelare?

Passningsspelet och spelförståelsen. Sedan har jag ett ok skott.

Har du någon akkilleshäl?

Jag har aldrig varit världens mest uthålliga, det är något man kan jobba på.

Vad är det roligaste med ishockey?

Som många andra säkert sagt så är det att man känner en gemenskap. Det är det stora plusset att man får tillhöra en grupp människor alla som vill åt samma håll och driver en, det är något jag försöker värna om, det kan man ha nytta av hela kivet.

Hur mycket följer du hockey på ledig tid?

Inte speciellt mycket. Det kan bli om det är finaler eller sådär. Men aldrig en seriematch, det är inte kul att titta på hockey.

Sportar du med något annat än ishockey?

Jag försöker testa på lite olika, Fanny spelar volleyboll, så det testar jag på lite. Sedan spelar jag badminton med Engqvistarna och har precis börjat spela tennis med Norlöv och så har jag spelat lite golf med, men det är inte min främsta gren.

Finns det någon hockeyspelare du beundrar?

Oj, det var en bred fråga. Klart man beundrat många, men dom närmaste man beundrat som man spelat med är Markus Söderqvist och Fredrik Johansson i Västerås.

Vad gör du en ledig kväll?

Jag umgås med barn och fru, kikar på någon brasa i Alhagen eller något.

Berätta om något practical joke under säsongen!

Det kan jag inte avslöja något då åker jag ju fast, haha! Nej man man säger åt någon junior att tränaren letar efter en eller skruvar fast byxorna i väggen eller ställer vattenkoppar i benskydden eller så.

Hur är du som person?

Ganska lugn. Ganska snäll, försöker vara glad och sprida positivitet. Sedan är man kanske inte världens gladaste alla dagar men då får man tänka på hur man formulerar sig.

Vad jobbar du med?

Jag jobbar på Mariehus som marknadskoordinator. Jag informerar mycket om de nya projekten som vi bygger och ska hyra ut. Sedan jobbar jag med olika frågor om uthyrning och allmänna frågor om Mariehus.

Du är gift med Fanny och har två barn. Hur påverkar det dig som hockeyspelare?

Enbart positivt skulle jag vilja säga. Det är tack vare min fru som jag fortsatt spela hockey.  Jag har henne att tacka för att jag kan slappna av och fokusera på ishockeyn, hon är en fantastisk fru och en fantastisk mamma så jag är lyckligt lottad.

Tror du Fanny skulle beskriva dig som romantisk?

Haha, ja det tror jag! Jag kan reta gallfeber på henne också men jag tror hon uppskattar mina gester jag kommer med, jag är bra på att fjäska, haha.

Är du en bra pappa?

Ja det tycker jag, jag är hård men rättvis och jag skulle göra allt för mina barn. Som förälder känner man igen sig tror jag. Man ligger själv långt ner på prioriteringslistan. Jag jobbar hårt för att de ska vara snäll ödmjuka och ha respekt mot andra. Jag är nog en normalgod pappa, men inte perfekt.

Vad är du mest stolt över?

Att jag har fått två jättefina barn och det är min största bedrift. Sedan är jag stolt över laget jag spelar i just nu och att jag får representera Bois. Jag är inte besviken på mig själv än så länge, men har fortfarande framtidsdrömmar och visioner.

Vad är det för drömmar?

Jag kom in på polishögskolan men tackade nej, men det kommer jag att vilja fullfölja framöver. Sedan har jag ett väldigt bra jobb nu också som jag vill utvecklas i. Jag är i en god plats i livet just nu!

Vad motiverar dig?

Det är att ta klubben ett steg upp. Mariestad har blivit slagna av två lag som gått upp och nu ska vi ta oss förbi dom där rundorna,  den tröskeln är liten men svår att ta sig förbi. Tillsammans med er fans och staben så har vi en god chans att lyckas i närmaste framtiden!

Vad är det bästa med laget?

Gemenskapen. Vi har högt i tak, det kan vara en tuff jargong men det är mycket kärlek och alla får vara sig själva, det är en stor del och väldigt viktigt.

 

Kortisar:

Hur stor är största fisken du fångat?

Oooff, jag fick upp en gädda på 3½-4 kg.

Håller du på något lag?

Jag håller på Everton.

Det låter tufft!

Inte tuffare än att hålla på Tottenham!

Vem är snyggaste kvinnan i världen?

Det där är en kuggfråga, jag måste ju svara Fanny!

Vad föredrar du: träna eller slappa?

Slappa,hahaha!

Favoritmat?

Spicy hot, nu blir ”Dogge” (Douglas Lögdal) glad.

Favoritperson vid sidan av hockeyn?

Min farfar, han är min största förebild. Det finns inget han inte kan. Han tog hand om mig och uppfostrade mig och jag är honom  evigt tacksam för väldigt mycket.

Om laget:

Vem får absolut inte välja musik i omklädningsrummet?

Nu måste jag tänka… Den var svår, dom flesta har helt ok musiksmak, men Sandberg har ju inte fått röra den än så jag får säga honom, han kan hålla sig därifrån.

Vem i laget tar du med dig om du skulle campa en sommarvecka?

Det finns några, men inte Hernod, han är för bekväm, han skulle aldrig klara av det. Jag skulle nog ta med Dahlbom, vi skulle båda ha roligt och kunna snacka om allt mellan himmel och jord.

Vem i laget tror du har potential för spel i ett topplag i allsvenskan?

Vi har några, men jag kan tycka att Ludde har alla kvaliteter som behövs för att styra ett powerplay där. Sedan behöver han lära sig att spela enklare emellanåt men det hoppas jag att han tar till sig de här åren och klär sig, för när han spelar på topp kan han göra vad han vill där ute.

Vem skulle du inte vilja bli osams med i laget?

Då får det bli Lukas, han kan bli riktigt förbannad och jag sitter bredvid honom så jag får hålla mig väl med honom.

Vem bor du tillsammans med på långresorna?

Jag och Alba håller ihop, vi är de äldsta i laget. Det är mycket kvalitet på det rummet kan jag säga.

Vad behöver Bois utveckla för att nå allsvenskan?

Att hitta en större jämnhet över säsongen, annars så finns kvaliteterna redan för att ta klivet.

Du ska få en fråga från Lucas Larsson: Hur ska du göra för att slå Engqvistarna i badmintonen?

Det är att få ha 14 matchbollar, nej inte riktigt men skulle man få börja med 10-0 skulle chanserna öka. Dom är jätteduktiga, jag måste spela mera för att nå upp till deras nivå. Fast om de får spela med fel han skulle chanserna öka i alla fall.

Vilken fråga skulle du vilja ställa Johan Dahlbom?

Jag vill att han rabblar upp alla sporter han är KM-mästare i, det är några stycken så det blir perfekt.

Några forwardskollegor om Eddie:

Anton Rask:

”Eddie Davidsson är en av lagets pappor, rutinerad och har varit med. Ger en tips och är viktig för oss yngre speciellt. Fantastiskt duktig, hög klass på spelsinnet, man vet vad man får av honom håller en jämn och hög nivå och är viktig på det sättet också. ”

Lukas Larsson:

”En väldigt skicklig hockeyspelare, visade det i vinter att han är viktigt, gör mycket mål och har bra spelsinne som ger mycket lägen för andra. Omtänksam, lite som Thörnqvist att han tar hand om alla och vill att alla ska trivas, en skön spelare att ha i omklädningsrummet. ”

Filip Thörnqvist:

”Honom har man känt i några år nu. Lugn men en räv bakom örat. Älskar gamla klassiska filmcitat, det kan komma från ingenstans, gamla klassiska svenska filmcitat. Oerhört skicklig spelare, hittar pass som inte finns och ser isen väldigt bra., Bidrar mycket till gruppen.”

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram