Spelarporträtt: Anton Rask

15 april 2018 16:30

Namn: Anton Rask

Ålder: 20

Position: Forward

Tröjnummer: 84

Säsonger/matcher i Bois: 3/101

Anton på eliteprospects: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=212670

En spelare som mestadels huserar i fjärdekedjan och som köper den rollen till 100%. Ger alltid 100% i varje byte, det är full fart och kraft som gäller hela tiden. En powerforward som älskar att smälla på men som också har bra blick. Vid sidan av isen är han en genomsnäll kille som alltid ställer upp.   

Hur kommer det sig att det blev ishockey?

Jag började spela ishockey när jag var 5 år, pappa spelade ishockey och jag kollade på hans matcher så det var på det sättet det blev hockey. Men jag höll också på med fotoboll och innebandy men blev hockey. Jag la av med fotbollen när jag var 14, sen gick det inte kombinera.

Berätta om din bakgrund, du är väl en värmlandsgrabb?

Jag är faktiskt född i Kungsbacka, pappa spelade hockey där, men när han slutade så ville dom flytta hem till Värmland och då var jag fyra. Sedan spelade jag hockey i Hammarö innan jag spelade ett år i BIK Karlskoga och testade spel i U16 elit och sedan blev det Mariestad som jag är kvar i fortfarande då.

Nämn en person som betytt mycket för dig!

Jag måste säga hela familjen som stöttat och skjutsat till alla träningar och stöttat med allt.

Har du spelat på någon annan position?

Pappa var målvakt så jag var sugen på det, men det var för svårt så jag skippade det. Sedan var jag back innan jag testade forward och där har jag blivit kvar.

Vad sysselsätter du dig med vid sidan av hockeyn?

Då försöker jag koppla bort hockey och umgås med familj eller vänner och tänka på annat än hockey, det kan vara skönt att koppla bort den ibland.

Hur mycket följer du hockey på ledig tid?

Jag brukar följa ganska mycket, men det blir mycket hockey så det kan vara skönt att koppla bort som sagt. Men jag följer AIK både i hockey och fotboll.

Fast i hockeyn är det inget SHL-spel…

Ja det har varit lite tungt men jag hoppas de tar sig tillbaka snart.

Hur mycket tränar och spelar du hockey en vanlig vecka under säsong?

Oj! Vi brukar ha träning måndag, tisdag, spela match onsdag, träna torsdag och fredag, ledig lördag och match söndag. Vissa dagar är det dubbla pass med både is och fys så det blir en del men så länge det är roligt går det.

Hur roligt är det med hockey?

Fruktansvärt roligt! Det är roligare för varje år tycker jag, vi har ett fantastiskt gäng så det är väldigt roligt att gå upp till hallen varje gång.

Vad har du för långsiktiga mål med hockeyn?

Det är klart man vill komma så långt som möjligt. Sedan är det tufft men man får jobba så hårt som möjligt så hoppas man ta nästa steg.

Kan du berätta någon rolig anekdot från säsongen?

Det hände mycket men jag vet inte riktigt vad jag ska ta. Många har lyft fram att Thörnqvist retar Alba och det är alltid roligt att följa det för det är något nytt varje dag, men det händer mycket andra roliga saker också så det är svårt att välja en specifik.

Hur är du som person?

Jag skulle vilje beskriva mig som en ganska lugn, omtänksam och seriös. Sedan gillar jag att skoja till det ibland också så jag är nog rätt lätt att ha att göra med.

När jag intervjuade Albin Hernod om vem han skulle ta med till en öde ö så sa han att han skulle välja dig för du skulle hålla på och serva honom hela tiden. Har du någon kommentar om det?

Albin ser man upp till, det är han som alltid tar hand om mig så eftersom han tar hand om mig så måste jag ta hand om honom med, så hade jag fått följa med honom till en öde ä så är det klart jag servat honom.

Har du sambo?

Nej jag bor ensam i en lägenhet. Jag ska precis flytta in i Dahlboms gamla lägenhet som även Hernod bott i så vi får se vilket skick den är i, man kanske får ringa någon saneringsfirma. Men det är mitt emot Mariaskolan så det är nära till hallen och till Ica, så det är bra.

Vad är det bästa med laget?

Det finns mycket bra, men det bästa är att alla kan vara med alla och umgås. Sedan har alla drivet och vill bli bättre så det är alltid roligt att träna. Det är alltid glädje och skratt på träningarna, även om vi förlorat dagen innan, så det är en fantastiskt härlig grupp.

Berätta något om dig själv som inte vi fans vet?

Jag brukar säga att jag är bra på matlagning men det är ingen som tror på det, men när jag bjuder blir de positivt överraskade.

Vad bjuder du på då?

Min specialitet är klyftpotatis och baconlindad kyckling och någon god sås, det brukar alltid gå hem.

Vad är du mest stolt över?

Det är mycket man är stolt över, men att jag har en fin familj och att man får göra det man älskar varje dag. Ska jag lyfta fram något hockeyrelaterat så var det när vi gick upp i superelit, det var riktigt häftigt!

Vad motiverar dig?

Dels att det är så fantastiskt kul, men också att man vill ta nästa steg, då krävs det ett hårt jobb. Sedan vore det ju extremt häftigt att få vara med på resan att ta upp Mariestad.

Nu några kortisar:

Vad är ditt favoritresmål?

Jag och familjen var i New York för några år sedan och fick jag chansen åkte jag gärna dit igen, det var en fantastisk stad!

Vem är snyggaste kvinnan i världen?

Det finns många snygga men måste jag välja en så är Ariana Grande en personlig favorit.

Har du någon favoritrestaurang i Mariestad?

Ska man äta fint så skulle jag välja Kingfisher, riktigt bra mat och ett mysigt ställe att gå till.

Vad gör du på sommaren?

Först och främst tränar man sommarfys till slutet av juni, sedan åker jag hem i juli och tränar och träffar familj och vänner. Sedan hinner man gärna med någon resa med familjen också.

 

Om laget:

Vem tacklar du helst på träningen?

Jag måste säga Albin Hernod. Vi brukar vara på varandra, han har fått in några fina på mig så det vore roligt att få in någon tillbaka.

Vem är roligast i a-laget?

Det finns många härliga men Jens Högbom skulle jag säga. Det kan hända många konstiga grejor, han slutar aldrig överraska.

Vem i laget är den största filosofen?

Ibland kanske jag hamnar där att jag sitter och tänker mig bort, men ska jag välja någon annan så väljer jag Jens där med, han kan sväva iväg i tankarna också.

Vem tror du blir årets överraskning?

Albin Hernod säger jag där med. Han har växt år för år, kommer att gå spikrakt uppåt. Det ska bli kul att se var det leder.

Berätta något roligt om någon i laget?

Jag måste få lyfta fram Jens Högboms klädstil, den sticker ut ganska rejält. Han kan gå i pyjamasbyxor på dejt, och med Chelseas matchdräkt till träningar. Han kör sitt egna race.

Filip Thörnqvist skickade med en fråga till dig: Han undrade varför du mitt under säsongen plötsligt såg farligare ut, och om du var nöjd med dina tatueringar. Du får förklara vad han menade…

Jag har önskat göra en tatuering men inte vågat riktigt, men nu gjorde jag två familjetatueringar på en gång, men personligheten har nog inte ändrats på grund av det. Men jag är nöjd med båda tatueringarna.

Vilken fråga vill du skicka med till Lukas Larsson som är näst ut?

Du kan väl fråga hur kommer det sig att han inte kan vara med och fika längre, han bara springer med sina snickarbyxor, har det hänt något speciellt?

 

Några forwardskollegor om Anton Rask

Eddie Davidsson:
”En väldigt snäll och go kille, mysig, alltid glad. Vi behöver jobba på vår engelska han och jag, hoppas han snappar upp det jag säger. Som hockeyspelare har han fin skridskoåkning och är väldigt orädd. Skulle han få till sitt offensiva spel och få lite produktion så kommer han att växa mycket.”

Lukas Larsson:

”En spelare som jobbar hårt och spela med mycket energi, smäller på mycket. Rolig kille, han kan kännas lite frånvarande ibland, sitter och svävar iväg i tankarna. ”

Filip Thörnqvist:

”En rolig filur, jag tror inte han alltid vet det själv, han är bara roligt, En söt kille som bara är roligt, Alltid laglojal och jobbar alltid gör allt för att hjälpa laget, väldigt orädd, även om han inte är störst så går han alltid in för fullt i närkamperna. ”

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram