Spelarporträtt: Albin Hernod

16 mars 2018 19:20

Namn: Albin Hernod

Ålder: 23

Position: Back

Tröjnummer: 44

Säsonger/matcher i Bois: 3/118

Albin på eliteprospects: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=62993

Albin Hernod är en stor och kraftfullt spelande back som blir mer och mer bekväm i det offensiva spelet även om han klart prioriterar defensiven. Har ett bra skott och är bra i avsluten. Vid sidan av är han en riktig glädjespridare, kaxig men snäll och vill man göra en rolig intervju är Albin given.

Vad har du för bakgrund?

Jag är ifrån Reftele, ett litet ställe i Småland och spelade hockey i Gislaved som ligger en kvart bort. Det var jag och några till från skolan som spelade hockey, det var där allt började. Man spelade hockey varje dag och var där och tränade och sedan åkte man hem och spelade landhockey och sköt på mål. Det var mycket hockey!

Hur kommer det sig att det blev ishockey?

Pappa har berättat för mig att först spelade min bror hockey och jag var med på träningarna och sprang på läktarna. Då sa tränaren till pappa att med den energin borde han också spela hockey. Och jag hade tjatat också så då började jag.

Hur kom det sig att det blev Mariestad då?

Det är lite kul faktiskt. Efter att jag spelat i Rögle hade jag snackat med Helsingborg då jag var utlånad dit runt jul och efter säsongen så var jag inställd på Helsingborg. Då fick jag ett samtal från Mariestad, det var Johan Eklund som ringde och frågade om jag var intresserad av att spela i Mariestad. Jag tackade nej på direkten utan att veta något egentligen, men sedan tänkte jag på det mer. Helsingborg har inte så stort intresse där utan det skulle mer vara ett tryggt val med kompisar och så, så då ändrade jag mig och ringde upp och sa att jag vill kolla på det i alla fall. Så jag kom upp och kikade på stan och käkade på Karlsholme och dom visade hallen och berättade hur de tänkte kring upplägget och jag blev väldigt positivt överraskad och så blev det Mariestad.

Har du ångrat det?

Absolut inte! Jag trivs hur bra som helst har gjort tre säsonger här nu!

Vad ska till för att du ska flytta?

Ett bra erbjudande från bättre serie och att det funkar med sambon, allt ska funka och man ska få speltid, dessutom ha lite bra fördelar i form av lön och att allt runtomkring funkar.

Nämn en person som betytt mycket för dig!

En person som betytt mycket... Det finns många men det är självklart att skriva mamma eller pappa, men det är i så fall mamma. Pappa hade hand om brorsan och morsan mig, dom jobbade mycket båda två så de behövde dela upp det och då körde mamma mig. Hon har alltid ställt upp.

Har du spelat på någon annan position?

Ett tag i unga år, kanske U14-U15 så var det en cup där vi behövde göra 10-12 mål när jag spelade i Jonstorp och då klev jag in på centerpositionen, så den position kan man lite med bågarna oman ska åka i så där.

Så om laget är kort på centrar är det bara att kalla på dig?!

Ja då kliver jag in och dominerar!

Vad jobbar du med?

Jag jobbar på fritids, på Prismaskolan.

Vad gör du när du inte spela hockey?

Efter träningarna umgås man med flickvännen och kollar serier, äter gott och fikar med kompisarna. Men känns som man mest kollar serier. På sommaren är man ute och reser och så gillar jag att fiska.

Hur mycket följer du hockey på ledig tid?

Ingenting typ, det är mycket hockey ändå, så när man kommer hem vill man göra annat. Man kollar lite NHL-highlights kanske i hallen men hemma så släpper man det gärna.

Vad har du för långsiktiga mål med din hockey?

Det är att kunna vara en storback i SHL. Man måste kunna sikta högt, men det är ju spelare från div 2 som gått upp i SHL så kan man slå in sig in i allsvenskan och gör det bra där är inte SHL omöjligt.

Hur är du som person?

Det är svårt att beskriva sig själv, men en skämtsam person men tar ändå hockeyn på allvar. Försöker vara glad och positiv.

Har du någon sambo?

Jag har en sambo, Emma Ahlgren, Oliver Ahlgrens (som spelar i laget) syster. Det var lite känsligt i början att jag träffade hans syster. Men det har funkat bra och vi har bott ihop några månader nu och det känns jättebra!

Vad är det bästa med Mariestad?

Två saker jag kommer på, och det är dels sommaren när vi varit ute på sjön och fiskat och legat på båten, det är mysigt och då mår man bra. Sedan att uppleva de tighta slutspelsmatcherna och uppleva det enorma trycket som blir då. Man har tränat en hel säsong och inser att det är nu det händer, sånt är häftigt!

Det bästa med laget?

Det är så grym jävla bra sammanhållning, högt i taket och alla snackar med alla, Man längtar till träningarna och att snacka med gubbarna och ta en kaffe.

Berätta något om dig själv som ingen vet?

Jag har inget som är dolt riktigt.

Vad är du mest stolt över?

Lite stolt över att ha ett så bra liv! Att man inte har nöjt sig. Men det kanske är mer tacksam än stolt.

Vad motiverar dig?

Det är att man tävlar hela tiden. Jag har spelat med duktiga spelare som spelar på en bra nivå och man vill bli bättre än andra, att tävla mot andra. Man vill alltid tävla och utvecklas med de andra i laget.

En fråga som Jems Högbom skickade med: Varför klär du dig alltid i rött?

Du skulle kunna skriva att det är han som ser rött! Han måste lugna ner sig lite. Jag har inget rött i min garderob alls. Nej men han syftar på att jag är medlem i socialdemokraterna , han och Eddie gav mig medlemskapet på julfesten och då är jag dessutom medlem på COOP, så dom driver med det.

Några kortisar:

Bettar du? Om Ja: Bästa bettet? Sämsta bettet?

Väldigt sällan, men jag lirade poker på nätet tillsammans med Thörnqvist en hel kväll och vi gick in med 200 spänn var till att börja med och kom upp i 3500-4000 kr men sedan tappade Thörnqvist tålamodet och spelade bort pengarna.

Håller du på något lag?

Jag håller inte på något lag faktiskt.

Vad är ditt favoritresmål?

Det är mycket det! Vi ska åka till Dominikanska republiken nu så det är ju fint, men annars är det Hawaii, mycket sol och bad. Hawaii känns som ett ställe dit man måste åka.

Vem är snyggaste kvinnan i världen?

Emma Ahlgren utan snack!

Om laget:

Vem är roligast i a-laget?

Det var synd att du inte ställde förra året, men i år är det Oskar Norlöv. Han är rolig när han inte vet om det, men tråkig när han försöker vara rolig, Han är omedvetet rolig.

Vem i laget skulle du ta med dig till en öde ö?

Anton Rask. Han är söt och gullig, han kan vara en servitris och serva mig på ön, jag hade varit en alfahane, hahaha!

Vem tror du blir viktigaste spelaren i laget säsongen som kommer?

Dogge har varit duktig nu, han gör mycket poäng och det där det det handlar om. Kanske ett förväntat svar men…

Berätta något roligt om någon i laget!

Något som är ganska kul är när det börjar hetta till mellan Alba och Thörnqvist, dom är äldst i laget, men har den lägsta nivån när de har sina intriger. Det kan gå lite långt ibland så då kan vi yngre få gå in och styra upp det. Högbom och Dogge spär gärna på lite bensin på elden också så då får vi andra gå in och coola ner det.

Vem i laget skulle behöva en kontaktannons och vad skulle det stå i den?

Nu måste jag komma på något bra… Det får bli Jens Högbom, det kan stå: ”Jag är åtminstone snäll!”!

Skicka med en fråga till nästa spelare som ska porträtteras, Johan Frick!

Visst: Fråga om han kan snagga huvudet för 1000 spänn?!

 

Några backkollegor om Jens:

Mikael Alba:

”Albin Hernod är också en som gillar att sprida glädje och energi. Han älskar sin egen röst tror jag, han hörs och syns! Skojfrisk med en räv bakom örat. Han kan vara lite trött ibland ”

Johan Frick:

”Lagets lilla Bumbibjörn. Stor och mysig, gillar att prata, stor och uppfattas ofta som kaxig men är egentligen väldigt ödmjuk och trevlig. Hårdskjutande back som är väldigt rejäl i sitt spel.”

Jens Högbom:

”En väldigt rolig typ, man får alltid ett gott skratt när man är med honom. Man trivs när man är med honom, det är en fin egenskap. Som hockeyspelare är han ohyggligt stark, han fattar nog inte ens själv hur stark han är, och han har ett bra skott. En stabil back!”

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram