Söderman fick ge sig

15 januari 2017 22:20

Säsongerna 13/14 och 14/15 gjorde han stor succé i Bois vilket gjorde att han fick chansen i allsvenskan med Sundsvall. Laget ramlade dock ur och Tony valde att istället spela för Kallinge/Ronneby. I afton gjorde han alltså comeback i Katrinhallen, om än i motståndarlaget. Trots att han säkert var besvien efter Boissegern så ställde han efter matchen upp på en intervju med hemsidan. 

Tony Söderman, tillbaka i Katrinhallen igen. Det kanske inte är så roligt att förlora men det kanske ändå är roligt att vara tillbaka i Katrinhallen och spela igen?

Ja det var kul att vara tillbaka i hallen och möta gamla polare och se Oxarna igen, det var kul.

Vad tycker du annars om matchen?

Jag tycker att vi får en bra start, första 10 i första perioden. Men sedan kommer ni (Bois) igen och tar över och totalt sett är det en jämn första period. Sedan kommer vi ut i andra och är inte riktigt med och är inte riktigt med och ni får momentum och tar tag i matchen och det är där vi tappar det.

Ni har i andra ett fem minuters  powerplay i ett viktigt läge som ni inte lyckas förvalta.

Ja ni gör det bra det ska ni ha all cred för, men vi är inte på tårna där.

Ni har haft lite problem i inledningen på allettan att göra mål. Vad beror det på?

Hade vi vetat det hade vi ändrat på det med en gång. Det är svårt att säga, men det är väl tillfälligheter, vi är inte riktigt där med huvudena.

Ni avslutade annars grundserien riktigt bra med sju segrar de sista åtta matcherna. Men sedan i allettan har ni kommit av er lite. Beror det på tuffare motstånd eller vad tror du?

Jag vet faktiskt inte. Det är många i laget som inte har mött dom här lagen vi möter nu i allettan och det är mycket sånt som sätter sig i huvudet på dom andra också, men vi hade en bra avslutning på grundserien då vi hade hård press på oss...

Jag tippade ju er som trea i allettan!

Det är långt kvar än!

Vad har ni annars för mål i allettan?

Det är kanske en klyscha men det är att gå så långt som möjligt.

Hur funkar det för egen del nere i Kallinge?

Det funkar hyfsat bra faktiskt, vi har bra taktik som jag tror på, men det är perioder i matcherna som vi dippar i som gör att vi tappar, Men jag trivs bra ändå.

Men det är ingen omöjlighet att få se dig i Boiströjan igen?

Nej det är inte omöjligt, vi får se.

Vad har du annars från din tid här?

Jag har bara bra minnen härifrån faktiskt, det var riktigt kul att komma hit och se grabbarna och träffa alla runtomkring och Oxarna, riktigt roligt!

Vad gör Bois bra idag?

De kommer ut som ett lag, kanske inte början, det är en jämn första period, men de har en jäkla krigarvilja och visar att det är deras hemmaborg, dom gör det jäkligt bra, all cred till dom.

Du har ju mött de andra södra lagen, tror du att Bois kommer att kunna hävda sig mot också topplagen?

Jaja, absolut, alla lag kan slå alla!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram