Skyttekung klar för Bois

19 april 2018 20:00

Bois första nyförvärv är klart och det är ett riktigt spännande sådant: I konkurrens med flera andra klubbar så har Bois lyckats signa södra superelits skyttekung Jesper Lindén! Södertäljejuniorernas lagkapten noterades för 28 mål och 22 assist på sina 46 matcher i superelit.  

Bois sportchef Ronny Johansson om värvningen:

- Vi har en intakt förstalina och också flera riktigt bra spelare och grovjobbare redan, men vi kände att vi ville ha in en sniper till. I Jesper får vi in en ung och lovande rightskytt som vet var målet är beläget. En bra kille också vid sidan av enligt de kontakter vi pratat med, och är du kapten i en storklubb så brukar man vara en lagspelare. Det var roligt att han valde att fortsätta sin karriär hos oss, vi har visat tidigare att vi är en bra miljö för förstaårsseniorer att utvecklas i. 

Jesper på eliteprospects: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=270159

Jesper Lindén, du är klar för spel i Bois kommande säsong!

Ja så är det.

Presentera dig själv!

Jag kommer från Stockholm, Bromma, och började spela i Göta/Traneberg och några andra klubbar i Stockholm och sedan i Södertälje i fyra år och nu blir det Mariestad då. Som spelare är jag ganska fysiskt spelande, jobbar hårt och gillar att skjuta.

Ja du skjuter så pass bra att du vann hela södra superelits skytteliga!

Ja det gick bra. Jag fick bra kemi med killarna i kedjan och har jobbat med mitt skott och sköt mycket och det blev en del mål.

Sedan fick du också chansen vid 10 tillfällen i a-laget, hur tycker du att det gick?

Det gick upp och ner, men det var kul att få chansen att känna på lite vuxenhockey, det var lärorikt.

Nu när du ska börja spela seniorhockey på allvar, varför blev det Mariestad?

Jag snackade med några klubbar men jag har bara hört bra grejor om Mariestad, jag snackade en del med Sethson, vi är bra polare, och de har ett bra lag som utvecklar unga och satsar. Det känns som att de är på väg.

Har du hört något annat om Mariestad?

Att det är bra hockeykultur i staden, med mycket folk på läktarna för att vara en hockeyettanklubb, sånt är roligt att folk bryr sig, då blir det också roligare att spela.  

Var det många klubbar som ryckte i dig annars?

Det var några, men jag vill inte gå in på vilka.

Nu flyttar du till en mindre ort, hur ska det bli?

Det ska bli bra att flytta till en mindre stad då kan man fokusera på hockeyn. Jag var nere och kollade och det verkar vara en trevlig stad.

Vad har du för ambitioner med hockeyn?

Att nå så högt som det går efter förutsättningarna jag har, att jobba stenhårt och hoppas Mariestad är en bra klubb att utvecklas i.

Till sist några antingen eller:

Offensiv eller defensiv?

Offensiv, det är roligare att hitta på grejor offensivt.

Slagskott eller handledskott?

Slagskott.

Tackling eller täcka skott?

Båda och!

Gymmet eller slappa?

Gymmet alla gånger!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram