Skövdeseger i cupderbyt

25 augusti 2017 23:30

Skövde vann dagens derbydrabbning i ICA Oxen cup med 2-3 (1-0,1-2,0-1) sedan man avgjort matchen i powerplay med 10 sekunder kvar.

Annars var det Bois som började klart bäst och skulle man gå efter den så trodde man att Bois segersvit skulle förlängas rätt så enkelt. Bois styrde och ställde rätt rejält och ledningen med 1-0 efter den första perioden var i underkant. Målet kom för övrigt till i numerärt underläge där Linus Engqvist petade pucken förbi backen på ena sidan och själv åkte på andra och sedan kom helt fri från mittlinjen. Dragningen i sidled och backhandslyftningen var otagbar för Persson-Thorsell i Skövdekassen.

Till den andra perioden så blev det dock en liten scenförändring. Skövde jämnade ut spelet och när sedan Anton Blomberg fick kliva in tämligen ostört från kanten och skjuta så hittade pucken för första gången förbi Tobias Sandberg sedan han kom till Bois. Bois gav dock svar på tal. I powerplay, som för aftonen kanske inte var Bois starkaste gren annars, fick Ludvig Collberg in en härlig träff högt i tekningscirkeln och den borrade sig on stenhårt i krysset. Det var dock Skövde som fick sista ordet i perioden. I spel 5 mot 3 så gjorde först Tobias Sandberg en jätteräddning efter en lång sidledsförflyttning men liggande hade han inte en chans på Albin Anderssons retur.

Den sista perioden var också den rätt jämn med något övertag för Bois kanske. Man var flera gånger nära att göra mål, bland annat så hade man ett skott som såg ut att gå i innerribban från Filip Thörnqvist, men något mål blev det inte. Med endast 10 sekunder kvar så var det istället Skövde som gjorde mål i powerplay. Oskar Back laddade ett stenhårt slagskott från mellan cirklarna och det hittade förbi en chanslös Sandberg. Skövde vinner därmed matchen med 2-3.

Foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram