Sköna besked i toppmötet

24 oktober 2018 23:00

Säsongens så här långt skönaste seger kom när Tranås ikväll besegrade hemma i Mariehus arena med 3-2. Därmed tillfogade hemmalaget Tranås dess första förlust för säsongen. En tio matcher lång segersvit var det som bröts, och det var sett över 60 minuter klart rättvist. Bois hade mer puck, längre anfall och fler chanser, trots att också Tranås gjorde en riktigt bra match. Och för de som stannade kvar för att lyssna på fans corner efter matchen fick också en annan rolig nyhet levererad av sportchef Ronny Johansson: Filip Engqvist är klar för ännu en säsong i Boiströjan!

Bois började annars den första perioden piggt och skapade bra tryck mot Tranåskassen. Man fick också med sig en tidig utvisning och hade några bra lägen men inget riktigt vasst avslut, pucken hoppade och det blev ingen ren träff. Bois fortsatte ha initiativet fram till minut åtta då Tranås fick chans att spela powerplay. Bois spelade bra boxplay och redde ut underläget, bland annat täckte Lukas Larsson tre skott i samma sekvens, men det gav ändå lite momentum till Tranås. Bortalaget får också 0-1 med 11,34 spelade sedan Ivar Arnesson styrt in ett skott från blå av Hannes Rydin, otagbart för Sandberg i Boiskassen.  Efter det blir Bois lite passiva ett par minuter men sedan tar man tag i taktpinnen igen och det är därför fullt logiskt och rättvist att kvitteringen kommer. Målet kommer i spel 4 mot 4 sedan Joakim Erdugan åkt på matchstraff efter att ha gjort en mycket ful armbågstackling i huvudet på Oliver Hadzinikolic och Alexander Anderberg bryskt markerat att så gör man inte och åkt på en tvåa. Osakr Olsson vinner tekningen och Ludvig Collberg snappar upp pucken och passar Albin Hernod som skjuter en handledare förbi Fredrik Bergvik i Tranåskassen. Bergvik såg inget av det skottet förrän den var förbi sedan Jesper Lindén förtjänstfullt skymt.

Den andra perioden är lite mer ställningskrig, även om Tranås tar en tidig ledning. Efter en spelvändning så missar Anders Skoog först öppet mål innan han får en ny chans mitt framför Sandberg och sprätter in den högt. Där var markeringen obefintlig. Tranås hade snabba spelvändningar och hade utöver vid målet ytterligare ett friläge som Sandberg räddade. Bois tog efter halva perioden tag i taktpinnen igen och fick lite längre anfall. Det var efter ett sådant, där det osat mål ett par gånger också innan, som kvitteringen kom. Alexander Anderberg skjuter från blå och Oskar Norlöv håller sig framme och styr in pucken. Då återstod endast 22 sekunder av perioden, så det var ett mycket psykologiskt viktigt mål.

För det spann laget sedan på när de kom ut till den tredje perioden. Man spelade riktigt fin hockey och sköljde stundtals över Tranås med fina kombinationer och mycket skridskoåkning. Längst fram efter en sådan kombination var backen Albin Hernod, som efter passet av Oskar Norlöv kom halvfri och kunde avlossa en ny handledare som hittade in på Bergviks klubbsida. Efter det kontrollerar Bois matchen bra och Tranås känns aldrig nära att kvittera. Då känns det istället som att Bois är närmare att utöka sin ledning. Något mer mål blir det dock inte och Bois vinner med 3-2.

Många i Bois gjorde det bra idag, men speciellt roligt var det att se nykomponerade kedjan med Erik Olsson, Linus Engqvist och Eddie Davidsson. Erik bidrog med fart, kraft och stenhårt jobb och rev upp stora sår i Tranåsförsvaret som sedan Eddie och Linus kunde ha lite lekstuga i. De hade bra kemi tillsammans. Men det var många som var bra idag, det var Bois klart bästa insats så här långt på säsongen. Så var det också första matchen där samtliga spelare fanns tillgängliga. Det ser bra ut för Bois, och inte blir det sämre av att få in en klasspelare som Filip Engqvist i laget! Nu får laget en dryg veckas ledighet innan det är dags för säsongens andra derby, denna gång på Billingehov. Matchen är veckans match i hockeyettan och sänds bland annat via Aftonbladet.  

Foto: Anna Engström Mariestad Bois Hockey

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram