Serieledning efter hälften

25 oktober 2017 23:00

Bois hade länge problem med att få in pucken mot ett utspelat Forshaga i kvällens match, men i tredje blev det till slut rejäl ketchupeffekt för att sedan bli lite jämnt till slut ändå sedan Forshaga lyckats hitta två reduceringar. Men då det sista föll med bara tre sekunder kvar blev det aldrig nervöst. Bois vinner matchen till slut med 5-4 (1-0,0-1,4-3).

Bois fick omedelbart kommando i matchen för det syntes tydligt att Forshaga hade som främsta mål att dra ner på tempot och inte gå bort sig i anfallszon. Bois fick alltså ha väldigt mycket puck i den första perioden medan Forshaga mest krigade för att inte släppa in Boisarna för nära kassen. Det lyckades de förhållandevis bra med, visst hade Bois flera lägen för skott, men de fastnade allt som oftast på David Söderberg och ramlade det ner någon retur så var Forshagaspelarna först och kunde rensa. Men när Christian Hägg kommer i en spelvändning, droppar till Eddie Davidsson som passar tillbaka och Hägg hittar luckan lågt på klubbhandssidan så kommer också 1-0. Strax efter det får Bois också periodens enda powerplay och där radar man upp fina lägen, men styrningarna och skotten går utanför eller över.

Den andra perioden börjar som den första, med Bois i förarsätet och flera bra skottlägen en bit ut. Men skotten täcks eller går utanför i de fall där Forshagaspelarna inte får en kropp eller en klubba emellan. Bois har bland annat ett stolpskott genom utmärkte Ludvig Collberg och returen dundrar Roman Semjonovs sånär in men Söderberg gör en fin parad. Mot slutet av perioden så får Forshaga till ett par spelvändningar där Tobias Sandberg får komma upp stort, men inte ens han har någon chans när Karl Pearsson helt plötsligt får alldeles fri gata från offensiv blå och ostört kan vandra långt in och dra upp en bakom Boismålisen. Under periodens sista två minuter radar Bois upp lägen i spel 5 mot 4, dock utan att få in någon puck.

Den tredje perioden inleds också med powerplay för Bois. Och där vinner till slut Bois kampen om en lös puck i målgården och det är Roman Semjonovs som lyckas trycka in den över mållinjen. Forshaga lyckas dock replikera med drygt 7 minuter spelade av den sista perioden Sedan Viktor Kyrk gjort mål på skott från blå. Boismålvakten Tobias Sandberg var mycket förgrymmad efter det målet då han menade att en Forshagaspelare låst fast hans plockhand med sin klubba, något reprisbilderna också visar.  Målet godkänns dock. Repliken från Bois blir dock snabb och skoningslös. Efter en minut kommer 3-2 och 40 sekunder senare har Bois gjort ytterligare två mål. 3-2 gör Albin Hernod sedan Lukas Larsson hittat en fristående Boisback. 4-2 är en fin kontring av Filip Engqvist där Söderberg räddar hans första avslut men där pucken sedan vallas in med skridskon, dock utan sparkrörelse så målet är korrekt. 5-2 är Christian Häggs andra mål. Filip Thörnqvist och han kommer i ett två mot ett läge och Christian direktskjuter Filips pass stolpe in. Christian gör 2+1 idag och har verkligen varit i mål- och poängtagen i sin nya omgivning med Eddie och Filip sedan Norlövs skada. Bara 1,20 efter 5-2-målet reducerar dock Forshaga igen, Kinny Skogland hittar Calle Kjällström mitt i slottet och direktskottet är otagbart. Forshaga chansar mot slutet vilt framåt vilket skapar lägen för Bois att göra fler mål bland annat har Hägg ett friläge, men med tre sekunder kvar så är det Forshaga som gör matchens sista mål sedan Calle Kjällström hittat rätt med ett lågt skott med massor med trafik framför Sandberg.

Nu är halva serien spelad och det är Bois som innehar förstaplatsen med två poängs marginal. Trots prestationer som varit ömsom vin och ömsom vatten så leder man alltså serien, man undrar hur det blir framöver när man får spelet att klicka ännu bättre?

William Pethrus då? Han gjorde ju sin första match i Boiströjan och gjorde det riktigt bra. Han visade med en gång att han kommer att bli en stor tillgång för laget men bra skridskoåkning och ett snabbt och bra passningsspel. 

av Krister Hlm
foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram