Seger trots fel dag

18 oktober 2017 23:10

Vissa dagar blir det bara fel. Ni vet man glömmer ställa klockan och försover sig, när man sedan ska slänga i sig kaffet på vägen ut i bilen så spiller man på skjortan så man blir tvungen att byta. Då är det naturligtvis den sista så när man kommer till jobbet så får man åka med något annat plagg som inte alls passar, dessutom är man sen och seg och allt blir bara fel. Precis en sådan dag hade Bois i kvällens möte med Surahammar. Man kom helt fel in i matchen, man spillde passningar till höger och vänster, det var inget som passade och man blev sen in i situationer så det såg segt ut och allt blev bara fel. Att man trots det vann med 2-1 (0-1,0-0,1-1,0-0,1-0) var snarare frukten av stark vilja och kampanda än flytande skönspel.

Fast från början såg det ändå inte riktigt så illa ut. Bois parkerade de första tio minuterna i Surahammars zon men man var sena med skotten och sega in framför kassen vilket gjorde att de fem Suraspelarna som stod parkerade i en liten box framför kassen kunde täcka av skotten och sedan rensa undan eventuella returer tämligen ostört. Visserligen hade man något friläge genom Semjonov och ett fritt skottläge från nära håll av Lukas Larsson, men allt blev bara fel i avsluten. Och ju längre perioden gick desto mer kom Surahammar in i matchen, de chansade med en spelare högt och fick också ett par kontringslägen men då stod Oliver Rosell för ett par fina parader.

I den andra perioden så steppade Bois upp tempot lite och framför allt så sköt man oftare och hade lite mer trafik framför kassen. Det gav Anders Olsson betydligt mer att göra men han gjorde det bra. Bland annat snuvade han Linus Engqvist på ett öppet mål och han hade också ett par räddningar på avslut från nära håll av bra klass. Och var inte Anders Olsson med så klev hans ribba fram när Semjonovs avslutade från bra läge. Rosell hade en lugn period i kassen och behövde inte göra många ingripanden.

Det var alltså mållöst in i den andra perioden och det kom också att vara mållöst långt in i den tredje. Inte för att det saknades målchanser. I början av perioden hade Oscar Forsman-Larsson i Surahammar ett friläge som Oliver Rosell räddar och strax efter hade Filip Engqvist ett vidöppet mål efter en retur men sköt över. Eddie Davidsson lyckades också missa ett lika vidöppet några minuter senare och i boxplay så kommer Linus Engqvist och Johan Dahlbom i ett två mot noll-läge som Linus lyckas slarva bort genom ett slarvigt pass. Det var överlag mycket slarviga pass när lägena dök upp från Bois sida, vilket gjorde att en Forshagaspelare eller klubba eller målvakt hann komma emellan. Att Surahammar var nöjda med 0-0 syntes tydligt under hela matchen, de försökte knappt ens anfalla utan var nöjda med att bara få ut pucken ur zonen. Det syntes väldigt tydligt när man med dryga två minuter kvar fick ännu ett powerplay. Då försökte man inte ens anfalla utan vände om trots läge att komma in i Boiszonen flera gånger om. Trots det så lyckades Bois spräcka nollan. Med drygt 1½ minut kvar så kontrar Filip Engqvist, tar turen runt Surakassen och passar upp till Johan Frick som direktskjuter in 1-0 i krysset. Stort jubel naturligtvis, men Sura hade fortfarande numerärt överläge. De tar ut Anders Olsson och spelar 6 mot 4 och efter ett skott utifrån så kan Mathias Linnarud slå in returen med 48 sekunder kvar.  Resten av perioden och förlängningen blir mållös trots en stark Boisjakt på mål.

Med tanke på svårigheterna med att få in pucken under matchen så trodde jag och många med mig att det skulle kunna ta många straffomgångar innan något lag lyckades göra mål. Men så var det inte alls. Samtliga de fem första straffskyttarna lyckades hitta nätet men den sjätte, Suras 37-årige altmeister Niklas Larsson, fick se sig förnekad mål av 20 år yngre Oliver Rosell och Bois vinner därmed matchen.

En match som Bois vinner trots att allt gick fel. Visst kan man gräma sig över poängtappet med tanke på Bois spelmässiga överlägsenhet, men det ville sig inte denna dag, hur öppna mål man än skaffade sig. Det var en sån dag helt enkelt. Och då är det starkt att inte bara ge upp och lägga sig ner och dö utan fortsätta försöka och kämpa. Det ska laget ha cred för. Men till nästa match mot Lindlöven så behöver man nog ställa både två och tre väckarklockor, annars lär man bli ordentligt tagna på sängen. 

Av Krister Holm
Foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram