Seger och säkrad tredjeplats

26 februari 2017 14:40

Det tog tid innan Bois lyckades omsätta sitt spelövertag i mål, men till slut så kunde Bois vinna gårdagens avslutande seriematch borta mot Lindlöven med 0-3 (0-0,0-0,0-3). Det innebär att Bois med fyra poängs marginal till slut säkrade tredjeplatsen och därmed en direktplats till playoff 2.

Bois hade lite av kniven mot strupen inför den avslutande omgången då man endast hade två poängs marginal ner till fyran Kallinge Ronneby och missad direktkvalificering. Det syntes både att laget hade bestämt sig för att ge järnet i matchen, men också att laget kände av pressen det innebar att vara jagade. För man jobbade stenhårt och skapade också en hel del chanser, men man hade lite för stela handleder när pucken skulle tryckas in i mål. För redan från start så satte man hög fart och skapade en del chanser. Redan tidigt bryter Hägg in från bakom mål och ska trycka in pucken men blir hakad. I det efterföljande powerplayet har Lukas Larsson öppet mål efter en retur men det var ont om tid och pucken går utanför.  Bois för spelet under de första 13-14 minuterna av perioden och skapar några chanser, bland annat har Filip Engqvist ett bra läge med skott från nära håll i Bois andra powerplay. I samma powerplay serveras Johan Dahlbom öppet mål men klubban hakas fast i sista sekunden. Mot slutet av perioden kommer Lindlöven mer in i matchen och har ett backhandavslut från nära håll som smiter strax utanför Arvid Ljungs högra stolpe. Bois har också ett par lägen, bland annat skapar fjärdekedjan en tilltrasslad situation där pucken till slut går i stolpen.

Den andra perioden är Boisövertaget än tydligare. Inte ens när Lindlöven får två raka powerplay lyckas laget få till något tryck utan till och med då så är Bois mest i Lindlövenzonen. Framför allt bröderna Engqvist gör här ett jättejobb. Bois har å andra sidan inte så där jättemycket chanser, Johan Frick har ett bra skottläge men Charlie Torstensson kan rädda, och Douglas Lögdahl får ett kalaspass precis framför kassen men får ingen bra träff. Fjärdekedjan har också ett byte med bra tryck och ett par avslut från bra läge. När Lindlöven sedan får sitt tredje powerplay så skapar de två bra lägen men då kliver Arvid fram och gör ett par kvalificerade räddningar. Direkt efter det powerplayet får Filip Engqvist ett friläge när han kommer in från utvisningsbåset, men Torstensson kniper igen benen när Filip försöker pricka femte hålet. Minuten efter det så kommer Lindlöven i en två mot etta, men Arvid räddar åter en gång.

Det stor alltså fortfarande 0-0 inför den tredje perioden och då Kallinge dessutom samtidigt ledde sin match så stod Bois och Kallinge på samma poäng i det läget. Därför kom Bois första mål riktigt lägligt. Det kom 9,10 in i den tredje perioden sedan Bois fått spela 5 mot 3. Ett skott från blå av Hägg gav retur där först Charlie Torstensson lyckades rädda Lukas Larssons försök men där andrareturen kunde rakas in av Oskar Norlöv. Bois får fortsätta spela powerplay och då kommer också 2-0. Det är Hernod som skjuter från blå och Lukas Larsson är påpasslig framför mål och styr in pucken. Efter det så märktes det att pressen släppte lite från Bois axlar och laget kunde spela ut. Man stängde ner Lindlöven fullständigt samtidigt som man skapade flera lägen för att utöka sin ledning. Det dröjde dock till 18,06 innan trean föll. Då hade Lindlöven plockat ut sin målvakt och spelade 6 mot 4 (Filip Engqvist utvisad i Boislaget) och Lukas Larsson kunde från egen zon hitta det öppna målet. Lukas höll också på att bli hattrickskytt sedan han fått ett läge fri med Torstensson men det läckra lobbavslutet räddades av en slängande Lindlövenmålvakt.

Bois vinner alltså med 0-3 och därmed fick Arvid hålla sin tredje nolla i allettan (bäst av alla). Men idag hade han en rätt lugn afton även om han skötte det han skulle bra. Istället förtjänar bröderna Engqvist att lyftas fram men allra högst får man ändå sätta Lukas Larsson som spelade bra defensivt och täckte flera skott men också bidrog starkt offensivt med två mål, ett assist och dessutom var nära att ytterligare gånger. I och med segern så är Bois som sagt direktkvalificerade till playoff 2.  Därför har Bois spelledigt helgen som kommer då playoff 1 avgörs, nästa match för Bois del blir istället nästa torsdag (9/3) då man möter en vinnare i playoff 1 borta. Nästa hemmamatch blir lördagen den 11/3. Står det 1-1 i matcher efter dessa två möten väntar en tredje och avgörande match också hemma i Katrinhallen på söndag den 12/3.

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram