Seger och fjärdeplatsen säkrad

25 februari 2018 18:00

Det blev en klar 0-4 seger (0-1,0-1,0-2 )för Bois del i allettans sista match. Douglas Lögdahl blev tremålsskytt och Tobias Sandberg höll nollan och det var de två stora segerorganisatörerna idag.

Bois fick en riktig kanonstart då det bara tog 1,05 innan Bois tog ledningen på ett lite märkligt sätt. Douglas Lögdahl tekar då pucken går rakt upp i Michal Zajkowskis plockhandskryss, och även om Douglas krediteras för målet så är det omöjligt att svara på om det var han eller Örnsköldsvikspelaren som var sist på pucken. Annars var det Örnsköldsvik som hade det mesta av spelet. Ångermanlänningarna har många skridskostarka spelare och trampade på ordentligt och sköt så fort de hade chansen. Bois höll dom dock mycket på utsidan så det kändes inte riktigt hett mer än någon enstaka gång men då briljerade Tobias Sandberg.

 I den andra perioden så får Bois mer att säga till om och framför allt under den första halvan av perioden så skapar man också en del chanser. En av dom resulterar och det är återigen Douglas Lögdahl som gör mål. Denna gång står han på backposition i spel 4 mot 3 och direktskjuter ett slagskott på Zajkowskis plocksida. Mot slutet av perioden så fick Tobias Sandberg briljera sedan Örnsköldsvik fått ett par minuters riktigt bra tryck med flera bra skottlägen. Sandberg var dock som sagt var omutlig.

Omutlig var han också i den sista perioden. Visserligen hade Örnsköldsvik inte så många och långa anfall men de hade två frilägen och något läge till som Boismålvakten agerade mycket bra på. En annan som stod för en viktig insats i sista var Lukas Larsson. När Bois fick spela 3 mot 5 så täckte han sex (!) skott och gjorde att Ö-vik inte fick kontakt. Istället så fick Bois chansen i powerplay och åter igen var det Douglas Lögdahl som noterades för målet. Bois passade runt Ö-viksboxen med bra passningstempo innan man hittade Douglas Lögdahl på vänstersidan som direktsköt 0-3 i nättaket. ”Dogge” blev dock inte ensam Boismålskytt idag, för med dryga två minuter kvar så kommer också fyran. Eddie Davidsson i egen zon hittar Oskar Norlöv på offensiv blå med en riktig genomskärare och  Norlöv förvaltar läget på bästa sätt när han drar upp den högt på plocksidan.

Segern innebar att Bois hamnar fyra i allettan och går in i playoff 1 som spelas nu på torsdag på bortaplan följt av hemmamatcher på lördag och söndag om det behövs en tredje och avgörande tillställning. Val av motstånd görs imorgon kl 12 och det sänds på följande länk:

https://live.hockeyettan.se/live/5528

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram