Seger mot spöket i spökstaden

15 februari 2017 23:50

Idag mötte Bois ett av sina stora spöken, nämligen Kumla på bortaplan. Men det blev en oväntat enkel historia för serietreorna då man tog ledningen med klara 3-0 redan i den första perioden och sedan kunde man kontrollera tillställningen även om Kumla fick till ett tröstmål mitt i den tredje perioden. I och med segern så drar nu Bois undan i kampen om den viktiga tredjeplatsen, nu har man sju poäng ner till seriefyran med tre matcher kvar att spela.

Kumla inledde annars rätt friskt i inledningen av matchen och jobbade med sitt klassiska spel: Dump ner, vinn puck och lägg in pucken på kassen där det ska vara mycket trafik. Bois lyckades dock väl med att hålla undan motståndarna från Boismålvakten Arvid Ljungs absoluta närhet vilket gjorde att puckarna som las in inte riktigt hittade någon Kumling. Efter några minuter så började också Bois ta över tillställningen mer och mer, och med undantag för en tvåminutersperiod då Bois fick visa upp sitt eminenta boxplayspel,  så var det Bois mest för hela slanten. Det gav också fin utdelning i form utav mål. Det första målet kom när drygt halva den första perioden var spelad och var inte bara matchens första, det var också Oskar Olssons första i allettan. Bois fjärdekedja hade bra tryck på kassen, Erik Jones sköt från rätt nära håll och pucken tar på Oskar Olssons klubba och går i en båga in över Kumlamålvakten Tim Harrysson. Om det inte såg så distinkt ut så gjorde definitivt både 0-2 och 0-3 det. 0-2 målet görs av Oskar Norlöv som hittar en lös puck mitt i anfallszon och med en ruggig snärt med endast handledskraft drar upp en i plockhandskrysset. Johan Fricks skott 0-3 är ett kraftfull dragskott från backposition där han får med hela kroppen i skottet. Då hade det gått drygt 17 minuter av den första perioden, och det var under dessa sex minuter som matchen avgjordes.

För den andra perioden blev helt mållös. Inte för att det saknades chanser, absolut inte, Kumla hade ett par som Arvid fick komma upp stort på, men framför allt Tim Harrysson fick briljera. Oskar Norlöv var fri, Anton Rask och Oskar Olsson likaså. Norlöv hade ett skott från perfekt avstånd rakt framifrån men Harrysson kom rätt, ja Bois spelade fin anfallshockey men fick inte in pucken. Allra närmast kanske Albin Hernod var som i powerplay prickade stolpen.

Den tredje perioden var den minst bra från Bois sida, man skapade inte alls lika mycket framåt samtidigt som Kumla jagade för att komma ifatt. Ifatt kom de dock inte, men de skulle komma att få ett tröstmål. Det kom i spel 5 mot 3 för Kumlas del, ett snabbt pass i sidled och ett distinkt direktskott rätt upp i klubbhandskrysset och Arvid fick efter 121 minuter och 30 sekunder utan insläppt mål till slut ge sig. Arvid kunde mycket väl ha fått släppa in fler mål både innan och efteråt i perioden för Kumla skapade en hel del chanser. Speciellt kedjan med Marcus Viitanen, Patrik Ström och Erik Planeby oroade när de fick chansen. Arvid visade då att det inte är en slump att han har en räddningsprocent på över 95. Mot slutet tar Kumla också ut målvakten och spelar sex mot fem, men de minuterna tillbringar väldigt lite tid i Bois zon och det blir aldrig något riktigt hett utan Bois avgår med segern.

Sammanfattningsvis en skön seger för Bois. Det känns som att man alltid åker hem från Kumla med en förlust men denna gång vinner man tämligen komfortabelt. En lite sämre tredjeperiod gör man, men de första två är klart godkända. I och med segern och att de jagande lagen förlorade så har man nu hela sju poäng ner till fjärdeplacerade Vimmerby. Med en seger i nästa match borta mot Kallinge/Ronneby säkrar Bois tredjeplatsen och spel i playoff 2 definitivt. För att säkra sin plats i gratisbussen till Kallinge anmäl er asap! Mer info om resan finns på följande länk:

http://www.oxarna.se/News/Full/3229

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram