Seger mot Kumla

12 oktober 2017 15:50

Efter en minst sagt trevande inledning på gårdagens match mot Kumla så trampade Bois igång efter halva den den första perioden och mellan matchminut 13 och 17 satte man tre snabba mål:

0-1 Eddie Davidsson får pucken bakom kassen och går in framför och trycker in den.

0-2 Ludvig Collberg kliver in från högerkanten och drar iväg en mäktig handledare som går ribba in.

0-3 Roman Semjonovs kommer i ett ett mot ett-läge, går i sidled och med ett stenhårt dragskott hittar han plockhandskrysset.

Tre snygga mål, speciellt Semjonovs och Collbergs kan vara kandidater till veckans mål.

Kumla kom dock att reducera innan perioden var slut. Efter lite kalabalik i egen zon så fick Tobias Sandberg kapitulera när Patrik Thoreson från mellan cirklarna kunde slå in ett skott lågt i klubbhandshörnet. 

I den andra perioden så var det bättre fart på Bois från start och redan efter 21 sekunder kunda förstafemman mycket snyggt göra 1-4. Eddie får pucken bakom kassen, passar Norlöv framför målet som iskallt passar Filip Thörnqvist vid ena stolpen som har helt öppet mål. Åter en kandidat till veckans mål! Bois fick efter det spela ett par powerplay och skapade en hel del lägen att utäka sin ledning, men utan att lyckas. Istället är det Kumla som gör nästa mål efter slarv i Boisförsvaret. Laget har bra koll på läget, men Ludvig Collberg spelar lite nonchalant och Kumla vinner pucken och in framför kassen där Martin Modigs kan trycka in pucken. Efter det får Kumla lite luft under vingarna speciellt efter att Oskar Norlöv åkte på en billig tvåa. Laget har flera riktigt heta lägen framför Boismålet men då kliver Tobias Sandberg fram som en vägg och rånar Kumlaspelarna ett par gånger om. Det är istället Bois som gör periodens (och matchens) sista mål. Johan Frick hittar från egen zon en framstörtande Oskar Norlöv som helt fri sätter den lågt på plockhandssidan. 

Den sista perioden präglas sedan av en mängd utvisningar. Bois åker på hela elva tvåor medan Kumla får fem. Bois spel i boxplay denna period imponerar dock storligen, bröderna Engqvist dödar massor med tid genom att aldrig släppa in motståndarna i zonen ens, och i spel 3 mot 5 så kliver Johan Frick och Albin Hernod tillsammans med Kapten Rödskägg (Filip Thörnqvist) fram och spelar med stor hjärta och täcker massor med skott. Även Johan Dahlbom kommer att ha minne av matchen, (som var hans första efter skadan), sedan han täckt ett stenhårt skott med foten. 

Det blev alltså seger med 2-5 efter en lite svajig insats. Bra offensivt spel och uppoffrande boxplayspel varvades med lite sämre perioder där spelet inte riktigt klickade. Speciellt försvarsspelet kunde man slipa på, men som tur var för Boislaget så klev Tobias Sandberg fram och storspelade. Därför var det också naturligt att ta en intervju med Tobias dagen efter matchen.

Seger igår mot Kumla med 2-5, vad är dina intryck av matchen?

Jag tycker vi börjar rätt dåligt, vi slänger puckar och är inte riktigt där, men sedan får vi in tre rätt snabba mål och efter det tar vi över matchen helt även om de får in en reducering. Så från andra perioden och framåt gör vi det helt ok.

Jag var inne på det lite redan inför matchen att det fanns risk för en dagen efter-känsla efter segern i derbyt. Var det lite så?

Jag vet inte om det var för att det var efter derby, men det är klart att det är en omställning att gå från en match med 2000 på läktarna till en med 200. Men vi måste komma ut bättre, och det sa också tränarna inför att vi måste vara med från start men det var vi inte. Som tur var gick det bra ändå.

För egen del hade du en hel del att göra, dom formligen pepprade dig under powerplay framför allt.

Ja det var en märklig match med många utvisningar och då får motståndarna mycket spel och man får man mycket att göra så då får man försöka stoppa puckarna helt enkelt.

Ja det gjorde du verkligen, i andra perioden hade du en sekvens när du gjorde några helt sjuka räddningar i rad!

Ja det var en puck över som jag räddade och en i mitten och sedan något till, det var lite rörigt i boxen men det kändes som jag hade koll på läget ändå trots att det ven puckar runt mig.

Och på slutet spelade ni 3 mot 6 en lång stund också!

Vi hade väl 22 utvisningsminuter i sista så vi spelade 3 mot 5 och 6 så det är klart de skapade lägen men vi spelade riktigt bra box och täcker skott och får ut puckar, vi spelade riktigt bra boxplay tycker jag.

På slutet så var det Thörnqvist. Frick och Hernod som fick ta några viktiga boxplaybyten och gjorde det bra.

Ja men det var flera enheter som gjorde det riktigt bra. Vi täcker massor med skott och dueller och får ut pucken, det är guld värt för att få byta och för att jag ska få återhämta mig.

Var du tröttare efter denna match än andra matcher?

Nej det skulle jag inte säga, man är alltid trött efter matcher, så jag vet inte om jag var tröttare, men jag hade druckit mer vatten så något var det kanske.

En av orsakerna kan ha varit att du också fick slåss, det är inte ofta målvakter är i slagsmål!

Ja jag blev lite arg och då fick jag 4 minuter lite felaktigt, domaren har inte alltid rätt. De slår mig på plocken och när jag sedan ska knuffa undan honom stoppar han in handen i ögonen på masken och pillar mig i ögonen, så det är klart men blir arg. Någon måtta får det vara, så det var fel att jag får 4 och de får 2.

Pratade du med domaren efteråt?

Ja han sa att jag var så aggressiv, men när jag förklarade varför så erkände han att det kanske blev lite fel. Jag hade ju inte varit aggressiv tidigare i matchen, det var ju i den situationen.

Du fick annars motta mycket slag på handskarna efter att du hade kontroll på pucken.

Ja det tycker jag. När vi drog ifrån till 4-1 så började de lägga puckar på mål och slå på mig för att få oss ur balans, man försöker åka därifrån men får man fingrar i ögonen så blir man förbannad, något måtta får det vara tycker jag.

Ni fick hela elva tvåor i sista medan de bara fick fem trots att de var minst lika delaktiva. Det kändes som att ni fick väl många minuter!

Nej det tycker jag inte, visst var det grinigt på slutet men han kände kanske han måste jämna ut det, men vi skulle inte haft så många, det var en del oförtjänta tvåor också. Men domaren tar besluten, det är bara att köpa.

En positiv sak är att ni sprider ut målskyttet, fem mål och fem olika målskyttar.

Ja det är bra, det visar att vi har ett brett lag med många som kan producera framåt och ju fler som kan producera desto bättre är det.

Och du fick vara med i protokollet också, du fick en assist till 5-2!

Jag vet inte om jag ska ha den eller inte, men jag räddar ett skott och pucken går till Frick som passar till Norlöv som blir fri och gör mål. Ibland får man assisten och ibland inte. Jag brukar ha 2-3 per säsong, så hoppas på några till i år.

Du gillar att sätta igång pucken snabbt!

Ja det underlättar för alla om man gör det bra. Man kan vända spelet snabbt och slipper press, bara man har bra kommunikation.

Apropå kommunikation så har jag inte tänkt på det tidigare så mycket men nu när det var en mer ödslig hall så märkte man att du gapar rätt mycket på medspelarna.

Ja det brukar jag göra, jag brukar varna för folk i ryggen och om de inte ser, och så försöker jag hjälpa dom så vi kommer lättare ur försvarszon, får man hjälp så underlättar det. Sedan lan det vara svårt att höras ibland med mer tryck på läktarna, men jag skriker så gott det går.

Var det din svettigaste match hittills?

Både jag och nej, alla matcher har sin svårighet. Men jag fick kanske lite mer skott mot mig även om 51 var lite i överkant, så många var det inte. Skövde var jobbig på sitt sätt med derby där man gärna ville vinna, och mot Borlänge så kom jag ju därifrån och då var det en annan anspänning för det, men det var mycket att göra det var det.

Gillar du att ha mycket att göra eller är du hellre syssloslös?

Det är lättare att komma in i matchen om man har mycket att göra, det blir roligare då också.

Och nu är ni i serieledning. Ni måste vara nöjda med er inledning!

Nöjda är vi inte, men vi har tagit sex av sju och det får anses som bra men det finns saker att förbättra så vi är inte nöjda. Det är inte nu vi ska vara som bäst heller, utan det är i sista matchen för säsongen.

Ja är det något man ska vara lite kritisk till så här långt är det kanske försvarsspelet, du får lite för mycket att göra kan jag tycka även om ni släppt in minst mål av alla lag.

Ja det kommer alltid komma lägen, men det gäller att minimera det. Som jag sa så finns det saker att jobba på, även om vi leder serien så är det mycket kvar att slipa på och det är mycket hockey som ska spelas innan vi ska vara som bäst.

Johan Dahlbom gjorde sin första seriematch efter sin långtidsskada. Vad tycker du om hans insats?

Han gör en bra förstamatch, han kom in och krigade och vann tekningar. Han har ju varit borta kanske en månad så det var roligt att se honom och han blir nog bara bättre och bättre.

Sista frågan: Nu har du spelat en försäsong och sju seriematcher och känner väl till hur det är här nu. Kan du jämföra Bois och allt runtomkring med hur det varit i dina tidigare klubbar?

Det är större intresse för hockey än jag trodde och det är roligt att så många bryr sig, där är jag positivt överraskad måste jag säga! Sedan är det en fin stad och jag trivs bra. Sköna grabbar i laget och vi har roligt tillsammans så det finns inget negativt att säga överhuvudtaget. Just att det är bättre drag kring hockeyn är extra roligt och det bidrar till att det blir roligare än förra året. Sedan är det en trevligare stad också än Borlänge som mest är en betongstad, det är mer vatten och natur här. Så jag har bara positiva saker att säga. Vad gäller laget så tycker jag att vi har ett bredare lag än Borlänge hade förra säsongen, se bara på dagens match där vi har fem olika målskyttar, det ÄR flera som producerar framåt och jag hoppas vi kan gå längre också.

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram