Seger i toppmötet

24 september 2017 20:10

Det var en oviss drabbning inför matchen när Bois tog sig an topptippade Borlänge på bortaplan, men efteråt så visade det sig att det var Bois som var det starkare laget för dagen. Man vinner nämligen med 2-5 (1-1,1-2,0-2) sedan Eddie Davidsson fått ordentlig islossning i målskyttet och noterats för hela fyra mål!

Men det började verkligen inte bra för Bois. Redan efter 19 sekunder tog nämligen Borlänge ledningen genom ett backskott från Jim Jakobs. Sandberg var skymd av två Borlängespelare och var därför chanslös på det skottet. Efter det så är det ändå Bois som först tar tag i spelet, delvis hjälpta av att man fick två raka powerplay. Och även om powerplayspelet inte var av vassast sort så innebar det ändå att Bois fick momentum i matchen, ett momentum som man behöll också sedan Borlänge blivit fulltaligt. Därför var det inte förvånande att Bois också lyckades kvittera när drygt 12 minuter spelats. Filip Thörnqvist står med pucken bakom kassen och hittar klubbladet på Eddie Davidsson framför detsamma och Eddies direktskott är otagbart för Marcus Hellgren Smed i Borlängekassen.  Strax efter kvitteringen åker Bois på sin första utvisning och det ger Borlänge möjlighet att lyfta upp spelet. Laget skapar ett riktigt bra läge där Tobias Sandberg får visa sig på styva linan när en Borlängespelare blir helt ren från nära håll. Efter utvisningen böljar spelet fram och tillbaka sedan båda lagen står för en hel del felpassningar som ger spelvändningar. Det är efter en sådan som Bois får avsluta perioden i powerplay, men närmare än ett öppet mål som rensas av en kastande Borlängespelare framför en framstormande Filip Thörnqvist kommer man inte.

Den andra perioden är rätt jämn där inget av lagen riktigt lyckas få något fast grepp om det andra. Spelet fortsätter istället att bölja fram och tillbaka och det är också på en spelvändning som Borlänges ledningsmål till 2-1 kommer. Bois är sena in från ett byte vilket ger Borlänge ett 3 mot 2-läge, och det är Nils Eriksson som får det fria skottläget som han utnyttjar uppe i Sandbergs plockhandshörn. Då hade det gått 8 minuter av perioden och det skulle dröja tre minuter innan Bois kvittering kommer. Eddie Davidsson bryter ett uppspel i offensv zon och kommer i en två mot etta med Oskar Norlöv som han passar till ett bra avslutsläge från nära håll. Oskar väljer dock att passa tillbaka till Eddie förbi en slängande Borlängespelare och det blir urläckert när Eddie kan slå in pucken i den öppna kassen. Det öppna spelet fortsätter med lite halvchanser åt båda håll, men när Lukas Larsson får fritt skottläge efter ett långt läckert pass från Filip Engqvist som skar genom zonen som en kniv genom smör så är det ingen halvchans längre utan en 100%-ig målchans som Lukas naturligtvis inte bränner. Bois går därför in med en 2-3-ledning inför den sista perioden.

Den tredje perioden blir Bois lite passiva och lämnar över mycket av initiativet till Borlänge. Dessutom fick de chans till ett par tidiga powerplay vilket naturligtvis också bidrog. Kedjan med Markus Nygren,  Kalle Östman och Nils Eriksson fick massor med istid i Borlänge som gick ner på tre kedjor. Borlänges bästa kedja fick bra tryck i powerplay men då klev Tobias Sandberg fram ordentligt och spikade igen. Flera skott från nära håll fastnade på Boiskeepern och därmed fick de heller inte möjlighet att slå på returerna. Ju längre perioden gick desto mer lyfte dock Bois upp spelet igen, man blir mer aktiva och får längre anfall. Till slut får man också utdelning. Eddie Davidsson tar pucken i anfallszonens vänstra hörn, passar Norlöv som agerar hög trea, där glider han fram mot kassen och håller i och håller i till Eddie Davidsson tagit sig fram till bortre stolpen och då får han passen på bladet och kan slå in pucken i öppen kasse, Eddies tredje mål och mycket snyggt! Då var det fem minuter kvar att spela men efter det känns aldrig Borlänge som nära. Bois spelar tämligen effektivt av matcehn och när Borlänge chansar med att plocka ut målvakten så ger det bara Eddie Davidsson chansen att bli fyramålsskytt. En rensning från egen zon går via sargen in i den öppna kassen till slutresultatet 2-5.

Bois vinner alltså toppmötet med 2-5 och naturligtvis är förstakedjan som till stor del ligger bakom segern. Men man måste också lyfta fram Tobias Sandberg i målet som gör en ruggigt bra insats mot sina gamla lagkamrater och vinner sin match i matchen. Även Filip Engqvist och Lukas Larsson förtjänar ett omnämnande.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram