Seger i rond 1 i playoffspelet

01 mars 2018 23:10

För femte gången i rad denna säsong så vann Bois ett derby mot Skövde IK. Denna gång så gällde det lite extra då det var i playoffomgång 1 där det är vinna eller försvinna som gäller i matchserien. 2-3 (0-2,1-1,1-0) skrevs segersiffrorna till och i och med segern är Bois en seger ifrån att skicka lokalrivalerna på försäsongsträning.

Det var massor med folk och bra stämning redan när lagen kom in för uppvärmning då Oxarna drog igång. Och stämningen fortplantade sig ner till isen där det var en riktigt intensiv start på den första perioden. Det var tjafsigt och hett och massor med gruff efter avblåsningarna. Spelmässigt var det de första minuterna jämnt spel innan Bois genom William Pethrus kunde göra 0-1 efter att han tillåtits vandra in några meter från blå och dra in den på klubbhandssidan på Tim Hultstrand.  Det gav Bois övertaget spelmässigt och man skapade en hel del bra lägen att utöka sin ledning. Skövde hade också sina lägen, och man hade faktiskt den allra hetaste då Tobias Sandberg först räddar en inbrytning från kanten och sedan också returen med klubben halvliggande. Där var det nog flera som räknat in mål. Mål blev det istället på en av fyra Boisutvisningar i den första perioden. Och det var faktiskt Bois som gjorde det. Lukas Larsson gör ett hästjobb och i kamp med två Skövdespelare vi blålinjen lyckas han först kriga ut pucken och sedan hitta fram med en läcker lyftning till en framstormande Douglas Lögdahl som fri med Hultstrand avslutar. Skövdemålvakten är på skottet med armen men den rullar över och in till 0-2.

I den andra perioden är det Bois som har ett klart spelövertag. Skövde har svårt att få några långa anfalla överhuvudtaget medan Bois har en hel del lägen att utöka sin ledning. Men powerplay funkade inte riktigt optimalt denna gång, trots spel 5 mot 3 så lyckas man inte utöka sin ledning. Spelet blir för långsamt och det skjuts från för dåliga lägen. Istället är det mitt i perioden som 0-3 kommer i spel 5 mot 5. Filip Thörnqvist vinner fram pucken i en närkamp med två Skövdespelare bakom Skövdemålet, Oskar Norlöv snappar upp den och passar en hel ren Douglas Lögdahl som gör sitt andra mål i matchen och sitt femte på två matcher. Bois kontrollerar tillställningen rätt komfortabel ända tills det bara återstår några minuter av perioden. Då från ingenstans egentligen så hittar Carl Johan Sjögren efter en stark individuell prestation Henrik Thegel på bortre stolpen och Thegel kan skjuta in pucken via en slängande Sandbergs hjälm.

Med ett 1-3-underläge så måste Skövde trycka på framåt men de första minuterna av perioden kontrollerar Bois rätt bra. Men så blir man lite passiva, man kan inte bestämma sig vem som ska ta de lösa puckarna och jobbar inte lika hårt tillsammans. Då får Skövde till ett par lite längre anfall och skott men Sandberg agerar lugnt och säkert. Bois tränare Karl Helmersson är dock alert och ser detta och tar timeout. Efter det lyfter Bois spelet igen och man skapar också flera bra lägen men Hultstrand visar sig på styva linan. Med fem minuter kvar blir det ett stort slagsmål sedan Skövdespelarna tyckt att Filip Engqvist skjutit efter avblåsning och det hela slutar med ett powerplay för Skövde. Där får Albin Lindgren till en riktig mörsare från blå till 2-3. Skövde chansar med att ta ut målvakten med 2½ minut kvar men lyckas inte skapa något riktigt hett, och när man sedan drar på sig en utvisning så rinner tiden ut, Bois vinner med 2-3.

En skön seger där jag skulle vilja dela ut två stora plus. Det första till Douglas Lögdahl som inte bara gjorde två mål utan också var matchens gigant med mängder med vunna puckas och framspelningar. Den andra till Mariestadspubliken som stundtals hade RUGGIGT tryck i sitt stöd. Dubbla segrar i afton med andra ord, både på is och läktare. En seger till behövs dock för att gå vidare i matchserien. På lördag så har man en första chans. Kl 16 är första nedsläpp då rond två i hockeyettans hetaste derby fortsätter.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram