Seger i nagelbitare

06 januari 2018 20:40

Det som från början såg ut att bli en bekväm historia för Bois del kom att bli en riktig nagelbitare. Bois 2-1-ledning med mersmak efter förstaperioden förbyttes nämligen till ett 4-5-underläge efter mediokert försvarsspel i den andra perioden. Men laget visade på stark moral och gick ut och vände igen i den sista perioden och trots spel med en man mindre på slutet lyckades man också hålla undan till en 6-5-seger.

Den första perioden var en tempostark historia där Bois kopplade greppet rätt klart. Man förlade mycket spel till Örnsköldsvikszonen och hemmalaget kändes klart tyngre. Därför var det rätt följdriktigt att laget också fick 1-0 även om målet kom lite slumpmässigt. Ett felpass av en Örnsköldsvikspelare hamnade rakt framför kassen och där direktsköt Linus Engqvist in första målet. Det Örnsköldsvik hade i den första perioden var spelvändningar. Laget hade flera vassa skridskoåkare och Simon Engström hade efter en spelvändning en halv 2 mot 1:a men passet över bryts, pucken åker ner bakom målet och Simon lägger då in den på chans mot kassen och tar turligt på Sandbergs benskydd och in mellan benen på Boismålvakten. Bois replik kommer dock snabbt, bara 32 sekunder senare så gör SHL-meriterade Michal Zajkowski en riktig groda när han släpper in ett löst skott från Lukas Larsson mellan benen till 2-1. Bois fortsätter skapa chanser under resten av perioden men utan att få in pucken, även Anton Byström i bortalaget har ett bra läge men skottet i fritt läge går utanför.    

Bois fortsatte att trycka ner Ö-vik i inledningen av den andra perioden och när laget får chans att spela sitt första powerplay för kvällen så kommer också 3-1. Oskar Norlöv vandrar in från kanten i etablerat powerplayspel och drar in den i bortre hörnet. Men sedan från ingenstans så kommer 3-2 efter en kraftig markeringsmiss (Simon Engström) och efter det så får Örnsköldsvik ordentlig luft under vingarna samtidigt som Bois spel havererar, speciellt spelet i egen zon lämnade en hel del i övrigt att önska. Ö-vik skapar en del lägen och tvingar Karl Helmersson till att ta en tidig timeout. Det ger en kortvarig effekt, laget gör också 4-2 genom ett riktigt bra skott från Erik Olsson och Filip Thörnqvist gör sånär 5-2 på ett friläge, men sedan hamnar man på hälarna igen och Ö-vik kan vandra runt lite som dom vill i Boiszonen. Hemmalaget sorterar inte alls ut spelare, man hamnar fel i position och man är väldigt tafatta framför egen kassen. Ö-vik tackar och tar emot och gör tre raka kassar på mindre än 10 minuter. 4-3 är ett tafatt ingripande från Sandberg som släpper in ett löst skott från dålig vinkel (Oscar Söderberg), 4-4 en retur som Anton Byström slår in och 5-4 görs av Oscar Johansson som får vandra in och skjuta ett dragskott rakt framifrån. 

Det var en hel från hemmalagets sida som kunde bli bättre till den tredje perioden och till den tredje lyfte man sig också rejält. Man kom upp i skridskoåkningen, man jobbade hårdare för varandra och man vann betydligt mer närkamper. Därför fick man också några riktigt långa anfall och det gav också Bois andra och sista powerplay. Och precis som man utnyttjade man det första så ser man också till att utnyttja det andra. Denna gång var det dock den andra powerplayuppställningen som fick till det, Erik Olsson är det som slår in en retur efter bra krig. Efter målet jämnar spelet ut sig lite men det är Bois som gör sista målet i den målrika matchen. William Pethrus skjuter från blå och Johan Dahlbom har placerat sin välväxta hydda framför Zajkowski som inte ser något när pucken går in på klubbhandssidan med sju minuter kvar. Örnsköldsviks kvitteringsjakt blir riktigt intensiv när laget får sitt andra powerplay i matchen med knappa fem minuter kvar. Laget har flera riktigt heta lägen men då kliver Tobias Sandberg fram och storspelar. Riktigt starkt av Tobias då han hade haft en lite jobbig match innan dess. Örnsköldsvik tar  med minuten kvar ut målvakten men Bois krigar och offrar sig och lyckas freda sitt mål hela vägen.

Bois gör ingen bra defensiv andraperiod och bjuder där in Örnsköldsvik ordentligt i matchen, det kan ha varit bland de sämre perioderna denna säsong i försvarszonen. Men laget reser sig ändå och krigar förtjänstfullt och tar till slut 3 poäng. Det är en styrka i sig att ha en sämre dag och ändå lyckas vinna. Men det kommer att krävas tre bra perioder i båda zonerna om laget ska kunna besegra allettan norras överlägsna vinnare Piteå i morgondagens match. Ett Piteå som överraskande förlorade mot Skövde i afton, så de lär vara ordentligt revaschsugna!

av Krister Holm
foto Anna Engström

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram