Seger i Lindesberg

24 januari 2018 22:40

Bois är åter på vinnarspåret efter att ha bortabesegrat Lindlöven med 4-6 (1-2,1-2,2-2). Siffrorna till trots var det faktiskt den tredje perioden som var bäst från Bois sida, de första två perioderna var rätt jämna. I sista perioden var Bois dock tyngre och tillät inte Lindlöven skapa något och man vann därför rättvist matchen.

Lindlöven har haft det svårt i inledningen av allettan och var i stort poängbehov och var väldigt laddade till matchstart. De inledde piggast och fick också med sig en utvisning som de utnyttjade genom ett skott från blå av Markus Magnusson efter 4,02. Det var mycket trafik framför kassen och Sandberg kunde inte se det inte alltför hårda skottet. Bois kom dock mer och mer in i matchen och fick lite längre anfall och den medvinden förstärktes efter att Linus Engqvist klivit in och gjort 1-1 med en fin handledare i klubbhandskrysset. Efter det hade Bois rätt många bra anfall och därför kom också 1-2 följdriktigt. Lukas Larsson snappar upp ett felpass och kliver in och kopierar Linus handledsavslut efter 11,46. Minuten efter åker Bois på en utvisning och även om Lindlöven inte lyckas göra mål så innebär det att Lindlöven kommer in i matchen igen spelmässigt. De sista minuterna blir mållösa, trots att Bois har chansen med powerplay i slutminuterna.

Den andra perioden var en ganska snäll historia med få tacklingar men det kom att ändras till den andra perioden. Och det var Bois som steppade upp det fysiska spelet. Man smällde på och vann mer puck och fick då lite längre anfall. Det är också det som gör att Bois kan göra 1-3. Ludvig Collberg får efter etablerat anfallsspel skottchans från blå och det är mycket trafik framför och Lukas Larsson styr in skottet. Lindlöven är dock inte ofarliga och i powerplay skapar de en hel del chanser innan de minuterna efter lyckas sätta 2-3 genom ett mäktigt skott från blå av Dick Ahlström. Bois hade lite svårare att få till så heta chanser i sina powerplay, men 2-4 kommer faktiskt under ett sådant. Oskar Norlöv får pucken vid höger tekningscirkel i etablerat powerplay och får kliva rätt långt in innan han drar in den klockrent i klubbhandskrysset. Då byter Lindlöven målvakt, ut går Jonathan Frykholm, som för övrigt inte kan lastas för något mål, och in kommer Daniel Marmenlind. Han häll dock på att få plocka ut pucken ur sin kasse ganska snabbt, men Eddie Davidssons skott från fritt läge går i kryssribban och ut. Lindlöven går för reducering mot slutet av perioden men Tobias Sandberg gör en bra insats i Boiskassen och fredar målet från påhälsning.

Bois får en riktig kalasstart på den tredje perioden när William Pethrus för 2-5 redan efter 27 sekunder. Han åker in i zonen något till höger och skjuter en handledare rätt långt utifrån. Ett bra skott javisst, i pilsnerhöjd på klubbhandssidan, men så långt utifrån ska en målvakt ta skottet. Bois har i stort sett under hela perioden riktigt bra koll på läget. Lindlövens anfall är korta och få medan Bois anfall är många och långa. Lindlöven kom dock att göra två mål på kontring, med Markus Fornell i huvudroll. 3-5 gör han sedan han brutit en pass mellan Boisbackar på Bois offensiva blå och kontrar. Avslutet sitter klockrent ribba in. 4-6 lyckas han dribbla två Boisbackar och lägga in den framför kassen där Johan Persson avslutar otagbart. Däremellan gjorde Linus Engqvist 3-6 i numerärt underläge. Linus är stekhet just nu och hans kombinationsspel med brorsan Filip gav Filip friläge som Marmenlind räddade men Linus lyckades kraftigt uppvaktad slå in returen för sitt andra mål för aftonen. Lindlöven plockar mot slutet ut målvakten, men lyckas inte skapa något tryck utan det är Bois som är närmast att slå in 4-7.

Segern innebar att Bois nu ligger tvåa i serien endast är en poäng efter Piteå på förstaplatsen. Piteå har dock en match mindre spelad och på samma poäng ligger Västerås med två matcher mindre spelade. Det kommer med andra ord bli en otroligt viktig match veckan som kommer då Bois ska åka till Västerås. Vill ni se den ska ni anmäla er till bussresan som oxarna arrangerar. Se oxarna.se för mer info!

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram