Seger i hemmapremiären!

20 september 2017 22:40

Det tog en period, men sedan visade Bois vilken kapacitet laget besitter den här säsongen då man körde över Köping med 6-1 (0-0,5-0,1-1). 

Bois inledde helt ok och tog ett rätt klart grepp om matchen. Speciellt den från Västeråsmatchen så anonyma andrakedjan visade framfötterna och hade ett par långa anfall där man fick ordentligt tryck på kassen och mycket väl kunde ha resulterat. När drygt halva perioden gått så drog man dock på sig första en utvisning och efter man klarat av den ytterligare en. Det gjorde att Köping kom in i matchen och man spelade faktiskt riktigt bra i powerplay och hade inte Tobias Sandberg i Boiskassen storspelat så hade det varit Köping som haft ledningen efter den första perioden.

I periodpausen hade Bois pratat om att man behövde få upp farten i skridskoåkningen och det gav verkligen utdelning under den andra perioden. Den ökade farten gav Köping deras första utvisning och där bjöd Bois förstakedja på riktigt klapp-klapp-spel. Norlöv ner till Eddie som direktpassade Filip Thörnqvist genom boxen och Filip krutade på otagbart i det öppna målet. Där gick det snabbt! Bois fick efter målet många och långa anfall och det var efter ett sådant som Oskar Norlöv två minuter efter första målet hittade Mikael Alba ren framför kassen och där gjorde Mikael inget misstag. Köping var knappt ur egen zon innan också trean föll efter sex minuters spel. Fjärdekedjan, som fortsatte på sitt fina spel mot Västerås, skapade bra tryck mot kassen och till slut kunde Linus Engqvist raka in den lösa pucken från nära håll. Efter det blev det lite måltorka för det dröjde nästan fem minuter innan femman kom. Mikael Alba hittar med en delikat passning Christian Hägg som får fri gata mot Hanning i Köpingkassen. Skottet ser ut att gå i stolpen men domare Österberg är säker på sin sak och dömer mål. Bois har också bud på fler mål, men 5-0 fick duga. En otäck situation hände dock i slutet av perioden, då Anton Rask, en av Bois bästa spelare så här långt på säsongen, åkte på en smäll mot huvudet och blev liggande en lång stund. Han såg verkligen groggy ut efteråt och en hjärnskakning är nog tyvärr att befara.

Det var naturligtvis inte lätt att behålla fokus för Boislaget efter en sådan urladdning. Men man gör det ändå helt ok och skapar regelbundet under perioden bra chanser, bland annat skjuter Hägg i ribban, samtidigt som man håller Köping på behörigt avstånd från den egna kassen. Till slut lyckas man också göra mål, Ludvig Collberg serverar Oskar Norlöv öppen kasse efter en läcker pass, och Oskar gör inget misstag. Sista ordet får dock Köping. Detta sedan Bois åkt på en utvisning i slutminuterna, och efter ett rappt och fint passningsspel Av Emil Eriksson och Markus Viitanen ge Jonas Eek fritt skottläge mitt framför kassen och då kan inte ens Tobias Sandberg stå emot. Det var synd om Sandberg då han endast var 28 sekunder från att få hålla nollan.

Många gjorde det bra idag, speciellt roligt var det att se att många lyfte sig från Västeråsmatchen. Erik Olsson gjorde sin klart bästa match, likaså var Oskar Olsson riktigt bra. Av forwards gjorde ändå Oskar Norlöv det största lyftet, det var inte bara att han gjorde ett mål och två assist, han var klart mer delaktig i spelet i övrigt också. Matchens lirare blev Mikael Alba och det var inte oförtjänt, han var också riktigt bra med många bra uppspel framför allt men också ett mål.

På söndag blir det tuffare motstånd då Bois åker till Borlänge för att ta sig an en av toppkandidaterna. Då hoppas vi på att få se laget ta ytterligare ett kliv framåt!

Foto Anna Engström

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram