Seger i första träningsmatchen

12 augusti 2017 18:50

Det blev en tämligen ensidig historia när Bois tog emot norska elitserielaget Kongsvinger i säsongens första match. Gästerna var alldeles för svaga för att kunna bjuda upp till ordentlig kamp och Bois vann till slut med komfortabla 5-0. 

Det var första fem minuterna som gästerna i alla fall hjälpligt hängde med. Då syntes det nämligen att det var säsongens första matchbyten för Boislaget och man spred puckarna och hamnade fel i positionerna och lägger man dessutom till att laget hade en man mindre efter en utvisning så förklarar det att greppet inte kopplades direkt om matchen. Men efter en Kongsvingerutvisning så fick Bois chansen att ta tag i taktpinnen och sedan släppte man den inte. Därför kom 1-0-målet efter halva perioden fullt logiskt. Jens Högbom krutade från blå in en puck som en skymd Brett Kilar ii Kongsvingermålet nte såg då Lukas Larsson skymde bra. Assisten kom från Adam Schultz, hemvändaren för säsongen. Bois fortsatte snurra på men man hade svårt att få det där riktiga trycket in på kassen.

Till den andra perioden så ökade man dock tempot i skridskoåkningen ett snäpp och då hängde inte alls Kongsvinger med. Man radade upp chanser och efter 3.56 så kunde Christoffer Fabricius noteras för sitt första (?) mål i a-laget sedan han styrt in Albin Hernods skott. Och bara 23 sekunder senare kom också 3-0, Roman Semjonov levererade en läcker pass från bakom mål en helt ren Alexander Liljedahl som bara hade att sätta till klubban. Kedjan med Lukas Larsson, Alexander Liljedahl och Roman Semjonov fann varandra bra under hela matchen, de hade fin kemi tillsammans. En annan kedja som hade väldigt bra kemi var den med Oskar Olsson, Christian Hägg och Filip Engqvist. De hade ett byte på en minut efter 3-0 där de skapade 5-6 riktigt heta målchanser, men något mål blev det inte. Istället dröjde det 15 minuter in i den andra perioden innan fyran kom. Roman Semjonov skjuter då ett oannonserat skott som inbytte Jesper Ekeberg borde ha tagit då han var helt oskymd och skottet kom en bit ut. Samtidigt är det lite en skyttekungs signum att chansa att skjuta när ingen förväntar sig det och denna gång gick det. 

4-0 efter den andra perioden och matchen var naturligtvis avgjord, Kongsvinger hade inget att sätta emot. Den sista perioden blev sedan en tämligen avslagen historia. Norrmännen orkade inte, delvis säkert då det var deras andra match på två dagar, och Bois tog lite för lätt på det hela. Det blev lite för mycket att göra det på egen hand och lite för svårt istället för att spela enkelt och göra det tillsammans. Inte för att man inte skapade chanser, det gjorde man verkligen, men det var ingen slump att det endast blev ett mål. Alexander Liljedahl slog in sitt andra mål för aftonen på tennis. Sandberg hade en lugn eftermiddag i Boiskassen men gjorde det han skulle lugnt och sansat. Enda gången det var nära att bli mål var när Sean Michel Sunnkvist prickade ribban bakom en skymd Boismålis. 

Sammantaget en klart godkänd första insats från Boislaget. De kunde ju inte rå för att motståndet inte var det bästa. 

Intervju med Alexander Liljedahl kommer under morgondagen!

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram