Seger i första derbyt

16 augusti 2017 23:40

Att Bois har kommit längre än Skövde IK i sina förberedelser i säsongsupptakten syntes tydligt i dagens derby i Billingehov. Bois hade fler passningar i rad till rätt adress och fick därför bättre fart i anfallsspelet och skapade därmed fler och vassare chanser. Att siffrorna skrevs till 0-4 speglar matchen rätt väl, även om Skövde kunnat få något tröstmål om inte Bois nye målvakt Tobias Sandberg verkligen visat sig på styva linan.

Första perioden var verkligen inte av träningsmatchkaraktär. Det var mycket känslor och heta närkamper vilket ledde till en första period med en hel del utvisningsminuter. Spelmässigt var dock Bois det klart starkare laget. Man hade bättre fart i anfallsspelet och arbetade mer tillsammans i försvarsspelet, framför allt täckte man skott och försvarade man ytan framför mål föredömligt.  Därför var det också följdriktigt att Bois hade 0-2 efter den första perioden, även om 0-1-målet kunde tillskrivas turkontot. Oskar Olsson driver in på kassen och skjuter och pucken vallas på en Skövdespelare och in i mål. 0-2-målet var dock allt annat än turligt. I powerplay erövrar Eddie Davidsson pucken i offensivt vänsterhörn, går bakom mål och hittar där Filip Thörnkvist vid den första stolpen som direktskjuter in tvåan.

- Jag tycker att vi går in direkt och visar attityd och att killarna lyssnat på det vi pratat om, menar Bois tränare Karl Helmersson efter matchen. Vi pratade om att vi ville ha ett bra passningsspel med hårda pass och att låta pucken göra jobbet och det tycker jag killarna tog till sig.

Den andra perioden inleder Skövde klart bättre än den första. Laget skapar några riktigt bra lägen, bland annat en dubbelchans efter skott och retur från nära håll, men Tobias Sandberg imponerade med samlat spel och snabbhet i reflexer och förflyttningar. Allra närmast att reducera var William Frödelius, men hans skott gick i insidan av stolpen.

- Jag tycker vi blir för långa i laget, forwards ligger på för högt och checkar när det inte är läge för det istället för att täcka is. Det ger ytor för Skövde så att de kunde komma med fart mot våra backar utan understöd, menar Karl Helmersson. Vi spelade lite med huvudet under armen där, men så kan det bli under försäsongen.

Men efter ett powerplay så får Bois ordning på spelet igen. Kedjan med Oskar Olsson, Christian Hägg och Filip Engqvist fick bra snurr i Skövdezonen och är nära på att utöka ledningen flera gånger om, men Persson-Thorsell i Skövdekassen lyckas stå emot, bland annat efter en blixtrande benparad på ett närskott.  Man fortsätter den goda trenden med bättre lagspel också efter powerplayet och lyckas checka också börja checka fast Skövdespelarna bättre. Det gjorde Linus Engqvist förnämligt vilket gav Samuel Gustavsson fritt skottläge men Skövdemålvakten räddade förstaskottet. Returen kunde dock Linus raka in i öppen kasse till 0-3.

Den tredje perioden var den minst chansfattiga och den med minst skönspel. Skövde försökte dra isär Boisförsvaret med att ligga med två forwards högt upp i banan och sedan slå puckar på dom men Boisförsvaret avväpnade de försöken tämligen enkelt. Bois kom mer samlade och hade då lättare att skapa lägen, även om det inte var så många riktigt heta. Men ett hett blev det, och det var när Eddie Davidsson gör en stark individuell prestation och sätter 0-4, ett resultat som också blir slutresultatet.

- Jag tycker vi vinner rättvist, vi är det klart starkare laget idag, menar Karl Helmersson efter matchen. Samtidigt är det tidigt på säsongen och man ska inte dra för stora växlar på det.Men jag är väldigt nöjd med spelarna attityd och inställning och att dom visar att de försöker spela som vi kommit överens om. 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram